Forsidebilde SurfersBeach

Mumbai Spise

Maten er Indias mest vellykkede eksportartikkel, og de fleste av oss har allerede god kjennskap til indisk mat fra indiske restauranter i Norge. Utvalget i Mumbai er selvfølgelig enda større. Inderne har over hundre forskjellige måter å tilberede kjøtt på og nesten dobbelt så mange måter å tilberede grønnsaker på. Restaurantene i Mumbai har også mye sjømat på menyen i motsetning til store deler av resten av landet.

Apropos kjøtt, så er det ganske begrenset hva slags kjøtt du kan regne med å finne på menyen. Storfekjøtt skal du lete lenge etter, siden kua er hellig i India. Svinekjøtt serveres heller ikke mange steder, så hovedsakelig vil du bli tilbudt kylling eller lam.

I Mumbai kan du prøve flere av rettene fra den nordlige delen av India med chappati ved siden av, du kan prøve sterke karriretter fra den sørlige delen av India med ris eller grønnsaker, retten gujarati thalis med sine utallige vegetarvariasjoner eller delikat ferskvannsfisk fra Bengal.

De fleste bedre hotellene har indiske retter på menyen, men de mindre restaurantene er også vel verdt et besøk siden de kan tilby en mer autentisk, lokal atmosfære enn luksushotellene.

Mumbais egne innbyggere spiser mange av måltidene fra gatebodene som står tett i tett langs de mest trafikkerte handlegatene. Blant de mest populære rettene er pav bhaji, en type velsmakende brødlefse fylt med grønnsaker og krydder. Kinesisk mat er også svært populært.

Bestiller du retten Bombay duck, vil du kanskje bli overrasket når retten blir servert. Den består ikke av and som man skulle tro, men av tørket fisk.

De fleste er vel oppmerksomme på at indisk mat kan være sterkt krydret, så spør kelneren på forhånd hvis du ikke er komfortabel med det. Spesielt karrirettene fra Goa-distriktet er ekstremt sterke; herfra kommer den berømte vindaloo.

Dessertene vil kanskje være i søteste laget for skandinaviske ganer med alle sine kaker gjennomtrukket av sukker og honning, men kulfi-iskrem er unntaket. Den er mer kremaktig enn vestlig is, ofte lagd av kokt vannbøffelmelk. Den fås i flere smaksvarianter som mango, kardemomme eller pistasj.

Reiseguider Kroatia

  • Dubrovnik

    De fleste som kommer til Dubrovnik første gang blir svært overrasket over at denne byen ikke er en større turistmagnet enn det...

  • Pula

    Pula er en vakker turistby på halvøya Istria i Kroatia. Pula ligger flott til med Adriaterhavet på den ene siden og grønne landområder...

  • Rijeka

    Kroatia har tilbragt flere årtier i skyggen av sine middelhavsnaboer Italia og Hellas. De senere årene har imidlertid nordmenn...

  • Split

    Etter mange år i skyggen av sine middelhavsnaboer Italia og Hellas, har Kroatia blitt en turistfavoritt. Kroatia har lenge vært en...

  • Vir

    Elsker du Kroatia så elsker du Vir, eller omvendt for den saks skyld. Vir er nemlig alt vi tenker på når det gjelder sol, sommer og...

  • Zadar

    Kroatia byr på en rekke flotte feriedestinasjoner, fra halvøya Istria og badebyen Pula i nord, til kulturarvbyen Dubrovnik i sør....