Forsidebilde SurfersBeach

Shopping i Rotorua

Shopping i Rotorua

I Rotorua shopper man først og fremst lokale velværeprodukter. Disse holder god kvalitet og er en naturlig følge av turistsatsingen som er basert på geotermiske kilder og spa-anlegg.  Du kjøper også håndtverksprodukter og smykker, gjerne produsert av Maorier.

Av andre suvenirer finner du den allstedsværende Kiwifuglen, som er obligatorisk i alle turistbutikker, og som selges i alle materialer og former.  I virkeligheten er dessverre Kiwifuglen nærmest utryddet.Du reiser ikke til Rotorua for å handle moteklær eller merkeprodukter.  Da anbefales i stedet et besøk til Auckland hvor slike butikker finnes i overflod. Men skal du trenge noen klær eller sko finnes det naturligvis kjøpesentre og spesialbutikker i sentrum.

Central Mall Precinct

I sydenden av sentrum av Rotorua finner du shoppingsenteret Central Mall Precinct med butikker som selger kjente merkevarer i tillegg til at det også er et populært møtested for sultne mennesker. Central Mall Precinct har inngangspartier ved gatene Fenton, Victoria og Amohau. Åpent syv dager i uken fra 0900.

Nattmarkedet i Rotorua

Hver torsdag er det nattmarked i Rotorua.  Det finner strategisk nok sted i Tutanekai Street mellom Haupapa Street og Pukuatua Street. Nattmarkedet er åpent fra 1700 til 2030 og her kjøper du alle slags produkter fra lokale håndverkere, bønder, kunstnere og suvenirselgere.

Kuirau Park i Rotorua

Hver lørdag morgen - og uavhengig av vær - har det vært (og vil forhåpentligvis være) loppemarked i Kuirau Park.

Markedet arrangeres av den lokale Rotary-klubben. Og mens du er i New Zealand så pass på å smake rewena-brød som er typisk Maori-mat og som alltid serveres på markedet i Kuirau Park.  Markedet er åpent fra 0700 til 1300 lørdager.

Spesialtips om Shopping i Rotorua

Rotorua Museum i Government Garden er ikke bare et sted for å lære Rotoruas historie og se spennende kunst.  Det har dessuten en flott museumsbutikk hvor du lett finner gaver til noen du er glad i og som har "alt".