Forsidebilde SurfersBeach

Agra Spise

Spise i Agra

agra aloo tikki served with chutneys

Det er ikke uten grunn at de første stikkordene vi tenker på ved indisk mat er krydder. Indisk mat er variert, spennende og fargerik i smaken! De fleste kjøkken i India damper av karve, koriander, pepper og curry. Agra er intet unntak.Photo:  "Aloo Tikki served with chutneys" by Raveesh Vyas from [Ahmedabad, Noida], India - Aloo Tikki ChaatUploaded by Ekabhishek. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.

Bor du i området rundt Taj Mahal kan vi nevne Journey's place og Kamat Hotel, sistnevnte med fin utsikt og øl på menyen. Det er flere restauranter i området som byr på  både sterk mat eller en svalende mango lassi. Utforsk menyene og se hva som frister!

Til dessert bør du prøve Agras spesialitet petha, et mykt, søtt godteri som kunne holdt liv i Karius og Baktus i århundrer! For den mest autentiske prøv den enkle hvite, eller finn din favoritt i en av de mange godteributikkene lokalisert over hele byen.

Chaat er en type snacks som du får servert over alt, dvs. langs veien, i enkle utsalgssteder og restauranter. Ofte kalles bare utsalgsstedene chaathouses eller dhabas.  Chaat er populært over hele India, og kanskje spesielt i Agra-området. [Bildet først i artikkelen viser forøvrig en Chaat-rett, kalt Aloo tikki].

Vi anbefaler å kjøpe med deg krydderblandingen Masala, som utgjør en av hjørnesteinene i det indiske kjøkken. Så kan du drømme deg tilbake til varme ferieminner med  duften av ekte Indisk krydder vel hjemme i Norge.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.