Forsidebilde SurfersBeach

Moulin Rouge i Paris

paris-moulin-rouge-von-gomez cc-lisens

Moulin Rouge fikk mye oppmerksomhet etter spillefilmen ved samme navn. I våre øyne er Moulin Rouge også den beste av kabareene i Paris. Kvaliteten på show, mat og service er høy, men mest av alt har Moulin Rouge klart kunststykket å balansere innslaget av lokalt publikum og turister.

Middag serveres 1900 og deretter show og champagne. Pris fra ca : 750,- til 1600 per person.


BilletterBilletter til Moulin Rouge:
Klikk her for å bestille.Adresse til Moulin Rouge:
Place Blanche
82 Boulevard De Clinchy
75018 Paris 18
Metro: Blanche.

{googleMaps addr="Place Blanche, 82 Boulevard De Clinchy, Paris, Frankrike"
width=100% height=250 zoom=13 addoverview=0}

Moulin Rouge er sprekere enn på lenge!

Den røde mølle er 120 år i 2009 og feirer seg selv med flott show og rabattert Champagne. Moulin Rouge ligger like ved Montmartre i Paris, et område som turistene valfarter til. Adressen er Place Blanche, 18th arrondissement.

Selv om de færreste turister kan skryte på seg et besøk i Moulin Rouge, er stedet noe alle har hørt om. Gjennom sine lett vovede show og ikke minst filmatiseringer med kjente skuespillere som Nicole Kidman, har stedet fått nærmest en legendestatus innen kabaretverden. Og det er ikke få nattklubber og dansehus verden over som har hentet inspirasjon fra Moulin Rouge og dens berømte vindmølleimitasjon på taket.

Toulouse-Lautrec og Moulin Rouge

Den som kanskje har gjort mest for statusen til Moulin Rouge er Toulouse-Lautrec. Hans plakater og malerier med motiver fra Moulin Rouge har nærmest udødeliggjort stedet og deres cancan-dansende piker. Les mer om Toulouse-Lautrec og hans bilder. 

Og det er heller ikke få kjente entertainere som har underholdt på Moulin Rouge. Vi kan nevne kort Liza Minelli, Elton John, Frank Sinatra, Edith Piaf og Josephine Baker.

Et tempel for musikk og dans

På tidlig 1900-tall var Moulin Rouge blant pionerene i Paris (og Frankrike) når det gjaldt dans utført av svært sparsomt bekledde damer og show innenfor stilen Tableau vivant som kan oversettes som "levende bilder", og som beskriver en gruppe entertainere, gjerne med svært spektakulære kostymer, som poserer på scenen uten hverken å snakke eller bevege seg i den hensikt å fremstille malerier og skulpturer. En milepæl i historien til Moulin Rouge var når skuespilleren Germaine Aymos i 1907 inntok scene kun iført tre små skjell.

Fra begynnelsen flokket folk til Place Blanche i Jardin de Paris og Moulin Rouge. Her var det elegant med speil over alt og flotte scener og vakre damer. Moulin Rouge var på vei til å oppfylle sin misjon om å være et tempel for musikk og dans.

 

 
 

Opplev et show selv da vel?

Etter noen turbulente år fremstår dagens Moulin Rouge med fornyet kraft, og er noe langt mer enn en turistfelle. Dagens revy kalles Feerie og består av fire hovedscener som totalt leverer 69 sanger. De forskjellige scenene bemannes av totalt 100 artister som er rekruttert fra hele verden. Det er fargerikt og kreativt, og fortsatt stilfullt, selv om det ikke sjokkerer på noen som helst måte som i "gamle dager".

Helaften med middag på Moulin Rouge

Et besøk på Moulin Rouge kan med hell kombineres med en bedre middag. Kjøkkensjefen i skrivende stund heter Laurent Tarridec trakterer sitt kjøkken på beste måte. Du kan spise a la carte eller bestille ferdige komponerte menyer, som f.eks. en cancan-meny eller en Toulouse-Lautrec meny.  Du kan kjøpe lunsj + show eller middag + show. Alternativt kan man også kjøpe show + champagne eller bare billetter til showet.

Det er halv pris for barn under 12 år, og minstealder for å komme inn er 6 år. Moulin Rouge ønsker å ha en viss stil, så du bør ikke komme hit i shorts eller joggesko.  Men du behøver absolutt ikke stivpynte deg. Det er ikke vanskelig å reservere bord på Moulin Rouge. Få hotellet til å hjelpe deg neste gang du er i Paris eller bruk Internett for å bestille billetter.

Reiseguider Frankrike

 • Beziers

  Beziers er en koselig by plassert i et fantastisk landskap sør i Frankrike. Beziers er stor nok til at du kan tilbringe noen flotte...

 • Bordeaux

  Bordeaux er kanskje mest kjent som verdens vinhovedstad, for i dette området har de beste rødviner blitt produsert siden...

 • Korsika

  Korsika eller la Corse som de sier i Frankrike, er en øy i Middelhavet, under fransk styre. Øya er delt i to departementer:...

 • Marseille

  Marseille er den eldste byen i Frankrike, og har i alle år vært en eksotisk smeltedigel av forskjellige kulturer. Marseille var porten...

 • Nice

  Den franske rivieraen fremstilles ofte med et bilde av glamour, strender og vakre mennesker. Selv om fremstillingen er korrekt...

 • Paris

  Paris er romantikkens hovedstad. Har du lyst på en storbytur med din kjære, er Paris et sikkert valg med sine sjarmerende gater...