Sør-Afrika gir deg en ypperlig anledning til å smake på kjøtt som du normalt ikke finner på menyene i Europa. Her kan du teste smaksløkene på sjiraff, krokodille, antilope, bøffel eller springbukk.
Foretrekker du sjømat, kan du fråtse i kongereker, østers, hai og hummer i tillegg til utallige varianter av fersk fisk. Prøv for eksempel Mama Africa i Long Street (bilder og informasjon om beliggenhet, meny og åpningstider finner du her. Eller du kan prøve Africa Cafe i 108 Shortmarket Street. Se hjemmesiden til Africa Cafe her.
Du finner også nok av italienske, kinesiske, nederlandske, thailandske, japanske, portugisiske og franske restauranter her, og de fleste fastfoodkjedene du kjenner fra Europa, har forlengst gjort sitt inntog i Cape Town. Five Flies Restaurant i 14–16 Keroom Street er vel verdt å prøve. Les mer her!
Det er vanskelig å peke på noen spesiell mattradisjon som har opprinnelse i Cape Town, siden byen opp igjennom årene har blitt påvirket av så mange kulturer og nasjoner, som alle har satt spor etter seg. Cape Towns mer pengesterke innbyggere frekventerer restauranter oftere enn i noen andre afrikanske byer, og dette er med på sørge for at byen har et stort utvalg av restauranter.
Vin i Sør-Afrika
Den sørafrikanske vinen trenger ingen nærmere introduksjon for den vininteresserte. Produkter fra Western Capes vindistrikter er tilgjengelige stort sett over hele verden og regnes blant de ypperste. Vinene fra Constantia, Wellington, Paarl, og ikke minst Stellenbosch, er de mest kjente og populære.
|
Bli aktiv deltaker! Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk. |