Forsidebilde SurfersBeach

San Gimignano

sangimignano-piazzacisterna

For mange Toscana-kjennere er San Gimignano en av de absolutte favorittene. Byen var verdens første by med ”skyline” og kalles gjerne for ”tårnbyen”. San Gimignano er på UNESCOS liste over verdensarven. Byen er liten og i løpet av en dag i San Gimignano vil du få mange gode inntrykk å fordøye.San Gimignano i Italia er byen hvor du skal beundre byggverk, skue ut over flotte landskap og kanskje besøke et museum eller tre. Bymuren rundt San Gimignano ble påbegynt så tidlig som år 998 og opprinnelig fantes det 72 tårn i byen. 15 av disse står fortsatt på sin opprinnelige plass og i sin opprinnelige form.

Fakta om San Gimignano
San Gimignano har kun litt over 7000 innbyggere. Byen er svært fascinerende med mange gamle religiøse og sivile bygninger. Byhistorien startet allerede på 900-tallet og opp gjennom årene har byen vært dominert av forskjellige herskere og regioner. Blant annet ble San Gimignano innlemmet under Firenze i 1353. Nærmeste større by er Volterra, som også ofte er på listen over favorittbyer i Toscana.

San Gimignano for Turister
Severdighetene i San Gimignano er mange, blant annet må du besøke piazza del duomo, La Rocca, Piazza della Cisterna (plassen er formet som en triangel med en sisterne fra 1237 i sin midte) og ikke minst gaten Via San Matteo som oser av sjarme og atmosfære. Her finer du pittoreske leiligheter, butikker og religiøse bygg. Det er også flere museer som fortjener et besøk. Det er Etrusker museet (Etruskerne var i mange år de dominerende i Toscana, men sjebnen til dette folket er ukjent), museum for hemmelig og forbudt kunst (finnes ved Piazza Pecori) og ornitologisk museum (ved gaten Via Quercecchio).

San Gimignano er ikke byen for å feste eller shoppe. I alle fall ikke shopping av moteklær og lignende produkter. De fleste butikkene faller innenfor kategorien "turistfeller", og selger souvernirer og lignende gjenstander. Men noen butikker tilbyr gode håndtverksprodukter og smykker. Mat og vin av topp kvalitet kan selvsagt også kjøpes i flere butikker. Det typiske italienske og toscanske kjøkken er representert gjennom et brukbart utvalg av pizzeriaer og ristoranter hvor de fleste serverer mat med god kvalitet. Igjen gjelder regelen om at du bør forsøke å finne hvor lokalbefolkningen spiser. Maten her er alltid best og ofte også billigst. Denne regelen bør i alle fall gjelde hvis du skal ha noe annet enn en vanlig pizza.

Det er ofte større eller mindre festivaler og opptredener i San Gimignano. I midten av juni er det festival til ære for byens helgen, og denne festivalen varer i flere dager. For overnatting så finnes det hoteller i byen. Vi kan anbefale Hotell L’Antico Pozzo som ligger i sentrum av byen og er datert tilbake til 1400-tallet. Adressen er Via San Matteo 87. Du kan også leie rom privat flere steder i byen.

Klikk her for nettside om San Gimignano:

contentmap_plugin

San Gimignano-guiden

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.
 
nudecelebvideo.net loadpornmovies.com