Forsidebilde SurfersBeach

Brasil

Brasil

Hovedstad: Brasilia
Folketall: 207,7  millioner innbyggere (2016)
Tidsforskjell fra Norge (sommertid): Brasil er delt inn i fire tidssoner inkludert Fernando de Noronha øyene. - 2 til - 5 timer.
Valuta: Real (BRL) 
Offisielt språk:
 Portugisisk
Nasjonaldag: Frigjøringsdagen, 7. september (1822)
Religion: Romersk-katolsk
Landegrenser: Argentina, Bolivia, Colombia, Fransk Guiana, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay og Venezuela.
Styreform: Føderal republikk
Klima: hovedsakelig tropisk, men temperert i sør.Brasil og landets historie
Brasil erklærte seg selvstendig fra Portugal i 1822, og løsrivelsen foregikk i fredelige former. I 1889 ble landet en republikk, noe det har vært siden.

Brasil er sør-Amerikas suverent største land både i utstrekning og folketall, med landegrenser til alle andre unntatt Chile og Ecuador. Brasilianerne er et fredselskende folk og har ikke vært i væpnet konflikt som selvstandig nasjon.

Brasil som feriedestinasjon
Selv om stadig flere turister besøker steder som Rio de Janeiro og Natal, er det lett å glemme at Brasil er et enormt land, på størrelse med kontinental-Europa, som du kan bruke månedsvis på å utforske. I tillegg til verdens største tropiske regnskog rundt Amazonas, har du også en 700 mil lang kystlinje med utallige nydelige strender.

Infrastrukturen i Brasil er godt utbygd, men flyreiser er forholdsvis dyrt. Brasilianere selv tar helst buss, men dette kan ta lang tid grunnet avstandene. Det finnes nesten ikke toglinjer med passasjertrafikk. Det er smart å ta et lynkurs i portugisisk før du reiser til Brasil, for utenom den bedre turistnæringen i Rio de Janeiro snakker de færreste brasilianere engelsk.

Selv om Brasil er et fattig land og mange lever i svært enkle kår, har innbyggerne en ukuelig livsglede man bare må misunne dem.

Rio de Janeiro har Copacabana og Maracana, Sukkertoppen og et av de Nye Syv Underverker; Jesusstatuen på Corcovadofjellet. Men prøv også å få tid til å besøke Iguazufossen, Salvador i Bahia, og kom deg ut i Amazonasjungelen eller Pantanalområdet for et yrende plante- og dyreliv. Den konstruerte hovedstaden Brasilia er derimot kun for bilister med spesiell interesse for moderne arkitektur.

Reiseartikler om Brasil

Nyttig reiseinformasjon om Brasil

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.