Istanbul Spise
Spise og drikke i Istanbul
Det tyrkiske kjøkkenet regnes som et av verdens beste, så benytt anledningen til å besøke en god restaurant hver dag. For det du betaler, vil du knapt få en forrett på en restaurant med tilsvarende standard i Norge.
Middagene består oftest av en forrett (meze), en smakfull, liten appetittvekker som kan bestå av hva som helst. Landets nasjonalrett er utvilsomt kebab (med trykk på siste stavelse) i hundrevis av kombinasjoner, som döner, cöp sis og iskender eller köfte (kjøttboller).
Dessertene er svært søte, som baklava i honning, iskrem eller smultringer med sirup og krem. Og glem selvsagt ikke raki, det tyrkiske anisbrennevinet. Det kan nytes etter et hvert måltid.
Istanbuls beliggenhet gjør at sjømat er mer vanlig her enn i resten av landet. Du finner mange glimrende fiskerestauranter, spesielt langs havnepromenadene i Ortaköy.
Til stadighet vil du også bli tilbudt en liten kopp sterk, søt te, som tyrkerne drikker til alle døgnets tider. Kaffe er ikke så utbredt unntatt på turiststeder. Her serveres den ofte svært søt og i små kopper.
Noen utvalgte restauranter i Istanbul
En av de bedre og eldste restaurantene i byen er den familiedrevne, ottomanske restauranten Haci Abdullah. Den har ligget i Sakizagaci Caddesi 17 i Beyoglu i over 100 år og har innredning fra forrige århundreskiftet. Vær oppmerksom på at det ikke serveres alkohol.
Restaurantene i gamlebyen er oftest atskillig mer ordinære og turistrettet enn på Taksim-siden, men prøv for eksempel Konyali inne på Topkapipalasset, som både har en glasspaviljong og en terrasse med strålende utsikt ut mot Det gylne horn og Bosporusstredet.
Rami er en ottomansk, treetasjes restaurant i Sultanahmet med en svært populær takterrasse, der middagsgjestene har utsikt mot Den blå moské. Rami har en omfattende meny og lave priser. Vi anbefaler at du reserverer bord.
|
Bli aktiv deltaker! Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk. |
{fcomments}