Forsidebilde SurfersBeach

Reisebrev fra Manly - Australia

Manly Beach Australia

Mitt kjærlighetsforhold til Australia begynte for tre år siden, da jeg ved en tilfeldighet fant ut gjennom organisasjonen x-plore at en ikke trenger nøye seg med tre måneders turistvisum i Australia, jeg kunne faktisk bli der et helt år! Det var en fantastisk tid, fylt med morsomme opplevelser, flotte mennesker og ganske mange VB øl. Det året står fortsatt ranket som nummer 1 på uforglemmelige-minner-skalaen.

Foto: Enochlau assumed (based on copyright claims). - CC BY-SA 3.0, LinkGleden var derfor stor når jeg tre år senere kunne ta et halvt år som study abroad elev ved ICMS i Manly, Sydney. Skolen er et majestetisk gammelt kloster, med tilhørende kirke som hver helg holder bryllup. For de kjendissugne så er det verdt å nevne at  Nicole Kidman og Keith Urban giftet seg der. Skolen er lokalt kjent som ”Harry Potter slottet” og har en av de beste utsiktene over Manly. Vel verdt et besøk.

Fantastiske Manly

Det første som møter en når man går av fergen fra Sydney er Manly Corso, hovedgaten med sandstrand og blått hav i enden. Stedet du ikke vil reise fra og med en spesiell atmosfære jeg ikke opplevd mange andre steder. Det kan best beskrives som en deilig blanding av backpackere og nyrike. Manly har  både de rådyre villaene med tilhørende biler i millionklassen og de billige backpacker hostellene med de gamle gode folkevognbilene – den ultimate surfebilen.

Stedet har alt; deilig vær, butikker, restauranter, uteliv, flotte mennesker, den gode livsstilen – alt men en lang sandstrand i sentrum. Hva mer kan man ønske seg? Legger man til surfe mekka og yrende studentliv så kan jeg nesten påstå jeg har funnet drømmeland. Stedet er såpass lite at man lett skaffer seg et nettverk, det er alltid kjente folk på byen og i butikken. Samtidig er verdens metropolen Sydney bare 30 min unna med båt eller bil. Og Sydney er som kjent ”gateway” til resten av dette fantastiske landet.

Surfing og dykking i Australia

Obligatorisk ved ankomst down under er surfekurs. Det er mulighet for enkelt timer på Manly beach, men for å få den virkelige surfeopplevelsen anbefaler jeg Surf Camp Australia som holder til ved Seven Mile Beach, to timer sør for Sydney. Jeg var selv på et 5 dagers kurs gjennom x-plore og ble absolutt bitt av surfebasillen. Som navnet tilsier er stranden syv mile lang og med bølger den grønneste nybegynner behersker etter noen dager. Stedet er nydelig, instruktørene fantastiske og maten alle tiders. Et absolutt must.

Dykking står som nummer to på ting man må oppleve i Australia. Dykke kan man oppover hele kysten, mest kjent er nok Great Barrier Reef ved Cairns. I Manly kan man ta dykkerlappen over 4 dager, med både dykk i basseng og 4 dykk ved Shelley beach, en perle av en strand 5 minutters gange fra Manly beach, og er regnet som Sydneys sikreste dykkersted.

Billigere enn du tror!

Australia ligger prismessig på et lavere nivå enn Norge, men prisene stiger i høysesongen som i Sydney er fra November til Mars. Manly yrer av liv i sommermånedene, med deilig temperatur både i luft og vann og turister fra hele verden. For å  unngå de største folkemassene er det lurt å komme tidlig eller sent i sesongen. Manly og Sydney er absolutt verdt et besøk i vintermånedene også selv om temperaturen synker noe og gatene er noe mer stille.

Jeg er fortsatt forelsket i dette stedet, landet og livet – og kan ikke forstå om ikke andre som reiser hit blir like bergtatt. Jeg skal ikke si ”dra før det er for sent”, men heller dra fordi det er verdt det!!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Reisebrev er innsendt av Camilla!