Forsidebilde SurfersBeach

Legendariske 133 - le Drugstore

paris 133 drugstore

En av mange kjente adresser som bare må besøkes når du er i Frankrike og Paris, er 133, Champs-Élyséss. Champs-Élyséss er en av verdens mest kjente avenyer, og selv de som ikke har vært i Paris kjenner til denne gaten. Det du finner på nr 133 er vanskelig å beskrive, og noe som alle elskere av urbant byliv bare må oppleve. La oss ønske deg velkommen til Publici Drugstore!

Foto: WWF France - Lisens: CC-lisens

le Drugstore i Paris

En gang var denne bygningen møtestedet med stor M, et sted hvor unge representanter av den franske overklassen melankolsk drakk sin vin til langt på natt. Denne legendariske adressen har en lang historie med luksus og kjendiser, og køen til den eksklusive nattåpne tobakksbutikken har blitt frekventert av en rekke franske celebriteter, men også Charles Bronson og Roger Moore har stått her en sen nattetime. I tobakksbutikken kan du nemlig leie et avlukke hvor du får oppbevart dine favorittsigarer i riktig temperatur og riktig luftfuktighet.Den mytiske grunnleggeren Marcel Bleustein-Blanchet

Selskapet bak le Drugstore heter Publicis Grupe og er et av Europas største reklame- og kommunikasjonsbyråer. Grunnleggeren av Publicis Groupe het Marcel Bleustein-Blanchet (1906 - 1996), og det var etter en reise til USA at Marcel fikk inspirasjon til å innføre et nytt konsept i Paris. 133 avenue des Champs Elysees var opprinnelig tilhørende luksushotellet Astoria Hotel. Marcel beholdt hotellets opprinnelige fasade, moderniserte interiøret, åpnet en amerikansk "drugstore" i 1. etasje, og vips så hadde Paris fått sted som ga alle innbyggerne «gangavstand til luksus»!

Ny fasade gir nye muligheter!

Konseptet som handlet om at luksus skulle være tilgjengelig for alle parisere, ble legendarisk. Men brann og eksplosjoner stoppet selskapets myteomspunnede tilværelse. I 1972 ble hovedkvarteret totalt ødelagt. Men Le Drugstore lot seg ikke glemme. 20 måneder senere flyttet Publicis tilbake til nr 133, med ny glassfasade laget av arkitekten Pierre Dufau. En ny attraksjon på Champs-Elysees så dagens lys. Publici Drugstore er fortsatt stedet hvor du kan kjøpe en kosebamse til 2000 kroner, samtidig som du bestiller deg en hamburger klokken 0200 på natta.

Le Drugstore bestemte seg en gang for å være et landemerke, og har hatt evnen til både å fornye seg og å holde det tradisjonelle i hevd, slik at den fortsetter å være det. Glassfasaden symboliserer eventyr, åpenhet og teknologisk innovasjon.

Besøk den ovale baren

Det er de som hevder at Publici er verdens kuleste brandingselskap. Vi vet i alle fall at nr 133 er verdens kuleste "apotek". Heng noen timer i le Drugstores ovale bar så forstår du hvorfor. Dette er stedet hvor du fint kan treffe hele sjefsgjengen til Prada, og tilhørende modeller. Den gamle apotekbygningen har dessuten det vi på godt norsk kaller boutiques! Her kjøper du designerprodukter og andre remedier for din egen nytelses skyld. Besøk beauty-salongen, se kunstutstillinger og få for guds skyld knipset et bilde av fasaden.

Og stikk innom for å kjøpe is til barna og få med deg billetter til Publicis kino som også ligger her. Gå i dagligvarebutikken for å handle Kusmi Te, kaffe fra Faguais, Kitty Scarves dokker eller sigarer fra alle hjørner av verden. Frokost, lunsj og middag kan du spise i brasseriet. Høy kvalitet til levelige priser. Du kommer enklest til Publici Drugstore ved å ta métroen til Charles-de-Gaulle-Etoile eller Georges V.

Her finner du 133 Drugstore i Paris
{googleMaps addr="133 Champs-Elysees, Paris, Frankrike"
width=100% height=250 zoom=16 addoverview=0}

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

Reiseguider Sverige

  • Gotland

    Gotland har en fascinerende historie og under vikingtiden var øya et av europas rikeste steder.  Vikinghistorien sammen med godt...

  • Gøteborg

    Reiseguide Gøteborg! For de aller fleste nordmenn vil Gøteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser....

  • Stockholm

    Stockholm er ”Nordens Venezia” der den ligger med alle sine broer og kanaler. Stockholm er bygd på 14 øyer. Skjærgården mot...