Forsidebilde SurfersBeach

De beste spa-hotellene i Budapest

Budapest HotelGellert

Hovedstaden i Ungarn, Budapest, kalles også gjerne for spa-hovedstaden. Ikke så rart når vi vet at det er nærmere 120 varme kilder innenfor bygrensene og at ingen annen by i verden kan nå opp i et slikt antall. Kildene tilfører 30.000 kubikkmeter mineralrikt vann til byens utallige spasentre, offentlige og private bad og velvære-hoteller.Foto: Anders Mohlin (flickr) - CC-lisens

Kaldt eller varmt?

Kildene har et temperatursprang fra 21 grader til hele 76 grader, og skal ha forskjellige helsebringende effekt. Og det er ikke få mennesker som fra hele verden søker seg til Budapest for et avslappende opphold og med et mål om å komme hjem som et friskere og mer opplagt individ. Vi gir deg hermed en guide til de beste spa-hotellene i Budapest.

Herlige Margaretøya (Margit Sziget)

Margaretøya er en 2,5 km lang øy midt i Donau. Med sine grøntarealer og varme helsebad har den lenge vært et populært utfluktsområde blant byens innbyggere. Øya er knyttet til byen med to av broene som krysser Donau, så det er fullt mulig å gå dit til fots fra begge sider. Mesteparten av Margaretøya er reservert for fotgjengere og syklister.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget

Dette regnes som et av Europas beste spa-hoteller. Danubius Health Spa Resort Margitsziget finner du på Margaretøya, mer detaljert ved broen Árpád. Ta kontakt med hotellet på telefon (+36 1) 889 4700 for detaljer. 

For bestilling til beste pris, se bilder mv. av Danubius Health Spa Resort Margitsziget

 

Danubius Health Spa Resort Helia

Dette er et annet populært hotell med et renomert spa- og velvære-senter etter skandinavisk stil. Beliggenheten er rett øst for Margaretøya og hotellets addresse er Kárpát u. 62-64. Kontakt hotellet via telefon (+36 1) 889 5800 for detaljer. 

For bestilling til beste pris, se bilder mv. av Danubius Health Spa Resort Helia

 

Hotel Gellért

Her får du velvære i historiske omgivelser. Det er nesten så du ikke tror dine egne øyne første gang man tar turen til kildene på dette hotellet. Du har selvsagt restaurant og bar av ypperste klasse på hotellet, så du trenger nesten ikke bevege deg utenfor. Addressen er Szt. Gellért tér 1. (Du ser bildet av hotellfasaden først i artikkelen)

Ta kontakt med hotellet på telefon (+36 1) 889 5500 for detaljer. Hotellet har en sentral beliggenhet i en flott bygning ved foten av høyden Gellért. Les mer om hotellet her

For bestilling til beste pris, se bilder mv. av Hotell Gellert

 

New York Palace Boscolo Hotel

Hotellkjeden Boscolo har renovert Budapests legendariske New York Palass med aner fra 1894 og gjort dette om til et flott luksushotell i sentrum av Budapest. Her lokkes med stilig dekorerte rom, en New York Cafe og dypvannsrestaurant, sigar-rom og naturligvis et flott spa-anlegg for alle sine gjester. Addressen er Erzsébet körút 9-11. Kontakt hotellet på telefon (+36 1) 8866 111 for detaljer. 

For bestilling til beste pris, se bilder mv. av New York Palace Boscolo Hotel


Billigere enn du tror!

Selv luksuriøse hoteller som Gellért har priser som er levelige for de aller fleste. Det er ikke umulig å få rom og behandling for under 500 kroner per person. Prisnivået i Ungarn er fortsatt, og heldigvis, et godt stykke unna hva du må betale her hjemme. Velger du enklere hoteller med spa- og velværeservice vil naturligvis prisene være enda rimeligere.

Komme seg til Budapest

Budapest er enkelt tilgjengelig, og en rekke flyseselskaper tar deg til Budapest, enten direkte eller via en mellomlanding. Flytid er ca 2,5 timer fra Østlandet. Klikk her for å finne billigste flybilletter til Budapest!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.