Forsidebilde SurfersBeach

Kristiansand Shopping

Kristiansand-reiseguidebanner

I Kristiansand finner du alle de butikkene du trenger. Her er også ulike markeder, fra mat- og fiskemarkeder på Fiskebrygga til bymarkedet i Posebyen.  Sistnevnte avholdes på lørdager om sommeren.

En by av Kristansands størrelse har selvsagt også noen større handlesentre. De mest kjente shoppingsentrene er:

  • Sørlandssenteret som ligger i Barstølveien 31-34
  • Sandens i Tollbodgata 16.
  • AMFI Vågsbygd i Kirsten Flagstadsvei 32.

Men antagelig er det mer interessant å titte innom de mange koselige spesialbutikkene som ligger på eller nær Markens.  Markens er en gågate som du finner i enden av det store Torvet i sentrum, ca 300 meter fra Domkirken, retning havnen. En slik butikk er Della Donna Vintage & Second Hand. Bella Donna ligger i Tordenskjolds gate 47.



 

------> NEXT PAGE

Reiseguide Kristiansand


Sommerbyen Kristiansand

Kristiansand er ikke en stor by i internasjonal målestokk, men for oss nordmenn så kan den være stor nok.  Med sine ca 85.000 innbyggere plasserer Kristiansand seg som den 5. største byen i Norge.  Med det følger alt du trenger av butikker og shopping, restauranter og uteliv samt ulike kulturelle attraksjoner.

Vi kjenner ikke til mange reisemål som passer "alle" målgrupper på en like god måte som Kristiansand.  Barnefamilier har Dyreparken og Kaptein Sabeltann (og Egner), ungdommen har Quartfestivalen og andre festivaler på Odderøya.  Ja, det finnes sågar festivaler for et litt eldre klientell også. De romantiske kan slappe av på bystranden og kose seg med sjømat og overnatte på gode hoteller, og de kulturelle har fått sitt eldorado med nye Kilden kulturhus.

Vi i Reiseplaneten gjør kort prosess og anbefaler alle en langweekend til Kristiansand.  Er du heldig med været så får du en svært så hyggelig ferie!

 



 

------> Reiseguiden om Kristiansand fortsetter...