Forsidebilde SurfersBeach

Aten Shopping

Shopping i Aten

Aten er ikke Europas fremste shoppingdestinasjon når det gjelder moteklær og designprodukter. Mange av de importerte varene er heller ikke spesielt mye billigere enn i Skandinavia. Men du kan gjøre et kupp på endel lokalproduserte varer, og gull regnes som et godt kjøp i Aten. Kjeden Lilas Lalaounis er velrenommert og har flere utsalg spredt over hele byen.Aten regnes også som et bra sted for å kjøpe antikviteter, men vær forsiktig så du ikke havner i klemma på flyplassen ved avreise. Blir du stoppet med noe som muligens kan komme fra et av de arkeologiske utgravningsstedene, vil du ha et stort forklaringsproblem og vil antagelig ikke rekke flyet ditt hjem.

Atens Shoppingområder

Shoppinggatene i Aten er stort sett gågater, men likevel fylt til trengselen av mennesker. De forskjellige bransjene har forøvrig en tendens til å flokke seg sammen, så du finner f.eks. mange skobutikker et sted, bokhandlere et annet sted, gull- og sølvutsalg et tredje sted osv. Dette gjør det jo lett å sammenligne priser.

De fleste butikkene ligger i den gamle bydelen Plaka, som også er turistenes favorittområde. Men du bør også titte innom Monastiraki, som er kjent for sine mange antikvitetsbutikker. Hver søndag arrangeres det store markeder i begge disse bydelene.

Er du på jakt etter sko eller klær, bør du prøve gågaten Ermou ved Syntagma, hvor du finner de fleste store kjedene. Prøv også den litt rimeligere tverrgaten Eolou. Mer fasjonabelt og eksklusivt er det i bydelen Kolonaki, hvor butikkene byr på det siste innen mote.

Åpningstider og momsrefusjon i Aten

På hverdagene er butikkene generelt åpne fra 0900 til rundt 2000, men stenger oftest et par timer på ettermiddagen, mellom 1400 og 1600. Dette gjelder ikke de større varemagasinene. Lørdager stenger de fleste 1500, og søndager er det alle meste stengt.

Ikke glem at du betaler 19% moms, og at du på alle kjøp over 120 euro, eller cirka 950 kroner, kan få refundert momsen ved utreise. Ikke alle forretninger har momsrefusjonsordning, så se etter Tax Free Shopping-merket ved inngangen hvis du skal kjøpe dyre produkter. Husk å få med deg et utfylt og stemplet skjema og kvittering.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.