Forsidebilde SurfersBeach

Ho Chi Minh City Attraksjoner

Attraksjoner i Ho Chi Minh City

ho chi minh notre dame

Vietnam har vært igjennom så mange kriger opp igjennom århundrene at det finnes ikke så veldig mange store, gamle og imponerende monumenter som du kanskje forventer med tanke på den rike kulturen og historien landet har bak seg.

Det er lite i Ho Chi Minh City som kan måle seg med det ypperste av palasser og bygninger i nabolandene Kambodsja og Kina. De eldste bygningene ble opprinnelig bygd i tre og har forlengst smuldret bort eller brent ned; eventuelt har de blitt renovert så mange ganger at ingenting er igjen av det opprinnelige.Photo: "Basílica de Nuestra Señora, Ciudad Ho Chi Minh, Vietnam, 2013-08-14, DD 03" by Diego Delso. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Notre Dame-katedralen
Notre Dame-katedralen er en av de eldste katolske kirkene i Vietnam, [se bildet først i artikkelen]. Den ble bygd på slutten av 1870-årene. Den har to høye, karakteristiske spir. Kirken endret navn til Notre Dame-katedralen med pavens velsignelse (ca. 10 % av befolkningen i Vietnam er katolsk kristne). Vis-à-vis ligger det gamle postkontoret, tegnet av den franske arkitekten Gustave Eiffel.

Krigsmuseet (War Remnants Museum)
Tidligere ble dette kalt Museet for amerikanske krigsforbrytelser, og du skjønner hvorfor når du konfronteres med de mest horrible bilder fra amerikanernes systematiske ødeleggelse av vietnamesisk natur, infrastruktur, avlinger og rismarker. Til og med skoler og sykehus ble bombet. Bilder av massakrerte barn, kvinner og gamle vil garantert ryste deg dypt. Her er også amerikanske kanoner, jagerfly og tanks stilt ut. Åpningstiden er daglig kl. 0900–1200 og 1330–1700. Inngang ca. 7 kroner.

Thien Hau-tempelet
I Cholon finner du Thien Hau-templet, en stille oase beskyttet mot den infernalske støyen som konstant ligger over resten av sentrum. Dette kinesiske tempelet ble bygd av den kantonesiske befolkningen i 1760 som en hyllest til havets gudinne. Røkelsen ligger konstant i lufta. Interiøret består av digre, gylne statuer og fargerike altere. Bjelkene i det delvis åpne taket har detaljrike utskjæringer. Templet er åpent daglig kl. 0600–1730. Det er gratis adgang, men det vil bli satt pris på en donasjon.

Gjenforeningspalasset (Reunification Palace)
Denne enorme bygningen fra 1962 er plassert i en stor park og var palass for Sør-Vietnams forhatte president Diem. Palasset ble bombet av hans egne luftstyrker før han ble myrdet i et kupp i desember 1963. I dag kan du rusle rundt nesten på egen hånd i over 100 kammere, mottakelsesrom, konferansesaler, møterom, biblioteker og bombesikre kommunikasjonssentre i kjellerkorridorene. Palasset er åpent daglig kl. 0730–1100 og kl. 1300–1600. Inngang ca. 7 kr.

Historisk museum
Dette museet, som ble bygd i perioden 1926–1929, viser Vietnams historiske og kulturelle utvikling gjennom de siste 2000 år. Det er stilt ut over 17 000 gjenstander i 21 rom. Like ved ligger både byens botaniske hage og en sterkt kritikkverdig zoologisk hage, der dyrene lever under elendige forhold. Styr unna. Historisk museum har åpent daglig kl. 0800–1130 og kl.1330–1630. Inngang ca. 4 kroner.

Jadekeiserens pagode (Jade Emperor Pagoda)
Dette er en kinesisk pagode fra 1909. Den ligger i en fredelig hage med skilpaddebasseng og fiskedam. I fem røkelsesfylte tempelrom kan du se buddhister be til de mange fantastisk utsmykkede gudestatuene, enkelte av dem opptil fire meter høye. Mat, drikke og små offergaver settes frem på altrene foran hver av dem. Pagoden er ikke så lett å finne, så ta en taxi eller gå fra Historisk museum (de tar ca. et kvarter). Pagoden er åpen daglig kl. 0600–1730. Det er gratis adgang, men det vil bli satt pris på en donasjon.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.