Forsidebilde SurfersBeach

Alicante Med barn

Ferie med barn i Alicante

alicante postiguetstranden2

Alicante er den nær perfekte destinasjon å reise til hvis du har med barn på ferieturen. I tillegg til godt klima og flotte sandstrender som kan holde barn i aktivitet i timesvis, finnes flere attraksjoner rettet mot de minste i og rundt byen. Barna kan få den maten de liker stort sett overalt, og mange restauranter tilbyr egne barnemenyer. De fleste hoteller har barnesenger, og mange tilbyr også barnevakt hvis foreldrene har behov for en kveld alene.Et besøk på Castillo de Santa Bárbara, først med gondolbane opp til toppen, og så utsikten ned mot byen og stranden vil garantert begeistre. Her kan barn løpe rundt blant kanoner og vakttårn, og etterpå kanskje løpe ned til sentrum igjen på de gamle, men velholdte bymurene.

Cirka 60 kilometer nord for Alicante, i Benidorm, ligger den store fornøyelsesparken Terra Mítica. Her er det karuseller som fryder barn i alle aldre, sjørøvershow, et 100 meter høyt utsikttårn, sirkusforestillinger på romersk vis og en skummel pyramide. De litt større barna kan prøve innendørs paintball eller kjøre minicarts på en speedbane. Inngang 275/205 kroner for voksne/barn. Åpent mellom april og oktober.

I Benidorm ligger også Aqualandia, Europas største badepark. Like ved finner du Mundomar, en dyrepark og akvarium som fokuserer på sjødyr som delfiner, sjøløver og havskilpadder, i tillegg til papegøyer, vaskebjørner og præriehunder.

Det er også to dyreparker, begge ligger rundt 70-80 kilometer nord for Alicante, hvor barn kan se løver, tigre, kameler, sjiraffer og elefanter. Safari Park Vergel er todelt og har både en vanlig dyrehage, og en safaripark hvor du kan kjøre rundt og se dyrene gå fritt, denne er riktignok kun åpen i helgene. Den andre parken heter Aitana Safari.

 

-------> Reiseguiden om Alicante fortsetter...