Forsidebilde SurfersBeach

Bangkok Turist

Bangkok er stort, nytt og fremmed og virker uoversiktlig på mange. Glem ambisjoner om å bli kjent med Bangkok i løpet av noen dager. Vi anbefaler heller at du gjør deg kjent med visse områder og får med deg noen helt obligatoriske opplevelser.

Dag 1 i Bangkok

Turist_BangkokEtter en god frokost på hotellet reiser du til Grand Palace. Her vil du blant annet se Emerald Buddha. Denne 75 cm høye jadebuddhaen er svært hellig og et viktig symbol for folk i Thailand. Legg merke til de mange flotte byggene, blant annet Dusit Maha Prasad, sørvest i Grand Palace. Med sine ni spir er dette bygget fra 1789 et perfekt eksempel på storslått thailandsk arkitektur.

Templer og Grand Palace 

Besøk også den liggende buddha i templet Wat Po. Wat Po er et stort tempelområde med mange munker. Her er det også anledning til å få thaimassasje utført av eksperter for en rimelig penge. Det er enkelt å gå fra Grand Palace til den liggende buddha. Ta til venstre på gaten Maharat og følg gaten til du kommer til Soi Chetuphon. Herfra går du direkte til hovedinngangen på Wat Po. Dette er en av verdens største buddhastatuer.

Etter besøket i Grand Palace og tempelområdet rundt Wat Po foreslår vi at du tar en båttur ned Chao Phraya. På veien mellom Grand Palace og Wat Po er det en taxibåtstasjon. Ta taxibåten til Oriental Hotel. Det er både avkjølende og opplevelsesrikt å ta båt langs Chao Phraya. Unn deg litt luksus og gå inn på Oriental Hotel. Slapp av i luksuriøse omgivelser mens du nyter en deilig lunsj.

Shopping på Siam Square

Etter lunsj tar du en taxi eller Sky train til Siam Square og de mange flotte shoppingsentrene. Det kan være veldig varmt i Bangkok, slik at det er godt å kunne oppholde seg i de luftavkjølte shoppingsentrene om ettermiddagen. Vi foreslår et besøk til shoppingsentrene Siam Centre, MBK og King Power. Alle ligger i nærheten av Siam Square. Når du er ferdig med shoppingen og forhåpentlig har fått avkjølt deg litt, tar du den korte spaserturen til Jim Thompson-huset. Gå til gaten Soi Kasemsan II, nordvest for Siam Square.

Om kvelden foreslår vi et middagsbesøk på restauranten Sea Food Market. Ja, vi vet det er en turistfelle, men tross alt er det litt gøy å ha vært på restaurant der du selv henter fisken, krabben eller hummeren du skal spise. Dessuten er maten god og prisene rimelige hvis du ikke faller for fristelsen å plukke med deg for mye. Adressen er Soi 89 Sukhumvit. Restauranten har en stor hummer som logo.

Dag 2 i Bangkok

Besøk weekendmarkedet ved Chatuchak Park nord i Bangkok, som er Thailands største i sitt slag. Dette er en opplevelse og må besøkes hvis du er i Bangkok lørdag eller søndag. Vi anbefaler at du reiser hit på morgenen før det blir for varmt og det ikke er så mange mennesker som senere på dagen og om kvelden. Ved siden av weekendmarkedet finner du søndagsmarkedet, som er det største akvariumsmarkedet i Bangkok og en stor opplevelse. Her har de alt av dyr som lever i sjøen. Selv om det heter søndagsmarkedet, er det åpent hver dag.

Du finner en stor park rett nord for weekendmarkedet Chatuchak. Det er ikke noe problem å ta seg dit til fots. Til Chatuchak tar du taxi eller bruker Bangkoks rimelige og raske skytrain. Dette moderne T-banestystemet tar deg enkelt til Chatuchak der det går over Bangkoks sterkt trafikkerte gater.  Markedet ligger ved gaten Kamphaeng Phet. Følg hovedgaten Phahon Yothin 

Chinatown 

Chinatown må også oppleves. Vi foreslår at du kommer deg til gaten Thanon Yaowarat. Ta gjerne taxibåt opp kanalen (Khlong Bang Lamphoo) til Yaowarat. I gamle dager var det opiumshus og gledespiker i dette området. I dag finner du mange butikker med alle typer varer, blant annet produkter importert fra Kina. Følger du gaten ca. én kilometer, kommer du til templet Wat Traimit. Her er den berømte Gyldne buddha (gullbuddhaen) som ble funnet i 1950-årene. Wat Traimit ligger der gaten Thanon Yaowarat møter gaten Thanon Charoen Krung.

Thaiboksing 

Om ettermiddagen må du oppleve thaiboksing. Disse kampene arrangeres hver dag hele uken i Bangkok. Enten foregår kampene på Lumpini stadion eller på Ratchadamnoen stadion. Thaiboksing er mye mer enn en kampsport. I Thailand er thaiboksing kultur, og bare det å se på ritualene før kampene og folkelivet på tribunene er en opplevelse du bare må få med deg. Les mer om dette under avsnittet om Bangkok og sport.

Om kvelden foreslår vi at du drar til Suan Lum, rett øst for Lumpiniparken. Dette er et gigantisk nattmarked, men med en mer avslappende atmosfære enn mye annet i Bangkok. Markedet er styrt av myndighetene, og vareutvalget er enormt. Prisene er lave. Det finnes også spisesteder her.