Forsidebilde SurfersBeach

Australia

AustraliaHovedstad: Canberra
Folketall: 20,434,176 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge (sommertid): har tre tidssoner: «Eastern Standard Time» er + 9 timer, «Central Time» er + 8,5 timer, og «Western Time» er + 8 timer.
Valuta: Australske dollar (AUD) (Ca. 6 kroner = 1 AUD) 
Språk: Engelsk
Nasjonaldag: Australia Day, 26. januar
Religion: Kristendom
Landegrenser: Ingen. Beliggende i Oseania, mellom Det indiske hav og Stillehavet.
Styreform: Konstistusjonelt monarki / Parlamentarisk forbundstat
Klima: varierer fra tropisk i nord til temperert i sør og øst. Sesongene er motsatt av hva vi har i Norge.


 
 

 

Australia og landets historie

Australia var bebodd av aborginere i over 50000 år før britene ankom på slutten av 1700-tallet for å skape en fangekoloni som de kunne deportere alle sine bråkmakere til. Men i århundrene i ettertid har Australia tatt imot innvandrere fra hele verden, og er en kulturell smeltedigel i nesten like stor grad som det USA sies å være. De australske koloniene slo seg sammen og ble en selvstendig nasjon i 1901, selv om de fortsatt er medlemmer av det Britiske samveldet og formelt har (i skrivende stund) Dronning Elizabeth II som statssjef.

Idag har Australa utviklet seg til å bli et av verdens rikeste land med høy teknologi. Det er også et av verdens mest urbane land, hvor de aller fleste innbyggerne bor i store byer, selv om mesteparten av Australia er ubebodd ørken og villmark.

Australia som feriedestinasjon

Det er naturlig nok vanskelig å ta seg en spontan helgetur til Australia, da flyturen tar rundt et døgn hver vei og koster et femsifret beløp. Her bør du minst sette av tre uker til et besøk, helst mer. De fleste turister fokuserer på østkysten, og da spesielt strekningen fra Cairns og Great Barrier Reef og ned til Sydney. Den tropiske Darwinregionen i nord er også vel verdt et besøk.  Og ikke glem at noen av kontinentets flotteste strender ligger rundt Perth på vestkysten.

Australiere generelt er kanskje det mest avslappende og uformelle folkeslaget i verden. De er generelt svært gjestfrie, tolerante og hjelpsomme. Du skal virkelig være innadvendt og avvisende for å ikke komme i prat med de lokale, som har tatt vare på den britiske joviale pubkulturen.

 


 reisemannReiseartikler fra Australia!

 Nyttig reiseinformasjon 

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.


reisemann

Reiseplanetens tips!
Les Christins og Aleksanders Australia-Blogg