Forsidebilde SurfersBeach

Kroatiske Kuna

Kroatiske Kuna

Valuta 
Kuna - kroatisk valuta!
Valutaen i Kroatia heter kuna og har forkortelsen HRK.  1 kuna deles i 100 lipa. For å gjøre det enkelt for deg selv kan du late som om en Kuna er verdt 1 krone (NOK). Forskjellen mellom valutaene er i skrivende stund liten.
Den moderne kuna ble introdusert i 1994. Det finnes ulike mynter (med valøren lipa) og 1, 2, 5 og 25 kuna. I tillegg finnes det sedler fra 5 kuna til 1000 kuna. Sedlene består av en forside med kjente kroatiske menn (ingen kvinner i skrivende stund) og severdigheter og kjente destinasjoner på baksiden.  Vi vil raskt nevnte St. Vitus Cathedral i Rijeka på 100 kuna-seddelen (se Rijeka-fotogalleri) og Pula Arena på 10 kuna-seddelen.
Kuna er i skrivende stund knyttet opp mot Euroen og det er meningen (i skrivende stund) at Kroatia skal gå over til Euro i fremtiden.

Kroatiske_kunaValutaen i Kroatia heter kuna og har forkortelsen HRK.  1 kuna deles i 100 lipa. For å gjøre det enkelt for deg selv kan du late som om en Kuna er verdt 1 krone (NOK). Forskjellen mellom valutaene i Kroatia ogNorge er i skrivende stund liten.

Den moderne kuna ble introdusert i 1994. Det finnes ulike mynter (med valøren lipa) og 1, 2, 5 og 25 kuna. I tillegg finnes det sedler fra 5 kuna til 1000 kuna. Sedlene består av en forside med kjente kroatiske menn (ingen kvinner i skrivende stund) og severdigheter og kjente destinasjoner på baksiden.

Vi vil raskt nevnte St. Vitus Cathedral i Rijeka på 100 kuna-seddelen (se Rijeka-fotogalleri) og Pula Arena på 10 kuna-seddelen.

Kuna er i skrivende stund knyttet opp mot Euroen og det er meningen (i skrivende stund) at Kroatia skal gå over til Euro i fremtiden.


Gå til vår hovedside for valuta:   
Valutakurser over hele verden

 

Reisetilbud

Reisetilbud

Reiseplaneten redReiseplaneten jobber så hardt som mulig for å gi deg de beste reiseguidene helt gratis.  Du støtter oss ved å kjøpe dine reiser via våre partnere.


Lufthansa er et av verdens største flyselskaper og tar deg ut på eventyr. Sjekk priser og reiser!


supersaver

 


Supersaver er Norges store lavpris reiselivsside. Bestill billige reiser hos Supersaver!Booking.com er en av verdens mest populære hotellsøkemotorer. Bestill ditt hotell hos Booking.com!