Forsidebilde SurfersBeach

Verdens stiligste bygninger

Verden byr på noen herlige overraskelser hvis man bare ser godt etter. Og noen ganger trenger man faktisk ikke titte spesielt godt etter heller. Man må bare reise til de riktige stedene! Fire av de herligste byggverkene vi kjenner til er så fantastisk annerledes, at vi bare må trekke på smilebåndet, og ønske oss slike byggverk også i Norge!

Longaberger Building i Newark Ohio

Longaberger ellenm1

Hva er bedre for kreativiteten enn å jobbe i en kurv? Foto: ellenm1 (flickr) cc-lisens (se over)

Longaberger er en kjent produsent av blant annet trekurver i USA. Og selv om kurvene som selges både er sjarmerende og nyttige, er det nok allikevel kurven som utgjør selskapets hovedkontor den som vekker mest oppsikt.

Du finner den 150 tonn tunge kopien av bestselgerkurven til Longaberger nær Dresden, Ohio i USA.  Adressen er State Route 16 hvis du er i nærheten og har med fotoapparatet.

{googleMaps addr="Dresden, Ohio, USA"
width=100% height=200 zoom=4 addoverview=0}



House Attack  Wien

House Attack Wien Dom Dada flickr

Erwin Wurm har det med å sette "ting på hodet". Foto: Dom Dada (flickr) cc-lisens (se bildet over)

Dette huset i Wien (Østerrike) med et hus på taket av et annet hus er laget av den kjente, dyktige og "smågale" skulptøren Erwin Wurm og ble åpnet 19. oktober 2006.

Målsettingen med bygningens utforming var å lage et symbol for de små daglige hendelser og sjelelig føde.

Du finner dette "opp- og nedvendte huset på fasaden til MuMoK i Wien, eller sagt med andre ord, Museum Moderner Kunst som ligger i kjente Museumskvarteret i Wien.

{googleMaps addr="Dresden, Wien, Østerrike"
width=100% height=200 zoom=4 addoverview=0}

Pianohuset i Huainan

Pianohuset Huainan

Hvis du trodde du hadde sett alt når det gjaldt bygninger etter å ha besøkt fantastiske Shanghai i Kina, så er det bare å ta turen ut til Huainan (Anhui), ca 570 kilometer unna, så vil du se at Kina har enda mer å by på når det gjelder spektakulære bygg.

De kinesiske myndighetene ønsket med dette piano- og fiolinbygget å tiltrekke seg oppmerksomhet for et nytt boligområde. Og det kan man trygt si at de har klart.

Heisen til huset er inne i fiolinen hvis du lurte på det.

{googleMaps addr="Huainan, Kina"
width=100% height=200 zoom=4 addoverview=0}

Nei, du har ikke drukket for mye... 

boston wfm stata center

MIT Stata Center, Boston - USA, Gehry Frank | photo "Wfm stata center". Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Frank Gehry's Stata Center i Boston er morsomt og banebrytende. Arkitekten som har blitt tildelt kjente Pritzker Prize heter Frank Gehry, og han tegnet dette herlige boligkomplekset for Universitetet MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Hele komplekset minner oss om et Picasso-maleri satt ut i virkeligheten. Bill Gates er blant flere kjente sponsorer for dette boligprosjektet.

{googleMaps addr="Dresden, Boston, USA"
width=100% height=200 zoom=4 addoverview=0}

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Geneve-guiden!

  • Klima i Geneve

    Geneve har sjelden snø, men ofte litt is om vinteren. Kuldegrader kan oppleves, men da kun desember til februar. Sommerværet er...

  • Turist i Geneve

    Geneve er en gammel by som kan spore sin historie tilbake til romertiden. Geneve var en selvstendig republikk gjennom...

  • Attraksjoner i Geneve

    Geneve er parkenes by, så liker du gress og grønne parker så er Geneve byen for deg. Og vi legger til at promenaden langs den...

  • Geneve

    Geneve ligger usedvanlig vakkert til, omgitt av høye fjell ved Genevesjøens bredder, helt vest i Sveits noen kilometer fra...

  • Fly til Geneve

    I skrivende stund er det begrenset med direkte fly fra Norge, selv om SAS nå har vinterruter med tanke på skiferier.  Men flyr...