Forsidebilde SurfersBeach

Attraksjoner i Oslo

oslo havnelageret 1

Hvis du har tenkt å besøke flere av Oslos attraksjoner, vil det definitivt lønne seg å kjøpe et OsloPass, som gir deg fri adgang til de fleste musèene, offentlige kommunikasjonsmidler og parkeringsplasser, og rabatter på sightseeing, Tusenfryd og restauranter. 



Prisene er slett ikke ille, og du kjøper pass som varer 24 timer, 48 timer eller 72 timer. Passet kjøper du i Turistinformasjonen ved Rådhuset eller på Trafikanten ved Sentralstasjonen, eller Oslo Pass online her!

Vigelandsparken

oslo vigelandsparken 3

Oslos største turistattraksjon er Vigelandsparken, som er en del av den større og offentlige Frognerparken. I denne utrolig vakre og avslappende parken finner du over 212 symbolikkfylte menneskestatuer av bronse eller granitt av kunstneren Gustav Vigeland (1869-1944). De mest kjente er den 17 meter høye Monolitten bestående av 121 figurer, alt hogget ut av èn steinblokk, og Oslos lille kjæledegge Sinnataggen, forestillende en rasende liten 

gutt.
Gratis adgang. Mer informasjon om Vigelandsparken og Vigelandsmuseet.

Akershus festning

Den over 700 år gamle Akershus festning ligger på en høyde ved Pipervika midt i sentrum. Festningen har vært utsatt for flere beleiringer og angrep, og på området ligger også Akershus Slott, hvor mange norske konger ligger i et mausoleum.

Ved Akershus festning er det spennende og hyggelig å rusle langs brosteinsstier, bratte steintrapper og gamle kanoner. Langs murene har du flott utsikt mot Oslofjorden og Aker Brygge. På området ligger også Hjemmefrontsmusèet og Forsvarsmusèet.

Gratis adgang, men det koster å gå inn på slottet eller musèene. Disse har åpent daglig fra 1100-1700, men stengt mandager i vinterhalvåret.

Operahuset i Oslo

oslo operahuset 1

Med 19000 kvadratmeter marmorflate ruver Operahuset i landskapet og med sin banebrytende og inkluderende ariktektur har bygget blitt folkets favoritt. Operahuset har blitt mer enn et landemerke, i dag er bygget også et møtested for Oslo-folk, og en obligatorisk turistattraksjon å oppleve for turister.

Du kan både spise og handle suvenirer inne på Operahuset, i tillegg til å se forestillinger innen Opera og ballett.

Åpent fra morgenen til kl 2300 hver dag uken gjennom, (2200 søndager). Adresse: Kirsten Flagstads plass 1, på sjøsiden av Oslo Sentralbane.

Holmenkollen Skimuseum og Hopptårn

Oslos mest besøkte turistattraksjon er hoppbakken Holmenkollen, som har vært i bruk siden 1893 og sett mange verdensrekorder. Den bakken du nå ser ble ferdigstilt i 2010 og det var en kvinnelig skihopper, Anette Sagen, som innviet bakken med det første offisielle hoppet. 

I Holmenkollen finner du også Skimusèet som viser skienes historie gjennom 4000 år, og utstillinger om OL i både 1952 og 1994. Det er også en kafè og en suvenirbutikk, og du har en flott utsikt over Oslo by.

Åpent alle dager året rundt, pris 140 kroner for voksne, betydelige rabatter for studenter og barn. Åpningstider og mer informasjon om Holmenkollen.

Munchmusèet

Over halvparten av alle verkene til den gjennom tidene kanskje mest kjente kunstner i Norge, Edvard Munch (1863-1944), finner du i et nyoppført musèum på Bjørvika, ikke langt fra Operaen, midt i Oslo. Her kan du også nyte et godt måltid mat eller kjøpe flotte suvenirer. Munch er nå et nytt landemerke i Oslo, og vel verdt å besøke.

Åpent daglig fra klokken 1000. Stengetider varierer fra kl. 1800 og 2100, sjekk hjemmesiden for detaljer. Rabatterte priser for studenter, pensjonister og barn. Mer informasjon om Munchmuseet.  

Ibsenmusèet

Leiligheten hvor Norges mest berømte forfatter og landets mest berømte person noensinne, Henrik Ibsen bodde de siste 11 årene av sitt liv, er kjernen i dette musèet som åpnet sine dører i 2006. Her skrev Ibsen stykkene John Gabriel Borkmann og Naar Vi Døde Vågner. Guidede omvisninger hver hele time.

Museet ligger i Henrik Ibsens gate 26, like ved slottet. Åpent tirsdag til søndag 1100 til 1800. Inngang 70 kroner for voksne og 25 kroner for barn. Mer informasjon om Ibsenmuseet.

Vikingskipene

I Vikingskipshuset på Bygdøy finner du en annen av Oslos største turistmagneter. Her kan du se tre nærmest intakte vikingskip, bygget rundt år 800 og gravd ut fra store høvdinggraver hvor de var ment å transportere eierne til dødsriket. Det er også utstillinger av gjenstandene funnet om bord, og kart og tegninger som forklarer byggingen. Museet ligger rett ved siden av Oslo Folkemuseum, og er veldig populært blant barn og ungdom.

Inngangsbilletten koster 50 for voksne, barn halv pris. Gratis med OsloPass.
Åpent hver dag, fra 0900 til 1800 fra mai til september, 1100 til 1600 i vinterhalvåret.
Mer informasjon om Vikingskipene.

Norsk Folkemuseum

På Folkemusèet på Bygdøy er det gjenoppført over 150 historiske bygninger, fra middelalderen og opp til vår tid, som Gol Stavkirke fra rundt år 1200, stabbur og fjellstuer. Her er også utstillinger som tar for seg norsk kultur, historie og tradisjoner, ivaretatt og demonstrert av museumsarbeidere i tidsriktige kostymer.
Inngangsbilletten koster 160 for voksne, rabatter for barn og familier. Gratis med OsloPass.

Åpent hver dag, fra 1000 til 1800 fra mai til september, 1100 til 1500 i vinterhalvåret.
Mer informasjon om Norsk Folkemuseum

Kon-Tiki og Fram-musèene

Som en sjøfartsnasjon finnes det naturlig nok flere maritime museer i Oslo, og på halvøya Bygdøy like sør for sentrum ligger to av de mest besøkte. Kon-Tiki er fartøyet Thor Heyerdahl krysset Stillehavet med i 1947, og Fram er båten Roald Amundsen reiste til Sydpolen med i 1911.  Museene ligger rett ved siden av hverandre. Inngang på hver av musèene koster ca 120 kroner, halv pris for barn og studenter.

Åpningstider og mer informasjon om Kon-Tiki-museet og Fram-museet.

Det kongelige slott

oslo det kongelige slott

Slottet ble bygget i perioden 1825-1848, og er en H-formet teglstensbygning i klassisistisk stil. Ved grunnsteinsnedleggelsen var tanken at slottet skulle ligge på en høyde godt utenfor byen, med en bred gate førende opp til hovedportene a la Versailles utenfor Paris. Slottet har vært bolig for Norges konger siden 1849, og er omgitt av en stor og hyggelig park med innsjøer, planter og stier på Bellevue-høyden rett overfor Karl Johans gate.
 

Siden 2002 har det vært mulig å besøke Slottet fra juni til august. Billetter for en guidet omvisning fås på Billettservice. Du må være tidlig ute med bestillingen da det raskt blir utsolgt.

Gamle Aker Kirke

Like ved Oslo katedralskole, i Akersbakken 26, ligger Oslos eldste kirke. Dette er en forholdsvis enkel kalksteinskirke bygget i romansk stil rundt år 1080 av kong Olav Kyrre. På kirkegården ligger flere av Norges mest kjente personer begravet, blant andre Hans Nielsen Hauge. Gratis adgang, åpent tirsdag og fredag 1200-1400. Mer informasjon om Aker Kirke.

The Viking Planet

oslo the viking planet

Et av de nyeste turistattraksjonene i Oslo er The Viking Planet som ligger på Fridtjof Nansens plass 4. For deg som ikke er kjent i Oslo så er det i Borggården foran Rådhuset.

Attraksjonen er kanskje først og fremst rettet mot utenlandske turister, men passer like godt for nordmenn. Her blir du kjent med vikingene  og får dessuten delta i et viking-tokt iført VR-briller hvor kamp på liv og død utspiller seg rett foran deg. 

Det er 12 års grense for VR-filmen og generelt mener vi også at temahuset passer best for de over 12 år. Billetter koster ca. 300 kroner for voksne.  Les mer om The Viking Planet her!

Nasjonalgalleriet

Nasjonalgalleriet ligger i Universitetsgaten, en sidegate til Karl Johan, og har Norges største samling av bildekunst. Her kan du se verker av både norske og utenlandske kunstnere, hovedsakelig fra 1700-tallet og frem til 1950.

Stengt mandager, åpent 1000-1800 tirs/ons/fredag, 1000-1900 torsdag og 1100-1700 lør/søndag. Gratis adgang. Mer informasjon om Nasjonalmuseet.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

------> NEXT PAGE

 

Århus-guiden!

  • Århus

    Studentbyen Århus i Danmark har aner helt tilbake til vikingene på 700-tallet, og byen er en fascinerende blanding av gammelt og...

  • Århus Fly

    Aarhus Lufthavn er med sin sentrale plassering den naturlige flyplassen for Øst-, Midt og Nordjylland. Adressen til flyplassen...

  • Århus Bli kjent

    Selv om Århus ofte blir omtalt som "Danmarks yngste by", så er den likefullt ansett å være den eldste i Danmark. For...

  • Århus Spise

    Forestill deg Århus på kartet og du forstår at maten er "kortreist".  Her er du i umiddelbar nærhet til både hav, skog, åker og...

  • Århus Shopping

    Med sin nærhet til det kontinentale Europa kombinert med høy kvalitet på eget design er det mye spennende og trendy å shoppe i...

  • Århus Hotell

    Århus er en by som er vant med turister og antallet overnattingssteder er ganske så bra. Her finner du alt fra internasjonale...

  • Århus Leiebil

    Kjøre bil i Århus og Danmark  Leiebil kan du enkelt og forholdsvis rimelig leie i Danmark. Du kan hente bilen på flyplassen...

  • Århus Med barn

    Det er deilig å være barn i Danmark. Det er absolutt ikke noe problem å ta med ungene når du besøker Århus. Og du behøver...

  • Århus Sport

    Århus er en by full av sportslige aktiviteter året rundt. Selv vinteridretter arrangeres det her. Århus har blant annet hatt...

  • Århus Attraksjoner

    Det er mange attraksjoner og severdigheter i Århus. Ikke minst finnes det flere museer i byen. Men Århus byr også på noen helt...

  • Århus Klima

    Generelt om Århus og klima I likhet med resten av Nord-Europa, har Danmark og Århus fire klart definerte årstider. Våren er...

  • Århus Reiseartikler

    Hikuins Blodhævn i Århus At det finnes mye kreativitet i Danmark er noe vi alle vet. Innovative tiltak gjennomføres med stor...