Forsidebilde SurfersBeach

Danmark

kobenhavn lille havfrue

Reiseplaneten presenterer Danmark som ferieland inkludert linker til våre reiseguider i Danmark. Bli kjent med Danmark som turist med Reiseplaneten!

DanmarkHovedstad: København
Folketall: 5,614,120 (2013)
Tidsforskjell fra Norge: ingen
Valuta: Danske kroner (DKK)
Offisielt språk: Dansk
Nasjonaldag: ingen bestemt, men Grunnlovsdagen 5. juni (1849) anses som nasjonaldag.
Religion: Protestantisk kristendom
Landegrenser: Tyskland
Styreform: Konstitusjonelt monarki
Klima: temperert kystklima med milde vintre og relativt kjølige somre.Danmark og landets historie

Danmark har i alle år vært blant nordmenns fremste feriedestinasjoner, og de to landene har hatt nær tilknytning til hverandre siden Kalmarunionen i 1397. Det var opprinnelig en nasjon av fiskere og bønder, men Danmark er nå et urbant og industrialisert land med langt fremskreden teknologi.

Danmark er en av de grunnleggende medlemmer av NATO, og har vært med i EU siden 1973.

Vær og klima i Danmark

Været i Danmark er stort sett alltid ustabilt, men sjelden ubehagelig, om du forstår hva vi mener. April og mai er milde måneder, mens sommeren fra juni til og med august er varme måneder. For eksempel kan det være varmere enn hva som er vanlig i Storbritannia.

Vintermånedene er kjølig, og kan tendere til frost og snø enkelte ganger.

Danmark som feriedestinasjon

Den flate og landlige naturen gjør Danmark perfekt for en sykkelferie, og landets strender og underholdningstilbud som Legoland og Tivoli gjør det til barnefamilienes favoritt.  Dessuten er det flere av byene som alle storbyelskere bør besøke, ikke minst København, Ålborg og Århus.

På noen få timer kan du komme deg fra Norge til Danmark med flere båtruter, tog, buss eller fly, og for de fleste nordmenn er Danmark inngangsporten til det kontinentale Europa. I 2007 ble Danmark rangert som verdens lykkeligste nasjon utifra kriterier som helse, utdanning og velferd, og siden har landet og byene der gjentatt den bedriften med jevne mellomrom.


Reiseplaneten redFinn billigste hoteller i Danmark


 
Danmark er et lite land og infrastrukturen er glimrende når det gjelder reiser innenlands med tog, buss og bil. Med andre ord kan man enkelt oppleve landet fra nord til sør på relativt kort tid.

Danskene selv er et svært jovialt og gjestfritt folkeslag, og de fleste dansker har ingen store problemer med å forstå norsk, eller omvendt. Danmark er en ypperlig destinasjon for byweekender og kan lett besøkes hele året, selv om temperaturene er mest fristende fra medio april til oktober.

Danmark er familieferienes land. Og landet har en rekke familieparker som bare må besøkes, og som nesten regnes som "obligatoriske" for norske barn. Vi kan i rask rekkefølge nevne Legoland, Tivoli (i København) og Løveparken ved Givsund Zoo. 

reisemannVåre reiseartikler fra DanmarkNyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Reiseguider Danmark

  • Århus

    Studentbyen Århus i Danmark har aner helt tilbake til vikingene på 700-tallet, og byen er en fascinerende blanding av gammelt og...

  • København

    Det er deilig å være norsk i Danmark, og ikke minst i København. For nordmenn har dette vært storbyen nærmest den store verden og...