Forsidebilde SurfersBeach

Alt du vil vite om Maldivene

maldivene thudufushi beach 1

Maldivene, bare navnet bærer med seg assosiasjoner til vakre eksotiske strender, palmer og krystallklart vann. Men hvor ligger det? Hvordan er det der? Hos oss i Reiseplaneten får du vite alt du trenger å vite om Maldivene!

Photo by Martin Falbisoner - Own work, CC BY-SA 4.0



Maldivene er en republikk og holder til i Indiahavet drøye 600 kilometer sørvest for Sri Lanka. Maldivene er som du sikkert kjenner til, bestående av atoller. En atoll er en eller flere koralløyer som helt eller delvis omkranser en grunn lagune.

Det er ikke få øyer som tilhører Maldivene, hele 1192 øyer er antallet. Landskapet på Maldivene er flatt, og høyeste punkt på de mange øyene er sjelden høyere enn en voksen mann. Hvilken annen stat kan skilte med sitt høyeste punkt på 2,3 meter over havet?

Språk, religion, visum og sånt...

På Maldivene snakker folk, ja hva ellers, maldivisk. Språket har mange ord som ligner på arabisk. De som jobber i turistnæringen snakker engelsk, men ikke ta for gitt at folk flest behersker et fremmedspråk som du behersker.

Religionen på Maldivene er Islam og det er sågar forbudt å forkynne andre religioner. Thor Heyerdahl var blant flere arkeologer som har påvist at Maldivene i tidligere tider var influert av både hinduisme og buddhisme.

Den største tabben du kan gjøre er mest sannsynlig å fylle taxfriposen fra Gardermoen og forsøke å ta den med deg inn til Maldivene. Det er ikke slik at de kutter av deg hånden, men det kan bli en selsom opplevelse, og du kan bli sendt rett hjem etter en saftig bot (sjekk landsider).

Er du norsk statsborger så får du utstedt 30-dagers turistvisum ved ankomst på flyplassen i Male. Viktig at du også har med deg en bekreftet hotellbestilling. Ditt pass må være gyldig i mer enn 6 måneder.

Husk at de offentlige sykehusene på Maldivene holder varierende kvalitet. De private klinikkene har en helt annen standard.

Maldivene har opplevd tilfeller av denguefeber. NB! Myggen som gir denguefeber er mest aggresiv på dagtid. Denguefeber er vanligvis ikke dødelig, men gir sterk hodepine og blant annet muskelsmerter. Det er ingen vaksine mot sykdommen så husk myggmidler og bruk aircondition på rommet og gjerne myggnett.

Klima på Maldivene

Maldivene er en feriefavoritt, og klimaet er naturligvis en årsak til dette. Det er varmt året rundt, ispedd betraktelig med nedbør som topper seg til en viss grad fra november til mars. Klimaet er tropisk. Det innebærer ca. 30 varmegrader i gjennomsnitt året rundt. Regnskyllene kommer regelmessig, sånn omtrent hver 3 dag til hver 6 dag, men varer normalt ikke lenge av gangen.

Er du redd for sykloner, så vit at de nordligste øygruppene tilhørende Maldivene fra tid til annen blir rammet av sykloner, og da spesielt i perioden august til november.

Og, husk solkrem!

Hovedstad og Flyplass på Maldivene

maldivene male

Ikke mange hovedsteder ser ut som Male på Maldivene. Photo by Shahee Ilyas - Own workCC BY-SA 3.0

Hovedstaden på Maldivene heter Male og det er hit du ankommer med fly fra Europa. Herfra går det i sjøfly eller eventuelt båt til den atollen du skal feriere på.  

Maldivene har 26 atoller som er inndelt i 21 administrative enheter, hvorav to av disse er byene Malé og Addu. Male har i overkant av 130000 innbyggere og befinner seg på atollen Kaafu, men er allikevel sin egen administrative enhet.

Addu, som er Maldivenes andre store by, har i overkant av 30000 innbyggere og ligger på atollen med samme navn, altså Addu.

Ferie på Maldivene

maldivene thudufushi beach

Ikke rart mange drømmer seg bort til Maldivene? Photo by Martin Falbisoner - Own workCC BY-SA 4.0

Det går ingen direktefly fra Norge til Maldivene. Men det betyr ikke at det er spesielt vanskelig å komme seg til Maldivene. "Alle" store flyselskaper har ruter dit. Fra London bruker direkteflyet til British Airways 10 timer til Maldivene, så har du litt forståelse av avstanden.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Maldivene - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 


Som tidligere nevnt er det ikke spesielt smart å kjøpe med seg alkohol fra tax-free-butikken og ta det med inn til Maldivene. Kjøp heller med deg peanutter, sjokolade eller annet. For alt er dyrt på Maldivene og ikke bli overrasket over at flaskevannet og sjokoladeplaten er dyrere enn i Norge.

Siden Maldivene er islamsk, vil bikini og alkohol være haram, dvs. ulovlig. Øyer som DhiddhooFelidhoo, Utheemu og Rasdhoo er lokale øyer som praktiserer sin religion. Fordelen er selvfølgelig at her opplever du det autentiske Maldivene og dessuten sparer du mange penger her. Og ikke møter du særlig mange andre turister her heller.

På de private øyene i Maldivene kan du derimot ha på deg minimalt med klær og drikke det du må behage. Naturligvis må du grave betydelig dypere i lommeboka når du skal feriere på disse Maldivene-øyene.
Man da er også strendene hvitere, vannet klarere og drinkene atskillig mer fargerike.

Det er ikke billig å feriere på Maldivene. Og nå snakker vi ikke bare om dyre matvarer, snacks og drinker. Nei, det er dyre hoteller også. Men vit at det er sammenheng mellom pris og kvalitet, uten at det gjør noe med størrelsen på regningen, med unntak av at du får topp service. Selv fire-stjerners overnattingssteder (eller resorts om du vil) koster mange tusen kroner døgnet for familien.

Er du på jakt etter ferieturen med maksimalt sol, snorkling, late dager og romantikk? Ja, da er antagelig Maldivene stedet for drømmeferien. Men mye mer enn det, er det ikke, med unntak av at de beste hotellene tilbyr en rekke aktiviteter på land og til vann. På den annen side skal det vanskelig gjøre å finne mer bildeskjønne strender og hoteller andre steder i verden.

Finnes det ikke noe å klage over? Tja, noe kan da alltids irritere. For eksempel kan det være en del mygg på Maldivene. Ta med myggspray og vær klar over at den (myggen altså) er mest aktiv om natten og om morgenen.

Utvalgte hoteller og ferieøyer på Maldivene

Det er så mange flotte øyer med tilhørende eksklusive hoteller på Maldivene at det blir nær sagt umulig å si at "det er hit du skal reise". Vi tar uansett sjansen og anbefaler noen øyer slik at du får en viss oversikt.

Vit også at såkalte "Resort-øyer", dvs. øyer med hoteller hovedaklig myntet på utenlandske gjester regnes som ubebodde. I praksis har alle ubebodde øyer, i alle fall på atollen Malé, blitt resort-øyer.

Øyer for luksus og bryllupsreiser

Det finnes utrolig mange øyer (private sådan) på Maldivene som bare oser av luksus og som  passer perfekt for bryllupsreiser. To av disse mange er Baros og Kandolhu.

Baros tilhører den nordlige Male-atollen. Baros har hvit sand og en vakker laguna og et hotell som sprer vibber av luksus og eleganse. Spa-behandlinger vil aldri bli det samme igjen. Middag kan ordnes på din egen sandbank hvis du ønsker det.

5starBaros Maldives gir deg lukususferien du har drømt om. Baros Maldives har elegante rom i herlige omgivelser, tyrkisk bad, svømmebasseng i tillegg til utrolige strender.

Baros Maldives gir mulighet for aktiviteter som fiske, vindsurfing, dykking og kanoturer. Resorten har et eget fyrhus hvor det serveres mat og drinker.


Kandolhu tilhører den nordlige Ari-Atollen og har krystallklart vann over et korallrev og hvit sand hvor du kan slappe av. På Kandolhu bor gjestene (dvs. parene som hovedregel) i private villaer med havutsikt. Service er naturligvis upåklagelig.

5starKandolhu Maldives er en 5-stjerners resort som bringer deg så nærme himmelen på jorden som det er mulig å komme. Elegante villaer og utsøkt service gir deg alt du måtte behage. Kandolhu har naturligvis gratis wifi, massasjeservice og sauna. Atollen er så vakker at du garantert blir familiens instagramvinner.


Øyer for snorkling og bading på Maldivene

maldivene biyadhoo og villvaru

Bildet er tatt på Maldivene og øya Biyadhoo og utstikt til øya villvaru. Photo by Nicolai Edgar Andersen - Own workCC BY-SA 4.0

Når det kommer til øyer for snorkling og bading på Maldivene kunne vi selvsagt ramset opp nær sagt alle øyer og atoller. Men det finnes et sted som faktisk er (ganske) rimelig i Maldivene-målestokk og som kanskje gir de beste forholdene for snorkling og bading. Øya heter Biyadhoo er en atoll tilhørende sydlige delen av Malé.

Det er antagelig her ved Biyadhoo du finner det beste vannet for dykking og snorkling på Maldivene. Her er hai, men ikke den farlige typen, og eksotiske fisker som gjør at du vil være i vannet hele dagen og alle dager!

3starBiyadhoo Island Resort er en trestjerners resort som er kjent for rene rom, god mat og en herlig betjening.

Biyadhoo Island Resort tilbyr en privat strand, eget svømmebasseng, gratis wifi, transport til og fra flyplass, barnepass og eget spa-anlegg.

Flyplassen Male International Airport er en drøy times kjøring fra resorten.


maldivene kaafu atoll

Finolhu gir deg fantastiske strender og herlige villaer som gir deg den godfølelsen i ferien! Photo by Rainer Strehl, CC BY-SA 3.0

Finolhu tilhører Gaafu Dhaalu Atollen og har antagelig den flotteste stranden, der den hvite sanden strekker seg langt og lengere enn langt, men stadig smalere utover den blåeste lagunen du kan tenke deg.

5starFinolhu Maldives er en meget stilig 5-stjerners resort hvor det er lagt stor vekt på eksklusiv design og service. Øya har en egen flyplass (Kaadedhdoo Domestic Airport) som tar deg til og fra Male og den internasjonale flyplassen.


Best for familier på Maldivene

Tenker du å besøke Maldivene med familien så foreslår vi Kurumba, en øy som kan representere det opprinnelige og originale Maldivene. Ta speedbåten 10 miuntter fra den internasjonale flyplassen på Malé og du er fremme.

Kurumba har en herlig turkis lagune med (selvsagt) hvit sand og luksus til priser man kan leve med. Her arrangeres det også ulike aktiviteter som hele familien vil like, f.eks. delfin-spotting med båt.

5starKurumba Maldives er en 5-stjernes resort med innendørs tennisanlegg, svømmebasseng (inne og ute), herlig restaurant og mye mer. Dessuten er dette en fin øy å bo på for den som også kan tenke seg å utforske litt av mer av øya Male og hovedstaden på Maldivene.


For deg med tykk lommebok!  

Rangali Island er stedet for luksussøkende turister med tykke lommebøker som digger å gå barbeint på hvit sandrand. Her finner du forøvrig (kanskje) verdens mest delikat beliggende tennisbane.

5starConrad Maldives Rangali Island er en 5-stjerners resort med utendørskino, undervannsbåt-cruise, privat strand og mye mer.

På Conrad Maldives tilbys gourmet-mat fra et internasjonalt kjøkken, velg europeisk, japansk eller mer eksotisk mat.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Maldivene - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

Warszawa-guiden

  • Warszawa

    Mange tror at Warszawa er en trist og grå østblokkby, preget av kommunisme og tungsinn. La gå at forstadene ikke akkurat er en...

  • Fly til Warszawa

    Flere flyselskaper flyr direkte fra Norge til Warszawa. Norwegian flyr daglig fra Oslo Gardermoen, og du kan få billetter under...

  • Bli kjent i Warszawa

    Warszawa er Polens hovedstad og landets største by med ca. 1,7 millioner innbyggere. Opprinnelig var Warszawa en liten...

  • Turist i Warszawa

    Hvis du er noenlunde frisk og god til beins, er det ikke noe stort problem å få med seg de fleste av Warszawas attraksjoner til...

  • Shopping i Warszawa

    Polen har etter sitt medlemsskap i EU merket at prisene har økt, men du får allikevel svært god valuta for pengene i Warszawa....

  • Spise i Warszawa

    De færreste av oss har noen eksakte assosiasjoner til begrepet ”polsk mat”, men hvis du har vært i Tsjekkia, så har du en viss...

  • Warszawa Med barn

    Barn er velkomne i Warszawa og resten av Polen, selv om det ikke alltid er like godt tilrettelagt for de minste. Du finner for...

  • Hotell i Warszawa

    Selv hoteller sentralt i Warszawa er forholdsvis rimelige. Du finner selvsagt internasjonale luksuskjeder som Hilton, Sofitel og...

  • Warszawa Leiebil

    De fleste attraksjonene i Warszawa ligger innenfor gangavstand til hverandre, og sentrum er såpass lite og kompakt at det ikke...

  • Warszawa Sport

    Fotball i Warszawa Den suverent største idretten i Warszawa er som i resten av Europa fotball, og etter at Polen og Ukraina har...

  • Attraksjoner i Warszawa

    Vær trygg på at det finnes nok av attraksjoner og severdigheter for deg som turist i Warszawa. Riktignok er nær sagt alle...

  • Warszawa Videofilmer

    Warszawa / Polen Vi har samlet noen utvalgte filmer og reisevideoer om  Warszawa for deg slik at du skal kunne få inspirasjon til å...

  • Warszawa Kart

    Klikk på ikonene på kartet over Warszawa for å få informasjon om attraksjoner og severdigheter. Du kan enkelt zoome kartet ut og...

  • Fakta om Warszawa

    Warszawa er en av de mest besøkte byene i Polen sett fra turistenes ståsted. Warszawa er dessuten Polens hovedstad og den...

  • Klima i Warszawa

    Klimaet i Warszawa er kontinentalt, med kalde vintere og milde somre. Uansett når du besøker Warszawa, er det en viss fare for...

  • Warszawa Reiseartikler

    Hvor bra er Warszawa som ferieby? Reiseplaneten rangerer Warszawa slik vi opplever byen som reisemål. Her får du en oversikt...