Forsidebilde SurfersBeach

costa rica orosi valley

Hovedstad: San Jose
Folketall: 4,133,884 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: - 7 timer
Valuta: Colon (CRC)
Offisielt språk: Spansk
Nasjonaldag: 15. september
Religion: Katolisme
Landegrenser: Nicaragua og Panama
Styreform: Demokratisk republikk
Klima: Tropisk og sub-tropisk. Regntid i mai til november.Costa Rica og landets historie

I et geografisk område som har vært preget av militærkonflikter, diktatorer og borgerkriger de siste tiårene, har Costa Rica alltid vært en stille, demokratisk og velorganisert oase, kontra sine mer turbulente naboer Nicaragua og Panama. Landet har ikke vært i væpnet konflikt utad siden midten av 1800-tallet, og etter en kort borgerkrig i 1948 ble hæren offisielt lagt ned.

Costa Rica er hovedsakelig preget av sin spanske arv. Indianerne som holdt til her før spanjolene ankom, ble så godt som utryddet. Enten i kamphandlinger eller av sykdommer fra Europa som de ikke hadde noen immunforsvar mot. Du finner svært få bygninger eller templer fra denne tiden, slik mange feilaktig forventer seg. Da bør du heller reise til Guatemala eller Mexico.

Costa Rica som turistdestinasjon

Costa Rica er utrolig variert til å være så lite (litt større enn Danmark), og kan by på både storslagne fjellområder med syv aktive vulkaner, regnskog med et mylder av dyreliv, nydelige strender, storslagne fossefall og elvestryk og moderne storbyer. Går du inn for det, er det fullt mulig å bade i det Karibiske hav en morgen, og surfe på Stillehavskysten samme ettermiddag, landet er på sitt smaleste bare ca 120 km.

Costa Ricas fremste attraksjon er utvilsomt naturen, dyrelivet og floraen. Siden de alle fleste turister ankommer Costa Rica i hovedstaden San Jose, er det vel verdt å tilbringe et par dager der før du fortsetter.

Costa Rica har et veldig bra utbygd utdanningstilbud, sosialomsorg, helsevesen og infrastruktur, og selv om det også er det dyreste landet i mellom-Amerika, er det svært rimelig etter norsk målestokk. Det er også tryggere og har mindre kriminalitet enn nabolandene. Tradisjonelt har Costa Rica basert mye av økonomien på eksport av jordbruksprodukter, spesielt kaffe og bananer, men industrialiseringen blir stadig viktigere, og økoturismen øker årlig i omfang.

Landets beskjedne størrelse gjør det lett å komme seg rundt, og de har et godt utbygd rutebussnett. Jernbane finnes ikke. Ticos, som Costa Ricas innbyggere kalles, er svært pratsomme og gjestfrie mennesker, men de færreste snakker engelsk, så et lynkurs i spansk vil kunne lønne seg.


Våre destinasjoner i Costa Rica

Costa Rica

San Jose

     
   

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.