Forsidebilde SurfersBeach

Zadar Spise

Spise i Zadar

Det er masse deilig mat som venter på deg i Zadar og Kroatia. Hjemmelaget pasta har lange tradisjoner. Og forskjellige områder av Kroatia har sine egne spesialiteter. Slik pasta kombineres gjerne med lammekjøtt. Gjerne etterfulgt av kirsebærlikør som også er en lokal spesialitet i og rundt Zadar. Denne drikken har aner tilbake til 1500-tallet.

Du vil også kunne spise mye god sjømat. Kroatia har jo Adriaterhavskyst fra nord til sør. Ellers spises mye kjøtt, ofte svinekjøtt og bacon.



Du "må" ikke gi tips i Kroatia, men det er vanlig med opp til 10 % driks på restauranter hvis du er godt fornøyd med servicen.

 
Pizza er antagelig den mest populære retten i Kroatia som i den vestlige verden ellers. Hvorfor ikke spise din pizza i Zadars eldste Pizzarestaurant. Den heter Tri bunara og befinner seg logisk nok på Trg tri bunara, og har holdt deg gående siden 1920-årene. Åpen for middag fra 1900 til 2400 alle dager.

Lokal mat i Zadar

Vil du ha lokal mat så er en klassiker i Zadar restaurant Albin. Albin benytter egenprodusert olivenolje og er mer enn litt kjent for sin fiskesuppe. Adressen er Put Dikla 47, og åpningstider er 1800 til 2400. 

Lammekjøtt er en spesialitet på Dalmatia-kysten
Du kan ikke være på Dalmatia-kysten uten å ha spist lam, og da fortrinnsvis lam fra øya Pag. Et godt valg i Zadar er Tamaris i gaten Zagrebačka 5. Liker du av en eller annen merkelig grunn ikke lam, kan du naturligvis spise annen lokal mat. Positivt også at restauranten har mye god vin å by på.  Restauranten er åpen for middag fra 1900 til 2400.
 

Uteliv i Zadar

Det er nok å gjøre i Zadar etter restaurantbesøket. Det finnes blant annet flere nattklubber og diskoteker i byen. Og som mange feriebyer er atmosfæren vennlig og preget av at folk i alle aldre bruker etablisementene. Gamlebyen er populært å besøke om kvelden, likeså finnes det nattelivsalternativer ved Borik og Diklo. For å nyte den fantastiske solnedgangen i Zadar er et tips å besøke baren Mango som ligger ca 5 km utenfor sentrum, helt nord i byen langs med kysten. Adressen er Krešimirova obala 12, ved Diklo. Stedet er populært og holder åpent fra 2000 til 0400.
 
Er du typen for kombinasjonen pub og disco så forsøk Maya Pub i Liburnska obala 6. Her er det litt Ibiza-stil med Shiva-figur på veggen og terrasse med havutsikt. Om natten blir dette en veldig cool club. Her er ofte liveband, gjerne lokale artister. Åpent fra 1900 til 0300.

Stiligst er kanskje The Garden, startet av den tidligere trommeslageren i bandet UB40.  Adressen er Bedemi zadarskih pobuna b.b. på toppen av den venetianske festningsmuren. The Garden arrangerer festival i begynnelsen av juli. Mange hevder dette er Adriaterhavskystens beste lounge. I alle fall på østkysten av Adriaterhavet.