Forsidebilde SurfersBeach

Reiseguide Auckland

For de fleste turister vil Auckland være inngangsporten til New Zealand, og byen er vel verdt noen dagers stopp. Auckland er bygget på en rekke utdødde vulkaner. Vannsportsaktiviteter er kanskje byens fremste trekkplaster, men du finner også nok av glimrende muséer, gallerier, luksushoteller, førsteklasses restauranter og hvite sandstrender.

Auckland er den varmeste og solrikeste av New Zealands byer, selv om vintertemperaturene i perioden mai til september kun ligger rundt 13-14 grader.Auckland havner stadig vekk på listene over verdens beste by å bo i og sammen med de utrolig vakre områdene rundt byen er Auckland vel verdt noen dagers besøk.

Nordmenn trenger ikke visum til New Zealand for opphold inntil tre måneder, men vær oppmerksom på at du må ha pass som er gyldig i minst seks måneder hvis du reiser gjennom asiatiske land, eller nytt biometrisk pass (eller visum) hvis du flyr via USA.

Aucklands internasjonale flyplass er New Zealands travleste, og ligger 21 kilometer sør for sentrum. Flybussen inn til sentrum koster cirka 60 kroner, mens en taxi normalt koster rundt 250 kroner.

Turist i Auckland

Auckland er ikke hovedstaden i New Zealand, men med sine ca 400.000 innbyggere er det landets mest folkerike by. 25% av New Zealands befolkning bor i eller rundt Auckland. Byen er beliggende på nordspissen av Nordøya og ligger på et smalt landbelte med det Tasmanske Hav i vest og Stillehavet i øst. Auckland ble grunnlagt rundt 1840 og var New Zealands første hovedstad inntil denne tittelen gikk til Wellington i 1865.

Auckland har fått tilnavnet City of Sails, på grunn av de tusener av seilbåtene og lystyatchene som ligger i marinaene i Waitemata Harbour og Hauraki Gulf. Ingen byer i verden har flere båter pr innbygger enn Auckland.

Det mest karakteristiske byggverket i Auckland er Sky Tower, som virkelig lever opp til navnet sitt. Dette er det høyeste utsiktspunktet på den sørlige halvkule, med en høyde på 328 meter. Tårnet huser også et hotell, casino, teatere og busstasjonen. De adrenalinsugne kan hoppe i strikk fra en plattform på 192 m eller ta en såkalt "Walk around".

Du bør også besøke byens observatorium og planetarium, Stardome. Dette ligger i skråningene ved den vulkanske bakketoppen One Tree Hill, som U2 har en sang om på The Joshua Tree-albumet sitt. I parken finner du også arkeologiske maori-utgravinger og en lekepark for barn. Legg også turen innom Auckland Zoo, som har over 150 forskjellige dyrearter, hvorav mange kun finnes på New Zealand.

Av litt mer spesielle opplevelser har du Spookers, som holder til i et gammelt mentalsykehus. Her kan du gå rundt i hjemsøkte hus og i en skog, hvor skumle skapninger og gjenferd stadig vekk skremmer vannet av deg. 16-årsgrensen er svært fornuftig!

De som vil oppleve Aucklands uteliv, kan sette kursen rett mot Ponsonby Road, en drøy kilometer med kafeer, puber, barer, restauranter og klubber. Klikk her for mer om Ponsonby Road i Auckland.

Hotellovernatting i Auckland er ikke spesielt rimelig, men regn med rundt 6-700 kroner pr natt for et dobbeltrom på et sentralt og godt turistklassehotell. De aller færreste hotellene inkluderer frokost i romprisen.

For mer informasjon om Auckland, besøk byens turistinformasjonsside!

 
 
 

Auckland

  • Reiseguide Auckland

    For de fleste turister vil Auckland være inngangsporten til New Zealand, og byen er vel verdt noen dagers stopp. Auckland er...

  • Fly til Auckland

    Auckland og New Zealand ligger omtrent så langt unna Norge som det er mulig å komme. Du kan fly hit via Asia eller USA og...

  • Klima i Auckland

    Husk at Australia har motsatte" årstider av oss her i Norge. Med andre ord har du vinter der, når vi har sommer. Nå er ikke...