Forsidebilde SurfersBeach

Med barn på ferie i London

Reiseplaneten får stadig henvendelser fra barnefamilier som har spørsmål om det å reise med barn til London. Vi ønsket å teste ut dette i praksis og reiste derfor til den engelske hovedstaden sammen med en tre uker gammel baby og en 6-år gammel gutt.Her er våre tips, råd og erfaringer fra turen. Visste du for eksempel at John Lewis i Oxford Street har et eget såkalt "Parents room" eller at butikken Mamas and Papas ligger i Regent Street?Barnevogn og undergrunn i London

(Kilde:Trine Mikkelsen) Dette er et av spørsmålene vi ofte får, er det lettest å ta buss eller "tube" med unger og da særlig barn som sitter i barnevogn? Våre erfaringer viser at det var overraskende enkelt å ha med barnevogn på undergrunnen. Svært mange stasjoner i det sentrale London har heis, og de stasjonene uten heis har som regel rulletrapper hvor det med litt planlegging og de få gangene vi var på stasjoner hvor det verken var heis eller rulletrapp tok det ikke mange sekundene før flere hjelpsomme engelskmenn ville tilby oss å ta i et tak for å bære vognen ned noen få trappetrinn. Dette er litt typisk den britiske kulturen, og det samme opplever du ofte om du skal opp eller ned en trapp med en stor koffert .

For å komme inn på selve perrongen med barnevogn viser du billetten din til en av vaktene slik at du får trille vognen gjennom en større åpning enn de vanlige automatiske portene.

Et godt tips når du har med vogn på undergrunnen er gjerne (om det lar seg gjøre) å la ungen sovne på forhånd og at du og ditt reisefølge bruker god tid på å komme dere ned til togene. Vent heller på neste tog enn å stresse ned heisen eller rulletrappene med vognen på slep .

På selve perrongen kan det være lurt å alltid holde de litt større ungene i hånden, dersom de vil gå lenger frem er det bedre om en voksen blir med frem for å se ned på skinnegangen i god tid før toget kommer enn at barnet selv skal gå alene. Med så mye mennesker er det fort gjort i et uoppmerksomt øyeblikk at dere mister hverandre.

Vår 6 - åring var veldig opptatt av å se etter mus og rotter på skinnegangen, noe som gjorde at han ble aktivisert. Han syntes også det var veldig spennende å kjøre tog, noe som for han ble en attraksjon i seg selv.

Inngangsdørene til togene er på samme høyde som perrongen, og det er derfor en enkel sak å trille vognen inn på togene. Dersom du reiser med barnevogn eller kofferter er det også et reservert område rett innenfor dørene hvor du kan stå eller sitte.

Stå alltid på høyre side i rulletrappen, slik at de som har det travelt kan gå forbi deg på venstre side i eget tempo. Det står også skilt som sier dette med teksten: "Stand on the right".

Husk å alltid la barna gå av toget først med en voksen like bak eller ved siden av barnet, da dørene lukkes igjen etter bare noen sekunder avhengig av hvor mange som skal av og på.

Vi opplevde med et tilfelle at 6 - åringen og to voksne kom seg av toget før dørene gikk igjen, mens to andre i vår reisefølge fortsatt var inne på toget. Heldigvis gikk dørene opp igjen før toget gikk videre slik at alle kom seg av på rett stasjon.

Bli enig med alle i reisefølget inkludert barna om hva dere eventuelt skal gjøre om noen ikke skulle rekke å gå av på samme stasjon. En grei tommelfingerregel er da at de som blir igjen på toget går av på den neste stasjonen og venter der på de andre som kommer etter med neste tog. Togene på de aller fleste undergrunnslinjer går svært hyppig i London, ofte så mye som 20 avganger per time på de meste populære strekningene.

Det er selvfølgelig heller ingen problem å reise med buss i London sammen med små barn eller barnevogn . Men det er likevel bedre plass på et langt undergrunnstog enn på en overfyllt buss hvor det maks er plass til en eller to barnevogner. Vi syntes det var enklest med undergrunnen, ikke minst fordi dette også var mer spennende for 6 - åringen og at vi kom mye raskere fra A til Å enn med buss midt i trafikk rushet.

Amming og bleieskift i London

På John Lewis i Oxford Street finner du et eget "Parents room" i 4. Etg. hvor du kan amme, skifte bleie og varme opp melk i egne beholdere. Dersom du er religiøs eller av andre grunner ønsker litt privatliv kan du også trekke for egne forheng slik at du sitter mer alene. Dette er en svært populær tjeneste og rommet er til fri bruk med gode facsiliteter for småbarnsforeldre.

Zara har nylig så vidt begynt å selge mammaklær, dette finner du også på GAP og på Mamas and Papas i Regent Street. Hjemmeside: www.mamasandpapas.co.uk . Den beste butikken i London for barneklær er Mothercare som har avdelinger over hele byen, selvfølgelig også i Oxford Street. Men også på Primark i samme gate fant vi masse billige barneklær til både gutt og jente fra nyfødt til 6-7 årsalderen.


London for barn fra A til Å:

Akvariet i London ligger like ved Big Ben og London Eye og inneholder mer enn to millioner liter vann. Ingen andre steder i London kan de besøkende komme ansikt til ansikt med haier og pirajaer, eller få muligheten til å stryke hånden over vennlige, men vanligvis menneskesky stjernefisker. Du kan beundre mer enn 350 forskjellige arter og attpåtil adoptere din egen hai eller en annen fisk. Inntektene går til forskning og annet arbeid til dyrenes beste. Les mer her: www.londonaquarium.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Westminster.

Buss-Sightseeing i en London dobbeldekker er noe alle barn setter stor pris på. Her kan de få sitte i andre etasje på bussen som er uten tak. The Original London Sightseeing Tour kjører forbi alle de kjente landemerkene som Big Ben, Tower Bridge. Billetten er gyldig i 24 timer og du kan hoppe på og av bussene som det passer deg. Hjemmeside: www.theoriginaltour.com.

Cartoon Museum er Londons første tegneseriemuseum som inneholder britiske tegneserier, karikaturer og tegneseriekunst fra det 18. århundre og frem til i dag. The Cartoon Museum åpnet dørene i februar 2006 og ligger i Bloomsbury, like ved British Museum. Foruten de mange tegneseriene som du kan studere under ditt besøk på The Cartoon Museum, kan du også delta i tegneserie-konkurranser samt være til stede under spesielle arrangementer som museet med jevne mellomrom arrangerer. Hjemmeside: www.cartoonmuseum.org. Nærmeste undergrunnsstasjon: Tottenham Court Road.

Duck Tours er en av mange ulike sightseeingturer i London. The London Duck Tour fungerer både som buss og båt. Etter å ha kjørt forbi London Eye, Big Ben, Trafalgar Square og Buckingham Palace befinner du deg plutselig midt ute i Themsen, fortsatt sittende i den gule ”Duck-bussen” som nå fungerer som båt! Dette er en unik opplevelse og en sighsteeingtur helt utenom det vanlige. Dette er en fantastisk måte å oppleve storbyen på og utrolig underholdende for både barn og voksne. Hjemmeside: www.londonducktours.co.uk

Englands største kino heter The BFI London IMAX Cinema og har et vanvittig lerret i størrelse 20 meter høyt (tilsvarer fem dobbeltdekker busser) og 26 meter bredt. Som om dette ikke var nok har denne gigantiske kinoen også en 11600-watt digital surround lyd system og et eksklusivt høyteknologisk såkalt IMAX projection system. Mange av filmene sendes også i 3D format hvor du må ha på egne 3D briller for å få den helt opptimale følelsen av å være til stede i selve handlingen av filmen. Kinoen sender ofte barne og familiefilmer. Hjemmeside: www.bfi.org.uk/imax. Nærmeste undergrunnsstasjon: Waterloo

Fotballdrakter til både små og store finner du på Soccer Scene. Butikken ligger midt i Oxford Street og selger orginale drakter og supporterutstyr. En Tottenham, Arsenal, Liverpool eller Manchester United hjemmedrakt koster 40£. Butikken har et omfattende utvalget av både hjemme og –bortedrakter og diverse andre supportereffekter. Draktene finnes i alle størrelser, både for barn, unge og voksne. Nummer bakpå drakten koster 5£ ekstra og vil du ha navn bak på drakten koster dette 1£ per bokstav. Hjemmeside: www.soccerscene.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Oxford Circus.

Greenwich Foot Tunnel er som navnet antyder en fottunnel som fører deg fra den ene siden av elven Themsen til den andre. Tunnelen er i underkant av 400 meter lang og 15 meter dyp. Tunnelen går fra Cutty Sark Gardens til Islands Gardens på The Isle of Dogs og ble opprinnelig bygget for at innbyggerne i Sør-London skulle kunne arbeide på den andre siden av elven. Barna synes det er veldig spennende å kunne spassere under selveste Themsen. Tunnelen er åpen 24 timer i døgnet og er en av Greenwich områdets største attraksjoner sammen med det historiske Cutty Sark skipet som på 1800-tallet fraktet te fra kina. Hjemmeside: www.greenwich.gov.uk og www.cuttysark.org.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Canary Wharf / Cutty Sark (DLR)

Hamleys er en av verdens største leketøysbutikker. Varehuset har fem etasjer med et vanvittig utvalg av leker til barn i alle aldre. Her finnes dukker, biler, puslespill, bøker, spill, modeller, byggeklosser, elektroniske artikler, dataspill, bamser, teddybjørner og mye mer. Hamleys har et enormt utvalg som må oppleves, butikken har også egne ansatte som har i oppgave å underholde kundene med demonstrasjoner av ulike leketøy, noe som gir leketøysgiganten den helt unike atmosfæren. Hjemmeside: www.hamleys.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Oxford Circus.

International Magic Studio er butikken for alle barn og unge som ønsker seg trylleutstyr. Her finner du alle mulige former for tryllesett og tilbehør til en ekte tryllekunstner. International Magic Studio har også et solid utvalg av DVD-er, bøker og videoer med fokus på magi og tryllekunst. Dersom barna ikke får nok av magi setter de sikkert stor pris på en guidet Harry Potter tur. Hjemmeside: www.internationalmagic.com, www.britishtours.com og www.offtolondon.com. Nærmeste undergrunnsstasjon: Chancery Lane.

Jack the Ripper rundturer er en guidet tur hvor du følger i fotsporene til Jack The Ripper. Disse turene passer for litt eldre barn og har en aldersgrense på 14 år. I 1888 herjet Jack The Ripper Londons gater og flere kvinner, de fleste av dem prostituerte ble lemlestet og mishandlet på det groveste. De ble funnet drept på en slik måte at Londons innbyggere ikke lenger våget å bevege seg utendørs. Verdens første seriemorder ble aldri tatt og det er mange ulike oppfatninger om hvem han var. Sammen med erfarne guider kan du her gå i de samme mørke gatene hvor disse drapene ble begått på slutten av 1800-tallet. Etter turen er over blir det bespising. Hjemmeside: www.jack-the-ripper-walk.co.uk.

Karnevalet i Notting Hill finner sted i slutten av august og regnes som det største karnevalet i europa. Med over en million mennesker i de koselige gatene i Notting Hill er dette nesten på linje med Rio de Janeiro når det gjelder stemning, kostymer og rytme. Dette er et pulserende gatekarneval til stor glede både for store og små. Nærmeste undergrunnsstasjon: Notting Hill Gate.

Legoland finnes ikke bare i Danmark, men også like utenfor London, nærmere bestemt i Windsor. Her finnes over 50 ulike underholdningstilbud til barn i alle aldre. Noen av de mest pupulære attraksjonene er "The driving School", "Pirate Falls", "Dragon Coaster" og "The Rat Trap". Legoland består av over 47 millioner legobrikker og passer best for barn mellom 2-12 år. Det blir også jevnlig arrangert show og konserter. De siste årene har det også kommet flere nye attraksjoner som blant annet "Dino Safari, "Dino Dipper" og "Fire Academy"! Hjemmeside: www.legoland.co.uk. Nærmeste togstasjon: London Paddington til Windsor & Eton Central eller fra London Waterloo til Windsor & Eton Riverside.

Madame Tussauds trenger kanskje ingen nærmere beskrivelse. Dette er en verdenskjent attraksjon med en fargerik historie bak seg. I over 200 år har Madame Tussauds vist frem sine fabelaktige voksdukker basert på kjente personligheter. Noen av legendene som har fått æren av å bli utstilt her er blant annet David Beckham, Winston Churchill, Nelson Mandela, Prinsesse Diana, Michael Jackson, Mohammed Ali, Robbie Williams, Brad Pitt, Wayne Rooney, Robbie Williams, Jennifer Lopez og Kylie Minogue. Hjemmeside: www.madame-tussauds.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Baker Street.

Namco Station ligger tvers over Big Ben og inngangspartiet deles med en McDonalds restaurant like ved London Eye. Her finnes det utallige muligheter for både barn og ungdom. Hva med en bowlingbane med et helt spesielt gulv som gjør at du ikke behøver egne bowlingsko. Det mest populære er likevel de 150 interaktive videospillene og simulatorene hvor du både kan stå på ski og ri på hest. Namco Station har også sin egen valuta som kalles for “The Nam” som du kan bruke på alle spill og aktiviteter. Det finnes også 12 bowlingbaner, biliardbord og ikke minst”bumping cars”, eller på godt norsk radiobiler. Hjemmeside: www.namcostation.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Westminster.

Omvisning på BBC Television Centre er en stor opplevelse for både små og store. BBC er et av verdens største og mest kjente tv-selskap. En guidet tour på BBC varer i underkant av to timer og du får en omfattende omvisning i flere studio hvor kjente engelske TV-program er blitt spilt inn. Du får også besøke BBC News hvor det sendes nyheter flere ganger i timen. Her kommer du blant annet bak kulissene til tidligere programmer som Hotell i Særklasse og Monty Phyton. En av de mest populære aktivitetene på omvisningen er turen inn i et studio som blir brukt til spørreprogram. Her kan du delta i en spørrekonkurranse som blir lagt opp profesjonelt med programleder, filming, publikum og ikke minst tv-vignett og reklame. Hjemmeside: www.bbc.co.uk/tours. Nærmeste undergrunnsstasjon: White City.

Pizza Hut, Planet Hollywood, Mc Donalds og Hard Rock Cafe er noen av favorittspisestedene for barn i London. Totalt finnes det mange hundre avdelinger av disse junkfood kjedene og restaurantene bare i sentrum av London.

Queen of England sine kronjuveler er en av Londons største turistattraksjoner som du finner trygt bevoktet på Tower of London. Dette slottet har en helt unik posisjon i Englands historie og har hvert år over 2.5 millioner besøkende. Tower of London er også kjent for sine seks sorte ravner som bor på området. Den daglige vaktskifte seremonien finner sted klokken 21:30 hele året. Hjemmeside: www.hrp.org.uk. Nærmeste undergrunnstasjon: Tower Hill

Rainforest Cafe skryter av å være den største røkfrie restauranten i London sentrum. Rainforest tilbyr en variert meny bestående av hovedsakelig amerikanske og tropiske retter laget av de ferskeste ingredienser. Kombinert med den helt spesielle og unike atmosfæren og innredningen gjør et besøk på The Rainforest Cafe til en minnerik opplevelse. Dette er det ideele stedet for fester, bursdager og andre feiringer. Her finner du et spennende animert dyreliv kombinert med regnskogens mange lyder og flotte syn, samt en rekke spesialeffekter til stor glede for de minste. Hjemmeside: www.therainforestcafe.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Piccadilly Circus.

Science Museum ligger i South Kensington og er et av verdens mest interaktive museer til glede for gutter og jenter i alle aldre. Museet arrangerer til en hver tid spennende, lærerike og underholdende opplevelser for barna. Sjekk ut museet sin hjemmeside for å finne ut hvilke arrangementer som finner sted når du skal til London. Museet har også mye annet spennende som bare venter på å bli utforsket, og som de fleste andre museer i London er det gratis inngang også på Sience Museum. Hjemmeside: www.sciencemuseum.org.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: South Kensington

Thorpe fornøyelsespark er en av Englands største fornøyelsesparker. Her stortrives barna med ubegrensede muligheter av berg og dalbaner, tømmerfoss og utallige andre nervepirrende og underholdende aktiviteter. Med navn som detonator, rush og slammer ligger listen høyt på hva magen og nervene kan tåle. Ungene elsker Thorpe Park som har fått gode kritikker i britisk media. Her finnes også egne ”bydeler” ved navn som Lost City, Ranger County, Port Atlantis og Calypso Quay. Thorpe Park er lett tilgjengelig med tog fra London sentrum. Hjemmeside: www.thorpepark.com. Nærmeste togstasjon: Fra London Waterloo til Staines.

Utkledningskostymer som Zorro, Supermann, Batman, Dracula eller andre superhelter og filmikoner er noe barn og unge setter stor pris på. Kostymer som dette kan kjøpes på Angels Fancy Dress. Dette er en stor butikk med hele 6 etasjer med et rikelig utvalg av kostymer og tilbehør. Butikken har bidratt til at flere skuespillere har fått Oscar for beste kostyme. Som for eksempel kostymene i filmene Titanic fra 1997 og Shakespeare in Love fra 1998. Butikken er den største i hele verden som har spesialisert seg innenfor film- og tv kostymer. Hjemmeside: www.fancydress.com. Nærmeste undergrunnsstasjon:
Leicester Square.

Varmluftsballong over London er en stor opplevelse for både små og store. Virgin Balloonflights heter selskapet som tilbyr spennende turer over hele London i en såkalt varmluftsballong som sikkert mange barn har sett på tv. Dette er ikke noen billig fornøyelse men garantert en minnerik og annerledes sightseeing tur. Hjemmeside: www.virginballoonflights.co.uk.

Wow er det første mange barn sier når de går inn dørene til The Disney Store. Dette er en stor butikk med utelukkende produkter fra Disney’s verden. Her finner du både klær, leker, pyjamaser, skolesaker, fargestifter, bamser, bilder og mye mer. Alle tingene er inspirert av de ulike disneyfigurene. Her får du også kjøpt mange av disney's filmer på DVD. Hjemmeside: http://disneystore.disney.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Oxford Circus.

Xbox, Playstation og tusenvis av spill og spillekonsoller finner du blant annet på HMV og Virgin Megastore. Her kan barna gå å vandre i timesvis på leting etter spill og tilbehør til de ulike spillekonsollene som finnes på markedet. Begge butikkene har flere etasjer med blant annet CD-er, DVD-er og alle typer elektroniske spill. Hjemmeside: www.hmv.co.uk og www.virginmegastore.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Tottenham Court Road.

York, Bath, Cambridge og Oxford er fire byer som ligger like utenfor London og som alle tilbyr spennende aktiviteter for barn. I nærheten av Oxford, nærmere bestemt i Great Missenden ligger Roald Dahl Museum and Story Centre. Oxford har alltid har stått sentralt i den britiske barnelitteraturen og flere kjente forfattere bodde i byen, og la derfor handlingen i bøkene sine dit. Dørene til Roald Dahl Museum and Story Centre er laget av ekte sjokolade! Museet arrangerer også utstillinger og virtuelle turer gjennom handlingen i Roald Dahls historier. I York ligger blant annet The Bluewater Center som med sine 350 butikker er et av Europas største shoppingsenter. Hjemmeside: www.roalddahlmuseum.org og www.bluewater.co.uk

Zoologisk hage eller London Zoo som det heter ble åpnet i 1828 og hadde allerede den gang en imponerende samling av eksotiske dyr fra hele verden. 112 av de 650 dyreartene som finnes her er såkalte truede dyrearter. I denne fantastiske dyrehagen finnes over 5000 dyr. Deriblant Løver, leoparder, tigrer, aper, gorillaer, slanger, griser, pelikaner, giraffer, geiter, sauer, kenguruer, kaniner, fisker, alligatorer og mange flere. Hjemmeside: www.londonzoo.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Camden Town

Ære være Londons mange historiske museer som er til stor glede for både barn og voksne. Natural History Museum og London Transport Museum er to av de mest barnevennlige museene som finnes i storbymetropolen. Her kan barna både ha det kjekt og lærerikt på en gang. Hjemmesider: www.nhm.ac.uk og www.ltmuseum.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjoner: South Kensington og Covent Garden

Ønsker barna å ta turen opp i verdens største pariserhjul er London Eye tingen. Dette er sammen med Madame Tussauds den største og mest populære turistattraksjon i hovedstaden. De fleste har hørt om dette enorme pariserhjulet som frakter passasjerene hele 135 meter høyt opp i luften med en unik utsikt over store deler av London. Hjulet ble åpnet i 2000 som en del av millenniumsfeiringen og har 32 lukkede glasskapsler som hver tar 25 personer. En hel runde tar 30 minutter og takket være den fantastiske glasskonstruksjonen av hjulets kapsler får passasjerene en unik utsikt over London. På en klar dag kan du se så langt som 40 km. Hjemmeside: www.londoneye.com

Åååå så det kribler i magen på berg og dalbanen i Chessington Zoo. Dette er en stor zoologisk dyrehage og fornøyelsespark like utenfor London. Her finnes mange spennende, eksotiske og farlige dyr som gorillaer og tigrer. Dette er ikke bare en dyrehage men en stor kombinasjon av tivoli, dyrehage og fornøyelsespark. Her arrangeres det jevnlig egne show med pingviner, apekatter, sjøløver og pappegøyer. I tillegg til dette finnes det mangfoldige attraksjoner som blant annet berg og dalbaner, tømmerfoss og karuseller. Hjemmeside: www.chessington.com. Nærmeste togstasjon: Fra Waterloo eller Wimbledon til Chessington South Station.

Kilde: Ole Andreas Auflem, www.dinlondonguide.no

IMAGE Albir - en spesiell by i Spania
Tuesday, 26 May 2015
Det er kanskje ikke det genuine Spania, når en er omgitt av nordmenn, briter og hollendere, sammen med selvsagt noen spanjoler. Men som jeg overhørte en Spansk "señora" fra Madrid si, "Albir er unikt". Det ligger mye sant i det. Spanjolene kommer... Read More...
IMAGE Dagskort i Disneyland Paris
Thursday, 18 July 2019
Opplev en magisk verden i Disneyland Resort Paris. Ved inngangen til Disneyland kan dere kjøpe et heldagskort til Disneyland Paris som gir dere adgang til begge, eventuelt en av de to parkene som komplekset inneholder. Alternativt kjøper dere en... Read More...
IMAGE Danmark er mer enn Legoland
Thursday, 31 December 2015
Danmark er røde pølser, shopping av bacon, øl og akvavitt. For barnefamilier er det nærmest obligatorisk å besøke Legoland eller Tivoli. Men Danmark har mye å by på for barn i alle aldre. Det finnes nemlig flere ti-talls andre store... Read More...
IMAGE En vannsklie som er helt Texas!
Tuesday, 08 March 2016
Hva er den perfekte utflukten fra Houston en varm sommerdag? Helt klart BSR Cable Park. Royal flush i Texas BSR Cable Park befinner seg i Waco i Texas, ca 3 timers kjøring retning nord for Houston. Her finner du den ultimate... Read More...
IMAGE High Chaparral - Ville vesten i Småland
Monday, 25 May 2015
Ta turen til ville vesten, med cowboys og show, mexicansk fiesta og gullgraving.  High Chaparral er stedet for hele familien. Hvor finner du dette? Svaret er Småland i Sverige, ikke langt fra Gøteborg! Kart med detaljert kjørerute fra... Read More...
IMAGE Hikuins Blodhævn i Århus
Tuesday, 09 September 2014
Du kan selv bli hovedpersonen i et vikingdrama. Det har skjedd et mord i Århus sentrum - for 1000 år siden! Og hovedpersonen i dramaet er deg. Du kan finne ut hvem morderen er! Kreative dansker! At det finnes mye kreativitet i Danmark er noe vi... Read More...
IMAGE Hydropark i Kiev
Monday, 29 December 2014
Ta turen til Hydropark og Kiev. Ikke mange nordmenn kjenner til Kiev, selv om vi snakker om hovedstaden i Europas nest største land. Men det at du ikke kjenner byen betyr ikke at du skal avfeie Kiev som reisemål. Så lenge det er politisk stabilt... Read More...
IMAGE Løveparken og Givskud Zoo
Monday, 25 May 2015
Det er vel de færreste forunt å delta på en ekte afrikansk safari. Og skogssafarier med elg, reinsdyr og hjort er kanskje ikke så voldsomt spennende lenger? Da kan kanskje løsningen være en tur til Løveparken i Givskud? Det er nemlig en helt... Read More...
Med barn på ferie i London
Friday, 19 September 2014
Reiseplaneten får stadig henvendelser fra barnefamilier som har spørsmål om det å reise med barn til London. Vi ønsket å teste ut dette i praksis og reiste derfor til den engelske hovedstaden sammen med en tre uker gammel baby og en 6-år... Read More...
IMAGE Nonja - Fotograf og Orangutang
Sunday, 13 January 2013
Orangutangen Nonjai Schönbrunn Dyrehage Sosiale medier er ikke bare til for mennesker. Orangutangen Nonja i Schönbrunn Zoo i Wien viser nå sine kvaliteter som fotograf. Og bildene er ikke mye dårligere enn hva vi ellers har sett hos enkelte... Read More...
IMAGE Oasis of the Seas - Verdens største cruiseskip
Saturday, 20 December 2014
Oasis of the Seas skal ha kostet 1,2 milliarder dollar hvis du planlegger å kjøpe din egen! Verdens største er "norsk", har bl.a. Gloria Estefan og Jane Seymour som gudmødre, og hadde sin jomfrutur med cruisepassasjerer i desember i år!... Read More...
IMAGE Popeye Village på Malta
Saturday, 26 March 2016
Trodde du at du måtte reise til USA for å møte Skipper,n? Da tok du feil. Skipper'n, eller Popeye om du vil, møter du nemlig i Europa. Nærmere bestemt på vakre og fascinerende Malta. Photo: "Popeye Village overview" by Wusel007 - Own work.... Read More...
IMAGE Reiseartikler - Familie
Tuesday, 03 February 2015
  Reiseartikler om feriereiser for hele familien Bli kjent med de morsomste, hyggeligste, rareste, og beste ferieattraksjonene og severdighetene for familien.  Og ikke minst feriestedene som passer familien.  Og gode reisetips, med... Read More...
IMAGE Ubåt som attraksjon på Kanariøyene
Friday, 27 January 2017
Det finnes alle typer av safarier, det være seg elgsafari, hvalsafari, fotosafari og hva nå de heter alle sammen. Men noe av det mest spesielle du kan gjøre i ferien er kanskje å ta en ekte undervannssafari med ubåt på Kanariøyene? ... Read More...