Forsidebilde SurfersBeach

Turist i Lucca

lucca garibaldi statue

Lille vakre Lucca i Toscana er en turistfavoritt. Og ikke uten grunn. Lucca er en av de rikeste og best bevarte byene nord i Italia. Som så mange andre byer i Toscana ble Lucca grunnlagt av etruskerne. Men allerede før Kristus var Lucca en romersk koloni. Interessant nok ble Lucca i 1806 overtatt av Napoleon og med det ble byen et bourbonsk hertugdømme med Elisa Bonaparte som storhertuginne. Når Italia ble samlet til en nasjon opphørte Lucca som selvstendig nasjonal enhet.Lucca har en bred mur som omgir byen. Den er forøvrig et yndet sted for en vandring og tiltrekker både lokalbefolkningen så vel som turister.

Turister bruker nær sagt all tid innenfor bymuren. Det kryr av koselige smågater og smug i Lucca, og oftere enn du skulle tro åpner det seg store plasser hvor folk samles for mat og drikke, eller bare se på folkelivet.

Jernbanestasjonen ligger på sørsiden av Lucca, rett på utsiden av bymuren. Nærmeste inngangsport til Lucca heter Porta San Pietro

Fortsetter du rett frem et par hundre meter fra Porta San Pietro så kommer du til den store plassen Piazza Napoleone. Noen få hundre meter derfra i retning øst ligger forøvrig Duomo di Sant Martin (adressen er Piazza Antelminelli), en av flere flotte kirker i byen. Duomo di San Martino er den viktigste kirken i Lucca og den ble påbegynt på 1000-tallet. På 1300-tallet ble den påbygget i en gotisk stil. Et tips er også å besøke Piazza San Frediana hvor du kan beundre den flotte mosaikken på fasaden til kirken Basilica of San Frediana.

Går du to hundre meter nordover fra Piazza Napoleone kommer du til den andre sentrale plassen i Lucca, Piazza San Michele. Vi tar også med vår favorittplass. Den heter Piazza Anfiteatro og ligger retning nordøst i Lucca. Den ellipseformede plasseringen av bygårdene som omkranser plassen står der hvor det engang fantes et romersk amfiteater. Etter sigende skal arenaen hatt mer enn 10000 sitteplasser. I dag er plassen full av utekaféer. 

Som du forstår holder det lenge å bruke bena i Lucca. Det er korte avstander. Fra vest til øst er nok ikke Lucca mer enn knappe 2 kilometer innenfor bymurene. Men selv om avstandene er korte, er severdighetene mange. Men det flotteste er nok uansett opplevelsen av å gå rundt i de pittoreske gatene og se på mennesker som handler, drikker sin kaffe eller diskuterer høylytt de siste hendelense over et glass vin eller to. De store nevnte plassene Piazza San Michele og Piazza Napoleone er attraksjoner i seg selv. Her kan du også slappe av med mat på en av pizzeriaene eller ristorantene, som regel byr de også på uteservering.

Du blir nok kjent med Lucca i løpet av noen timer. Det betyr imidlertid ikke at du rekker å se alt av severdigheter og attraksjoner. Det tar lang tid.

Du reiser ikke til Lucca for å shoppe på samme måte som et besøk i Paris eller London. Men det finnes mye fint å kjøpe. Ikke minst Toscansk mat og vin og diverse brukskunst. Gaten Via Fillongo er en av hovedgatene i Lucca og her finner du mange butikker med alle slags varer, godt blandet med små koselige spisesteder. Husk at mange av butikkene har stengt på mandager. På torgene og piazzaene er det med jevne mellomrom gatemarkeder. Forsøk Piazza Antelminelli eller Piazza Grande.

Det finnes mange utesteder i Lucca, og da snakker vi om mindre barer og små musikkklubber, ikke diskoteker eller nattklubber. Det enkleste er rett og slett å gå rundt i gamlebyen (innenfor bymurene) og finne seg sitt eget favorittsted. Det er også mange restauranter. Ikke følg etter turistene, men se etter restauranter hvor du finner italienere. Der er maten garantert best. Da Giulio er en trattoria som har rimelige priser, men alikevel god mat og ypperlig service. Ønsker du å spise mer eksklusivt forsøk Buca di San Antonio i gaten Via del Cervia.

Puccini og Lucca

lucca puccini statue

Lucca er Puccinis fødested, og det preger naturlig nok byen. Det er for eksempel en årlig Puccini-operafestival i byen og Casa de Puccini er åpen for alle og fungerer som et slags museum. Casa de Puccini finner du forøvrig i gaten Corte S. Lorenzo, 9, rimelig midt i Lucca.  På plassen Piazza Cittadella, ikke mange meterne fra Puccini-museet står (vel han sitter) Puccini. Vel verdt en titt.

Og naturligvis finner du en Caffe' Puccini. Det er et helt greit sted for en kaffe og noen bakverk. Du finner Caffe' Puccini i krysset Via Fillungo og Via Santa Gemma Galgani nordøst for Piazza del'Anfiteatro. Vil du utforske musikken til Puccini så stikk innom Puccini Memories på den fantastiske plassen Piazza Anfiteatro, en plass du ikke vil gå glipp av uansett.

Turistkontorer i Lucca

Du finner flere turistkontorer som hjelper deg med de spørsmålene du måtte ha. Centro Informazioni Turistiche befinner seg vest i byen. Adressen er Vecchia Porta San Donato.

Du finner også et turistkontor rett ved jernbanestasjonen. Her er det også sykkelutleie. Adressen er Piazzale B. Ricasoli 203. Også helt øst i Lucca er det et lokalt turistkontor. Adressen er Via Elisa 65.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Lucca-guiden!

 • Lucca

  Lucca har perfekt beliggenhet i Toscana, midt mellom middelhavskysten og turistmagneten Firenze. Lucca er Puccinis fødested og...

 • Fly til Lucca

  Det er ingen spesiell flyplass i Lucca, men det er enkelt å komme hit ved å fly til Firenze, Bologna, Pisa eller for den saks...

 • Klima i Lucca

  Lucca befinner seg i Toscana og har et ganske typisk Middelhavsklima, selv om det ligger et stykke unna kysten. Lucca preges av...

 • Turist i Lucca

  Lille vakre Lucca i Toscana er en turistfavoritt. Og ikke uten grunn. Lucca er en av de rikeste og best bevarte byene nord i...