Forsidebilde SurfersBeach

København Sport

Sport i København

kobenhavn maraton

København er på mange måter den mest fremtredende byen på sportshimmelen i Danmark. De store idrettene i Danmark er sykkel og fotball. Av naturlige årsaker arrangeres ikke mange store klassiske sykkelritt i Danmark og København, men klassiske fotballoppgjør er det mange av.Fotball i København

Det beste og største laget i Skandinavia er kanskje F.C. KøbenhavnFC København er noe av det samme for København som Real Madrid er for Madrid, der de løper ut på stadion i sine helhvite drakter.

Hjemmebanen kalles Parken og ligger på Østerbro. Du kan ta tog til Østerport stasjon. Parken har plass til hele 42 358 tilskuere og har både vært landskamparena og hjemmebane for FC København siden 1911. Dagens arena ble bygd i 1992.

Brøndby IF er en ny klubb. Den ble stiftet så sent som i 1964 og har raskt markert seg i dansk fotball. Klubben har alltid vært kjent for å våge å satse, og var for eksempel den andre fotballklubben i verden som ble børsnotert.

Brøndby stadion ligger i området Brøndby rett utenfor København. Stadion tar ca. 29 000 tilskuere, og det er garantert 100 % fullt når Brøndby møter F.C København. Dette byderbyet kan måle seg med det du kan oppleve i England eller Sør-Europa. Les mer om Brøndby IF her!

Det danske landslaget har også vært blant Europas beste, med en overraskende EM-tittel fra 1992 som fremste trofè. Per juli 2009 ligger de på en 15.plass på FIFAs verdensranking

Golf i København

På mange måter er Danmark som skapt for golfbaner, og det mangler ikke på muligheter hvis du er i København.

Et alternativ for mange er banen til Dragør golfklubb, som ligger rett ved Kastrup flyplass. Klubben er tilrettelagt for turister, og du kan leie gode køller til en rimelig penge. Banen har 18 hull. Les omtale om banen her: http://pub.tv2.no/nettavisen/friluftsliv/article409614.ece

Københavns Golf Club 
Denne 18-hulls banen ligger ikke langt fra København og har en mer spennende utforming enn golfbanen ved Kastrup flyplass. Beregn en kjøretur på ca. 15 kilometer.

Bruk denne linken for mer om golf i København og Danmark!Annen sport i København

Husk også at København innbyr til vannaktiviteter som fiske eller padling (kano og kajakk) med leiemuligheter ved flere av byens havner. Snakk med resepsjonen ved ditt hotell for nærmere informasjon.

København maraton arrangeres i mai hvert år og tusenvis av deltakere (se bildet først i artikkelen). Danmark er flatt, og kanskje setter du rekord i København?

Ønsker du å se noe fartsfylt, så skal du vite at speedway en gang var en dansk «nasjonalsport», og at det regelmessig er speedwaykonkurranser i og rundt København. Dette er en fascinerende sport som må oppleves «live» for å få fullt utbytte. Om dette og mange andre idrettsarrangementer og konserter som arrangeres i Parken, les mer på: www.parken.dk

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.