Forsidebilde SurfersBeach

New Yorks kuleste barer og restauranter

newyork katz punxsutawneyphils

New York er byen som aldri sover. Storbypulsen slår fortsatt hardest i denne flotte metropolen, og det er ikke uten grunn at New York er blant de oversjøiske storbyene vi nordmenn frekventerer oftest.  Og i myldret av stilige og historiske barer og restauranter, er det noen som bare må besøkes!

Her får du Reiseplanetens tips om restaurantene du bare må besøke og som du har råd til i New York.


Katz er stedet "alle" må besøke i New York. Foto: Punxsutawneyphils (cc-lisens) Flickr

Elaine's

Denne koselige restauranten åpnet i 1963 og befinner seg i Upper Eastside, nærmere bestemt på 1703 2nd Avenue. Her har Woody Allen og Candace Bushnell vanket i årevis. Og stedet er kjent fra filmer som Manhatten og Celebrity.  Elaine's er en papparazzis drøm.

Kjøkkenet serverer italiensk mat, som er overpriset, men maken til New York-atmosfære finner du knapt andre steder. Sjekk om du finner Elaine Kaufman i restauranten! Det er den eksentriske eieren som visstnok er her hver kveld. Du kjenner henne på de enorme brillene!

Åpent fra 1800 til 0200 alle dager, med unntak av søndager hvor de stenger en time tidligere.


21 Club

newyork 21club vix b

21 Club er svært lett å se! Foto: Vix B (cc-lisens) Flickr

Dette er stedet hvor Big og Carrie i Sex And The City hadde stevnemøte, og hvor Gordon Gekko i filmen Wall Street fortalte Bud det som var verdt å vite om blodige biffer og børsmarkedet.

La oss legge til filmen Breakfast At Tiffany's hvor 21 Club var stedet hvor Holly Golightly drakk sine  drinker. Historien er til 21 club er så omfangsrik at den kan knapt får plass i en tykk bok. Adressen er 21 West 52nd Street i Midtown.

Åpningstider for restauranten er fra 1730 til 2200 på hverdager og til kl. 2300 fredager og lørdager. Tirsdag til fredag kan du dessuten nyte en lunsj mellom kl 1200 og 1430.  NB! Dette er ikke stedet du ankommer i jeans.

 
Katz's Delicatessen

newyork katz kimahlstrom

Du blir mett på Katz! Foto: Kim Ahlström (cc-lisens) Flickr

Med aner fra 1888 er dette jødiske deli-stedet beliggende i Lower East Side en virkelig klassiker i New York. Og mindre klassisk ble ikke akkurat stedet etter at Meg Ryan hadde fremført sin orgasme i filmen "Når han traff henne". Adressen er 205 East Houston Street.

Bedre og tykkere pastramismørbrød enn her får du ikke noe annet sted i verden! Åpningstider fra 0800 til 0945 mandag og tirsdag, 0800 til 1045 onsdag og torsdag og 0800 til 1445 fredag og lørdag.Top of the Strand

Tar du turen til 33 W. 37th Street i 6th Avenue finner du cocktailbaren som nylig er kåret til den beste takterrassebaren i New York. Top of the Strand ligger ikke lange veien fra Empire State Building og utsikten fra baren er flott. Ja, faktisk mye mer fantastisk enn flott! Det beste av alt er kanskje at stedet ennå ikke er fullt turistifisert slik at du kan få litt ekte New York-følelse i kroppen. Det er også mulig å få noen rimelige småretter til cocktailen. Sistnevnte koster forøvrig rundt 100-lappen per stk.

Har du råd kan du kanskje bo på hotellet også. Strand er et velkjent luksushotell i New York. Takterrassen holder åpent fra 1700 til 2300 søndag til torsdag. Fredager og lørdager stenger stedet ved midnatt.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Brugge-guiden

 • Brugge

  Belgierne har en hemmelighet som de helst ikke deler med resten av Europa. Den ytterst sjarmerende middelalderbyen Brügge med...

 • Fly til Brugge

  Brügge har ikke egen flyplass, men det går tog direkte fra flyplassen i Brussel, og dette tar fra 75 til 90 minutter.  Reise via...

 • Klima i Brugge

  Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål. Nederste kolonne viser...

 • Turist i Brugge

  I middelalderen var Brügge et av Europas viktigste handelssentere, og det lå skip fra nær og fjern i byens havn. Brügge har i...