Forsidebilde SurfersBeach

Turist i Brugge

brugge kanal

I middelalderen var Brügge et av Europas viktigste handelssentere, og det lå skip fra nær og fjern i byens havn. Brügge har i dag ca 120.000 innbyggere.

Brügge var også viktig innen bank og finans, og bevis på byens rikdom ser vi den dag i dag i alle de utsmykkede fasadene på middelalderbygningene du finner over hele byen.

Dagens fun fact: Visste du at uttrykket Børsen stammer fra handelsmannen van der Beurs, som satt på terrassen foran huset sitt i Brügge på 1300-tallet og fastsatte priser med andre kjøpmenn? Det er naturlig nok gamlebyen som er av interesse for turister. Denne er omgitt av en rund vollgrav, og fire av portene i den opprinnelige bymuren fra 1300-tallet står fortsatt.

Brügge har ikke èn attraksjon som alle stimler for å se, det er hele gamlebyen og dens atmosfære som er selve trekkplasteret. Dette er som å gå flere hundre år tilbake i tid. Her kan du rusle rundt i små brosteinsgater med hestedrosjer, på pittoreske steinbroer som speiler seg i kanaler, forbi katedraler fra 1200-tallet og over det store og staselige torget Markt med sine middelalderbygninger og 83 meter høye klokketårn.

Brügge er imidlertid ikke stedet å besøke hvis du er på diett. Den belgiske sjokoladen regnes som verdens beste, og ølet er ikke langt bak. Ingen land har et så bredt utvalg og dype tradisjoner med øl som Belgia, med merker som Hoegaarden og Stella Artois i front. Likevel er Brügge en forholdsvis rolig by, uten det forrykende nattelivet som for eksempel Brussel kan tilby. Men for en romantisk weekend er Brügge en nærmest perfekt destinasjon. Brügges historiske sentrum har stått på UNESCOs Verdensarvliste siden 2000.

Blant attraksjoner du bør få med deg, er klokketårnet på Markt. Det er 83 meter høyt, bygget rundt år 1240 og lener seg nesten en meter til siden. Gå heller ikke glipp av middelalderkirken Onze Lieve Vrouwekerk, som er Europas høyeste murbygning på 122 meter, og har Michelangelo-statuen Madonna med barn. Kunstelskere vil sette stor pris på Groeningemuseum, med sin store samling av kunstverk fra perioden 1300-1950, deriblant byens store sønner Jan Van Eyck og Hans Memling. Det kan ikke påstås at Brügge er en billig by å feriere i, men det er verdt å bruke noen ekstra hundrelapper på å bo så nært torgene Markt og Burg som mulig.

Halvparten av turistene forsvinner på ettermiddagen, og byen har en trolsk stemning på kveldstid. For rundt 400 kroner per pers per natt kan du for eksempel bo på det 4-stjerners Aragon Hotel som har perfekt beliggenhet.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Brugge-guiden

 • Brugge

  Belgierne har en hemmelighet som de helst ikke deler med resten av Europa. Den ytterst sjarmerende middelalderbyen Brügge med...

 • Fly til Brugge

  Brügge har ikke egen flyplass, men det går tog direkte fra flyplassen i Brussel, og dette tar fra 75 til 90 minutter.  Reise via...

 • Klima i Brugge

  Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål. Nederste kolonne viser...

 • Turist i Brugge

  I middelalderen var Brügge et av Europas viktigste handelssentere, og det lå skip fra nær og fjern i byens havn. Brügge har i...