Forsidebilde SurfersBeach

Rio de Janeiro Shopping

Shopping i Rio de Janeiro

rio de janeiro rua visconde de piraja

De handlelystne vil ha glade dager i Brasil. Med unntak av importerte varer ligger prisene generelt på rundt en firedel av tilsvarende norske priser.

Photo by Rodrigo Soldon 2 - Lisens CC 2.0



Og utvalget er upåklagelig – fra enorme shoppingsentre med alt av kjente merkevarer til gatemarkeder hvor alt fra grønnsaker til bøker selges fra selgernes medbrakte kjerrevogner. Pruting er ikke vanlig i Rio, men det er alltids lov å spørre om en kontantrabatt eller lignende.

Er du ute etter elegante motegjenstander og tilbehør, bør du besøke Rua Visconde de Piraja på Ipanema, som er den fremste handlegaten. Her finner du store juvelbutikker som H Stern, designerbutikker og butikker som selger eksklusive lærvarer. Mange av motekjedene og designerbutikkene finner du også i Rua Nossa Senhora de Copacabana, på nettopp Copacabana.

Hvis merkenavn ikke er så nøye, bør du heller vurdere å shoppe klær i Centro, der du kan gjøre et kupp til en brøkdel av prisen du vil måtte betale i de atskillig mer turistifiserte og sofistikerte strandområdene. Prøv de mange tilbudsbutikkene i gaten Rua Senhor dos Passos.

Blant typiske brasilianske varer som det kan lønne seg å kjøpe i Rio, er juveler. Brasil er hjemland for noen av de vakreste edelstenene du kan få tak i, og H Stern og Amsterdam Sauer på Ipanema har flotte showrom med guidede turer i sine workshops.

Markeder i Rio de Janeiro

På gatemarkedene bør du ta en ekstra kikk på håndverksarbeidene. Her kan du få kjøpt spesielle og nyttige suvenirer som hengekøyer, lærsandaler, håndfargede saronger eller håndlagde treboller til gode priser. Prøv Hippiemarkedet, Feira Hippie, for kunst og håndverk på Praca General Osorio en søndag.

Hvis du er ute etter mer tradisjonelle suvenirer, kan du forsøke Feirarte Copacabana. Det er åpent hver kveld på Avenida Atlantica, ved Posto 5.

Det er selvsagt fristende å vurdere å kjøpe et gedigent karnevalskostyme, men da skal du tenke på hvor sjelden du kommer til å bruke, det og at slike kostymer er veldig kostbare på grunn av at det er håndarbeid med lang produksjonstid.

Av typiske karnevalsting bør du kanskje heller vurdere en sambatromme eller en pandeiro, en stor, dekorert tamburin.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.