Forsidebilde SurfersBeach

Skiferie i Chamonix

Alpene byr på vinteropplevelser du bare kan drømme om, og nå er det billigere og enklere enn noen gang. Med gode flyruter til Geneve og svært rimelige billettpriser, er en slik opplevelse mer oppnåelig nå enn noen gang.

Mont Blanc og Chamonix

Mont Blanc på den franske siden (les mer om Frankrike her) ligger ikke mer enn drøye 8 mil fra flyplassen i Geneve og dette Vest-Europas høyeste fjell (4808 moh) og området rundt byr på alt du kan drømme om. Chamonix med sine drøye 10.000 innbyggere ligger ved foten av Mont Blanc og regnes som "ekstremsportens hovedstad". Du visste sikkert at de første olympiske vinterlekene ble avhold her i 1924?

En rekke skiområder i Chamonix

Chamonix byr på en rekke skiområder. Og alle vil finne noe som passer sine behov, enten man er ekspert eller novise. Noen av de mest populære er følgende:

The Grands Montets (1235 m - 3300 m)

Her finner du fantastiske forhold for både off-piste og on-pistekjøring. Nedfartene benyttes av snowboardkjørere og de med slalåmski. Her er også bygget en egen snøpark for de som foretrekker freestyle. Bakkene åpner 5. desember og holder på til 9. mai i 2010.

Brévent / Flégère (1030 m - 2525 m)

Disse to skiområdene har vært linket til hverandre siden 1997 og anses for å gi skientusiastene den beste alpeutsikten som finnes. Her tar du med kameraet for blinkskudd av Mont Blanc. Åpent fra 19. desember til 25. april 2010 (Flégère holder åpent noen dager lenger)

Le Domaine de Balme (1453 m - 2270 m)

Inngangsporten hit er landsbyene i Le Tour og Vallorcine. Her velger du blant en rekke nedfarter og fra Vallorcine kan du også ta turen ned til Sveits. Åpent fra 19. desember til 25. april 2010.Komme til og fra Chamonix

Fra flyplassen i Geneve (i Sveits) kan du selvsagt leie bil, men det er mange operatører som tar deg direkte til og fra Chamonix. Og prisene er såpass rimelige at det nok kan lønne seg. Chamexpress har avganger hvert 45. minutt mellom Chamonix og Geneve og prisen for transport av deg, din koffert og ditt skiutstyr koster kun fra 25 Euro.

I Chamonix-regionen kan du dessuten reise gratis på dalens bussruter, med unntak av nattbussen da, hvis afterskipartiet tar helt av. Du ber kun ditt hotell gi deg et gjestekort som du viser til bussjåføren!

5 anbefalte hoteller i Chamonix

Le Vert Hotel, Chamonix

Le vert er lokalisert nær sentrum av Chamonix og har raskt blitt et populært hotell. Den er enkelt, men gir god verdi for pengene. Her er en livelig art-deco bar og en god restaruant. Det er også en ski & snowboard shop her. Adresse: 964 Route des Gaillands.


Clubhouse, Chamonix

Clubhouse er et boutique-hotell i sentrum av Chamonix. Gjestene får tilgang til den ekslusive baren som finnes på samme sted og det finnes egne suiter for 2 personer, basic bunker rom for opp til 6 gjester og saler for 20 overnattingsgjester. Det er stilfullt og eksklusivt i suitene og enkelt og funksjonelt i de større rommene. Noe for all med andre ord. Adresse: 74 Promenade des Sonnailles.

Le Hameau Albert 1er

Dette er et 100 år gammelt hotell som er lokalisert fem minutter fra sentrum av Chamonix. Ønsker du det litt eksklusivt uten at det skal koste alt for mye så er det dette hotellet du skal velge.
Adresse: 38 Route de Bouchet
Les mer om hotellet Le Hameau Albert 1er

Grand Hotel des Alpes

Det tradisjonsrike Grand Hotel har dominert torget i Chamonix siden 1840. Be om rom på baksiden av hotellet så har du utsikt mot Mont Blanc!
Adresse: 89 Rue du Docteur Paccard
Les mer om hotellet Grand Hotel des Alpes

Les Granges d'en Haut

Dette komplekset ligger i Les Houches og byr på spa, bra restaurant og flotte rom. Dette er stedet for en romantisk weekend eller en gruppe venner som vil ha det morsomt sammen og er mindre opptatt av utelivet i Chamonix.
Adresse: Route des Chavants, Les Houches
Les mer om hotellet Les Granges d'en Haut

 

Reiseguider Frankrike

 • Beziers

  Beziers er en koselig by plassert i et fantastisk landskap sør i Frankrike. Beziers er stor nok til at du kan tilbringe noen flotte...

 • Bordeaux

  Bordeaux er kanskje mest kjent som verdens vinhovedstad, for i dette området har de beste rødviner blitt produsert siden...

 • Korsika

  Korsika eller la Corse som de sier i Frankrike, er en øy i Middelhavet, under fransk styre. Øya er delt i to departementer:...

 • Marseille

  Marseille er den eldste byen i Frankrike, og har i alle år vært en eksotisk smeltedigel av forskjellige kulturer. Marseille var porten...

 • Nice

  Den franske rivieraen fremstilles ofte med et bilde av glamour, strender og vakre mennesker. Selv om fremstillingen er korrekt...

 • Paris

  Paris er romantikkens hovedstad. Har du lyst på en storbytur med din kjære, er Paris et sikkert valg med sine sjarmerende gater...

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.