Forsidebilde SurfersBeach

Vakre Barafundle Bay Beach i Wales

BarafundleBeach StackpoleEstate WalesUK

Bristol er en grei by å ha som base for utforsking av denne delen av Storbritannia. Bristolkanalen som ligger rett vest for Bristol er fjordområdet hvor elven Severn møter Atlanterhavet. Det finnes flere greie strender her. Men pass på tidevannsforskjellen. Den i Bristolkanalen er verdens nest største, med en høydeforskjell på hele 15 meter. Byens symbol er den 414 meter lange hengebroen over elven Avon. Men Bristol har også en rekke andre attraksjoner som bør vekke interesse for både store og små!

Wales er vakrere enn det meste!

Wales står nok ikke på manges liste over feriedestinasjoner. Det er litt underlig. For det er enkelt å komme seg hit, det tar hverken lang tid eller koster spesielt mye penger. Og så er det utrolig vakkert her. Og på toppen av alt så har lille Wales en strand som rangeres blant de aller beste i verden.

Ta turen til Bristol, helt vest i England. Fra her kjører du enkelt med leiebil via Cardiff og Swansea til Stackpole.Vakre rolige Barafundle Bay

Barafundle Bay ligger ved Pembrokeshire Heritage Coast, sydvest i Wales. Her er vannet klart og blått, og den gyldne stranden gir assosiasjoner til langt mer eksotiske reisemål enn Wales. Stranden er ypperlig både for sol og bad i sommersesongen. Og her er det ikke noe Aya Napa-party, men rett og slett et sted hvor du kan finne fred i sjelen. Du parkerer på en offentlig parkering ved Stackpole Quay. Her er også en cafe og offentlige toaletter. På selve stranden er det ingen fasiliteter.

Nok av attraksjoner i nærheten av Barafundle Bay

Er du glad i vakker natur, slott og borger, vil du enkelt oppleve alt dette ved å kombinere Barafundle Bay med besøk til for eksempel Pembroke Castle eller Manorbier Castle. Pembroke Castle har historie tilbake til 1000-tallet og ble satt opp av Normannerne.

Manorbier Castle er nok mest kjent for å være fødeplassen til Gerald of Wales. Gerald av Wales, eller Gerallt Gymro som var hans walisiske navn, ble født i 1146 og hans arbeider om Wales har blitt viktige historiske dokumenter. Slottet har forøvrig blitt benyttet for flere filminnspillinger.

Komme seg til Bristol og Wales

Du kan ganske enkelt fly til Bristol eller Birmingham via en mellomlanding, i f.eks. London eller Amsterdam. KLM har et meget bra rutenett, og med avganger fra flere steder i Norge. Fra London kan du selvsagt ta tog til Bristol også. Togturen tar i underkant av 2 timer. Det er ca 225 kilometer fra Bristol til Barafundle Bay i Wales.

Leiebil er rimelig i Storbritannia og du kommer raskt inn i venstrekjøringen. Du kan selvsagt også ta fly til Wales og byen Cardiff med blant annet KLM . Men prisene er vanligvis noe høyere hit.