Forsidebilde SurfersBeach

Bli kjent i Malakka - Malaysia

malakka chinatown 4

Malakka er UNESCO-listet som en Verdensarvby og har en utrolig facinerende historie. Opprinnelig var Malakka (eller Melaka som de sier i Malaysia) en lit en fiskelandsby og grunnlagt av den siste Raja av Temasek, som i dag tilhører Singapore.På 1300-tallet ble Malakka etablert som en havneby med rikelig handel. Kineserne dominerte byen i mange får før Portugiserne i 1511 tok over makten. Portugiserne sparte sine kinesiske, hiduistiske og burmesiske opponenter, men massakrerte store deler av den musilimske befolkningen.

I 1641 beseiret hollenderne den portugisiske okkupasjonsmakten og Nederland regjerte i Malakka frem til 1798. Sporene etter de såkalte Stadthuys (de røde husene) finner du den dag i dag i Malakka.

Etter Nederland hadde styrt i ca. 150 år overtok brittene Malakka, og dette varte helt til 1946. Drøye ti etter Verdenskrigens slutt ble Malaysia en selvstendig stat og i 1963 ble Staten Malakka (og med det byen Malakka) innlemmet i Malaysia. I 1989 ble Malakka utnevnt til "historisk by" og 7. juli 2008 ble byen beæret med listeplass på UNESCOS Verdensarvliste. Og i mars 2017 endret dessuten Storbritannia sitt offisielle navn på byen til Melaka. De har dermed gått bort fra det gamle navnet Malacca som de opprinnelig kalte byen.

Malakka er ikke noen liten by. Med sine ca. 500 000 innbyggere ville den ha vært som en middels stor by i Europa og nest største by i Norge etter Oslo. Staten Malakka har nærmere en million innbyggere.

Malakka by befinner seg sørvest i Malaysia, rett ved kysten. Avstanden til hovedstaden Kuala Lumpur er ca. 150 kilometer.

I dag er turistnæringen viktig for Malakka og ikke minst kinsere og folk fra Singapore og Indonesia besøker gjerne byen. Slagordet til Malakka er "Visiting Malacca Means Visiting Malaysia", og det høres jo slett ikke feil ut.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Malakka-guiden

  • Malakka

    På vestkysten av Malaysia, ved Malakkstredet, finner du den vakre og fascinerende byen Malakka. Opprinnelig grunnlagt av...

  • Fly til Malakka

    Det er langt til Malaysia fra Europa, Men ser vi bort fra reiselengden er Malakka (malacca (eng.) eller Melaka (lokale navnet)...

  • Bli kjent med Malakka

    Malakka er UNESCO-listet som en Verdensarvby og har en utrolig facinerende historie. Opprinnelig var Malakka (eller Melaka som...