Forsidebilde SurfersBeach

Rio de Janeiro Turist

Turist i Rio de Janeiro

rio taubane sukkertoppen

Rio de Janeiro har en rekke turoperatører som hjelper deg med en guidet tur i og rundt byen. Resepsjonen på hotellet ditt kan garantert hjelpe deg, eller du kan bestille på Internett når du måtte ønske. Selvsagt er det fullt mulig og dessuten rimeligere å besøke alle attraksjonene på egen hånd, men hvis du har planer om å besøke en favela, anbefaler vi på det sterkeste at du tar kontakt med en seriøs turoperatør.



Dag 1 i Rio de Janeiro


Siden du helt sikkert ikke kommer til å ta tidlig kveld, anbefaler vi at du spiser en sen frokost på hotellet før du finner buss 500, 511 eller 512 til Urca. Fra bussholdeplassen vil du se den nedre fjellheisstasjonen som tar deg 218 meter opp på Morro da Urca. Ta en titt ned på Guanabarabukten før du fortsetter i neste gondolbane opp på toppen av Sukkertoppen. Herfra kan du nyte utsikten over en av verdens vakreste byer. Du befinner deg nå 395 meter over havet. Her finner du restauranter, suvenirbutikker, utsiktskikkerter og en koloni med søte, men usedvanlig frekke og tyvaktige apekatter, så hold på vesken. Det er ikke få turister som har kommet småflaue fra Sukkertoppen til den lokale politistasjonen for å melde at ”en apekatt stakk av med passet og Visa-kortet.”

Ta bussen tilbake til Copacabana og gå av ved Avenida Princesa Isabel. Herfra spaserer du ned til verdens mest berømte strand, den fire kilometer lange Copacabana. Stopp gjerne og forsyn deg av tilbudene til de mange selgerne. Solbriller, solkrem, hengekøyer, øl, caipirinha, tatoveringer, frukt, jordbær, kokosnøtter og grillmat er noen av tilbudene. Vær forsiktig med den ekstremt fristende og tilsynelatende ferske sjømaten du garantert vil bli tilbudt; du aner ikke hvor lenge den har ligget i solen. Men hvis du ser at den er nylig gjennomstekt, er det vanligvis ingen fare.

På enden av stranden ligger den nesten hundre år gamle festningen Forte de Copacabana, som i dag er et museum med utstilte våpen, kanoner og bilder fra bygningens aktive historie. Og utsikten over Copacabana-stranden er også flott.

Hvis du er sugen på mer fabelaktig utsikt, kan du ta en taxi eller buss til Rua Cosme Velho. Her finner du Estacão da Estrada de Ferro Corcovado, stasjonen til toget som bringer deg opp på Corcovadofjellet. Det siste stykket må du gå en bratt trapp, men belønningen er verdt det. Hvis det nå begynner å mørkne rundt deg, og byens lys slås på, står du under den 38 meter høye Jesusstatuen, Rios beskytter, med en helt fantastisk utsikt rundt deg til alle kanter.

Ta en taxi tilbake til hotellet ditt, få deg en velfortjent dusj, en pust i bakken og kanskje en drink i baren før det er på tide å tenke på middagen, hvis det har blitt sent nok. De fleste restauranter fylles ikke opp før i 22-tiden i helgene. En gammel klassiker er Garota de Ipanema i Rua Prudente de Morais 49. Dette er stedet der Jobim og Morais satt på femtitallet da de skrev den nå verdensberømte sangen ved samme navn. Her serveres et stort utvalg av brasilianske retter i tillegg til pizza og pasta, hvis du skulle foretrekke det. Når du er god og mett, kan du besøke barer og klubber i nærheten.



Dag 2 i Rio de Janeiro

Etter nok en sen frokost vil du kanskje bruke noen timer til sol og bading på nærmeste strand? Eller kanskje du vil ta en nærmere titt på de kulturelle severdighetene i Rio de Janeiros gamle bydeler? Innenfor et forholdsvis lite område i sentrum finner du bygninger og severdigheter som Nasjonalbiblioteket, kunstgalleriet Museu Nacional de Belas Artes og opera- og konserthuset Teatro Municipal. Legg også turen innom byens enorme katedral, det firehundre år gamle klosteret Mosteiro de São Bento, og barokk/renessansekirken Nossa Senhora de Candelària.

Samba og fotball er kanskje det første folk flest tenker på når de hører navnet Rio de Janeiro, og begge deler har sine egne museer i nærheten av sentrumsområdene. Sambódromo er den enorme passasjen som karnevalsopptogene passerer igjennom, og her finner du også Museu do Carnaval. Fotballstadionet Maracana skal helst besøkes i forbindelse med en kamp, men hvis det ikke er en søndag i sesongen, kan du likevel besøke det tilhørende sportsmuseet, som har åpent fra kl. 1100 til kl. 1700 mandag til fredag. Her finner du alle pokaler Brasil har vunnet, Peles fotballtrøye og flagg og fotografier fra landets enestående fotballhistorie.

Når kvelden kommer, er det på tide å prøve nok en brasiliansk restaurant. På Leme, på den nordøstre delen av Copacabana, finner du Restaurante Shirley som spesialiserer seg på all slags sjømat, både fisk, muslinger, blekksprut og hummer, til greie priser. 

En annen meget respektert kjøtt- og sjømatrestaurant er Mariu's Degustare noen hundre meter lenger øst, nesten på enden av stranden. Adressen er Av. Atlântica, 290. Dette er en churrascaria-restaurant hvor du kan spise så mye du vil for rundt mindre enn 200 kroner.

Etterpå har du kanskje lyst til å drikke en iskald øl ved stranden? Nær disse to restaurantene ligger flere lokale pubkjeder og som er svært populær blant de lokale innbyggerne. Der er det trangt og støyende, og kanskje ikke stedet du tar med deg bestemoren din, men det er svært brasiliansk!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.