Forsidebilde SurfersBeach

I Tsjekkia har de valutaen Tsjekkisk koruna eller tsjekkisk krone,  (Kč – koruna česká).  Dette har vært valutaen i Den tsjekkiske republikk siden 8. februar 1993, da både Tsjekkia og nabolandet Slovakia  erstattet den Tsjekkoslovakiske korunaen. De etablerte naturlig nok sine egne valutaer etter delingen av Tsjekkoslovakia.


ValutaplanetenDagens valutakurs for Korunas (CZK)Som enkel huskeregel kan vi (i skrivende stund) si at 1 norsk krone (NOK) er ca. 3 korunas (CZK).

1 Kč = 100 haleru.

Valutakoden er CZK.  Pengesedler av Korunas kan du få i valørene 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 og 5000 Kč.

Valutaen utgis av Tsjekkias nasjonalbank (Česká národní banka - ČNB), som ble dannet i 1993 og har hovedkontoret i Praha.

(Kilder: wikipedia.org)

Turistfeller i Praha

Husk at det ikke er uvanlig at vekslingskontorer i Tsjekkia og Praha utnytter turisters uvitenhet om verdien av korunas. Det er derfor smart å holde seg oppdatert om kursen her på Reiseplaneten.no. Ta heller ut penger via minibank enn å bruke veksklingskontorer du er usikker på.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Reisetilbud

Reisetilbud

Reiseplaneten redReiseplaneten jobber så hardt som mulig for å gi deg de beste reiseguidene helt gratis.  Du støtter oss ved å kjøpe dine reiser via våre partnere.


Lufthansa er et av verdens største flyselskaper og tar deg ut på eventyr. Sjekk priser og reiser!


supersaver

 


Supersaver er Norges store lavpris reiselivsside. Bestill billige reiser hos Supersaver!Booking.com er en av verdens mest populære hotellsøkemotorer. Bestill ditt hotell hos Booking.com!