Som ellers i Slovakia endrer restaurantlivet seg i Bratislav i mer vestlig retning. Hvis du er på jakt etter tradisjonsrik Slovakisk mat eller for den saks skyld Pressburgspesialiteter, så blir det stadig vanskeligere å finne gode restauranter. Nye restauranter representerer gjerne etniske spesialiateter og byr på mat fra f.eks. Italia, Thailand, Kina og Japan.
Slovakisk mat er dessuten i seg selv naturlig nok sterkt influert av andre nasjoner, ikke minst fra Ungarn som jo dominerte Slovakia i mange år.
Slovakiske retter er ofte godt krydret, og gjerne med rød pepper og paprikakrydder. Poteter er vanligste tilbehør og da ofte til svine- og oksekjøtt. Som svar på vår lutefisk kan Slovakerne servere Bryndzové halusky. Det er en rett bestående av nudler med geitost og sprø bacon.
Østeuropeere er glad i Crêpe, eller sagt på en annen måte, "avanserte pannekaker". Disse tynne pannekakene er vanligvis stekt på begge sider og er fyllt med alt fra sopp, kjøttpålegg, bacon og bær til forskjellige søtsaker, avhengig av hva man serverer det til. De spises i en rull, eller brettet som tortillas, med kniv og gaffel. Du finner creperier flere steder i byen og du finner helt sikkert en personlig favorittpannekake på menyen.
Restauranter med tradisjonelt kjøkken
Det beste området å besøke når det gjelder spisesteder som tilbyr tradisjonell Slovakisk mat hevder mange er Hviezdoslavovo namestie. Her tilberedes tradisjonell retter, dog til ganske høye priser, men som regel til ditto kvalitet. Klikk her for kart til Hviezdoslavovo namestie.
Leberfinger
En av de mest anbefalte restaurantene for Pressburgermat, dvs. mat influert fra Østerrike og Ungarn, er Leberfinger som ligger på andre siden av Donau sett fra Gamlebyen. Kombiner restaurantbesøket med en flott spasertur!
Leberfinger har adressen Viedenská cesta 257 og holder vanligvis åpent fra 1100 til midnatt alle dager i uken. Les mer om Leberfinger og se kart her!
Traja Musketieri
Et alternativ er Traja musketieri som du finner på Sladkovicova, ikke langt fra presidentpalasset. Traja Musketieri får meget gode tilbakemeldinger. Pass bare på at du ikke tar turen dit søndager og mandager. Da er det nemlig som regel stengt. Ellers i uken er åpningstidene vanligvis fra 1100 til 2200. Les mer om Traja Musketieri og se kart her!
Staroslovenska krcma
Et godt reisetips er å spise maten der de lokale spiser. Her er det som regel både rimelig og god mat. Logisk er det da å forslå "Den gamle slovakiske pub" eller Staroslovenska krcma som den heter på slovakisk.
Du finner restauranten på gågaten Michalska nr. 387. Om vinteren spiser du maten i deres vakre kjeller, mens du om sommeren kan nyte maten ute. Les mer om Staroslovenska krcma og se kart her!
Internasjonale restauranter i Bratislava
Pizza Mizza
For den største pizzaen i byen så besøker du Pizza Mizza som ligger bak Comenius-Universitet på Tallerova. Stedet er populært og fylles raskt opp med folk.
Adressen til Pizza Mizza er Tobrucká 82/5 og åpningstider er 1100 til 2200 og en time lenger fredager og lørdager. Les mer om Pizza Mizza og få kart til stedet!
Govinda Restaurant
Er du på jakt etter vegetarmat skal du absolutt besøke Govinda Restaurant på Obchodna street. Denne indiskinspirerte restauranten er drevet av en Slovakisk Hare Krishna-forening og byr på god og billig mat. Stikk innom for en lunsj! Åpen fra 1100 til 1630 og stengt lørdager og søndager. Les mer om Govinda Restaurant og få kart!
San Marten
Ikke langt fra Donaus bredder finner du restauranten San Marten som byr på typisk Europeisk mat med influenser fra Middelhavslandene. San Marten er dessuten åpen til veldig sent fredager og lørdager. Ellers i uken er åpningstidene 1130 til midnatt. Tilbakemeldingene fra gjester er meget god.
Adressen er Panská 172. Les mer om San Marten og få kart til restauranten.
Her er de billigste flybillettene til Bratislava - Sjekk ut vår lavpriskalender!
Øl i Bratislava
Hvorfor ikke prøve ut noen nye ølmerker i ferien? Slovakisk øl finnes i stort mangfold og er godt. Pilsnertypen av øl ble oppfunnet i Plzen, i Moraviaregionen av Tsjekkia, så det er naturlig at Slovakia har sterke influenser herfra. Slovakisk øl består i hovedsak av to kategorier, Vetle som er lyst øl og tmave som da logisk nok er mørkt øl. Den lyse ølen er litt bitter, mens den mørke, tmave, er litt søtere og har mindre ettersmak.
Zlaty Bazant heter den mest vanlige pilnertypen i Slovakia, og den tilhører kategorien svetle. Du finner den på en rekke av Bratislavas puber og barer. Liker du Guinness, men har lyst på et alternativ, så skal du forsøke "Velvet" som er en tmave-øl som også er populær på byens utesteder.
|
Bli aktiv deltaker! Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk. |