Tallinn

tallinn nevski

Tallinn er hovedstaden i Estland og er ikke uten grunn mest kjent for sin middelalderbebyggelse. Hele det historiske sentrum er på UNESCOs liste over verneverdige steder. Tallinn har historisk vært kjent for sine fine havner i tillegg til å ha vært en stor markedsplass siden 900-tallet.Ikke tenk på Tallinn som en grå og trist by. Her er det optimisme og tro på fremtiden som råder grunnen. Samtidig er befolkningen opptatt av å bevare det ekte estlandske. I tillegg har Tallinn et mylder av butikker, barer og restauranter. Også været i Tallinn er vanligvis bra. Fra mai til september er det god sommertemperatur.

I helgene er det mange turister fra Norden, ikke minst folk fra Finland, som reiser til Tallinn for å shoppe og feste. Det er ikke så rart, siden Tallinn bare ligger 8 mil sør for Helsinki. Det er enkelt å ta dagsturer til og fra Helsinki med hurtiggående båter. Billig er det også. Tallinn er Estlands viktigste havneby.

La deg sjarmere av brosteinsgatene i Tallinn, som var en av hanseatenes byer. Tallinns historie er fascinerende, og gater og byggverk er vitnesbyrd på tidligere tider. Vi anbefaler Tallinn på det varmeste.