Forsidebilde SurfersBeach

Shopping i Agadir

agadir-pottemaker

Vi gjør deg allerede her og nå oppmerksom på at du har begrensning i hvor mange kilo baggasje du kan ta med på flyet. Det er nemlig lett å glemme det når man besøker Marokko. Markedet i Agadir, det vil si byens store souk, er et populært sted å handle for turister. Ikke så rart, med tanke på alle gavemulighetene varesortimentet her byr på. Dessuten er det en ganske så vakker basar.Er det noe kjøpmenn i Marokko kan, så er det å forhandle om pris. Ikke tro at du er verdensmester i "pruting", han står som regel på motsatt side og skal selge deg produktene sine. På den store souken kan du handle alt fra smykker til tepper. Legg til alt av kryder, keramikk og lærvarer, så forstår du hva slags vareutvalg markedet har.

Et alternativ er den mindre butikken Medina Souvenirs som byr på marokkanske håndverksprodukter og suvenirer. Sistnevnte er ofte dekorative treskjæringer, små teper og smykker. Du finner Medina Souvenirs nær den store souken, nærmere bestemt i gaten Massira. Er du usikker på veien, snakk med en av byens mange drosjesjåfører.

Av andre større handelssentre i Agadir så foreslår vi Marche Municipal og Agadir's Central Market.  Prisene på Marche Municipal ligger normalt litt over hva du kan forhandle på souken. Men det hele er litt mer turistvennlig. Du finner Marche Municipal mellom avenyene Des Far og Sifi Mohammad.

Besøk også shoppingarkaden Le Medina d'Agadir Cocco Pollizzi. Den kalles også gjerne kun for Medina Cocco Pollizzi og byr på mange flotte produkter. Arkitekten bak denne shoppingarkaden er fra Italia.

Generelt om shopping i Agadir

Det er mange butikker i Agadir, og det kan virke som om de fleste er der for turister. Selgerne kan på oss som kommer fra nord i Europa virke svært pågående, men ikke ta det personlig. Siden mange forsøker å finne lykken i å "lure" turister, skal du være litt skeptisk til kvaliteten på håndverksproduktene. Og ikke betal den prisen de ber om første gangen. Pris skal du forhandle om! 

Når det gjelder små praktiske produkter du trenger til tilværelsen på stranden, så er det plenty med butikker som tilbyr slikt. For generell småhandel, og dessuten hvis du ønsker vin eller tilsvarende, så besøk butikken Uniprix, som befinner seg i den "Marokkanske" delen av byen. Rett ved denne finner du dessuten en bokhandel (Crown English Bookshop) som selger engelskspråkelige bøker, hvis du trenger lesestoff.

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

------> Reiseguiden om Agadir fortsetter...

Agadir-guiden

 • Reiseguide Agadir

  Av alle byene i Marokko er utvilsomt Agadir den som er best tilpasset for turister. Dette er Marokkos fremste badeby, og her finner...

 • Fly til Agadir

  Det er slett ikke umulig å finne rutefly som flyr direkte fra Norge til Agadir. For eksempel Norwegian. Og det er heller ikke sjeldent...

 • Vær og klima i Agadir

  Husk at mange steder i Marokko, og så også med Agadir, er det ofte store forskjeller i temperatur på kveld, og nattestid,...

 • Shopping i Agadir

  Vi gjør deg allerede her og nå oppmerksom på at du har begrensning i hvor mange kilo baggasje du kan ta med på flyet. Det er...