Forsidebilde SurfersBeach

Alt om shopping i Chiang Mai - Thailand med Reiseplaneten

Shopping i Chiang Mai

chiang mai nattmarkedet

Det er lett å bruke penger i Chiang Mai, selv om prisene er meget rimelige. For det finnes jo så uendelig mye å shoppe i de mange markedene i Chiang Mai. Ikke minst er det mange flotte håndverksprodukter å kjøpe, og et mylder av suvenirer som passer som gaver og nipsegjenstander. Også klær, sko, drøssevis av kopiprodukter byr Chiang Mai på til priser du ikke er av i nærheten av i Europa. Som du forstår finnes det knapt den ting som ikke kan oppdrives i Chiang Mai.

Photo: by Neuroticoblivion (talk) - User:Neuroticoblivion, CC BY-SA 3.0


Best kvalitet med tanke på suvenirer og gaveartikler i Chiang Mai er antagelig produkter laget av Thai-silke eller skinn-lommebøker og vesker. De som produserer slikt er flinke folk som kan sitt håndtverk.

Vær klar over at det er strenge regler for ekte og gamle antikviteter. Så slike gjenstander bør kun handles hos autoriserte forhandlere med sertifikatene i orden hvis du ikke vil ha en ubehagelig opplevelse på flyplassen.

Nattmarkedet i Chiang Mai

I Thailand er nattbasarene gjerne det viktigste shoppingstedet. Og Chiang Mai er ikke noe unntak. Midtpunktet til nattmarkedet i Chiang Mai er krysset hvor gatene Chang Khlan Road og Loi Khro Road møtes. Fra her strekker basarene seg i alle retninger. Husk at de store gatene i Thailand har små tverrgater, såkalte "Sois" og at disse gjerne har små, men spennende butikker både innendørs og utendørs.

Den største tabben du kan gjøre er å handle i første og beste butikk. Nattmarkedet i Chiang Mai har hundrevis av butikker, og alle er tilsynelatende like spennende med det ene tilbudet bedre enn det andre. Mest vanlig å handle på Nattmarkedet er elektronikk, håndverksprodukter, klær og kopiprodukter. Ikke det at vi oppfordrer noen til å gjøre det siste altså, men utbudet er stort. Så husk at usannsynlig billige Seiko-klokken eller Rollexen mest (helt) sannsynlig ikke er ekte.

Husk også at i basarene på nattmarkedet så er det lov (og forventet) at du pruter. Ikke ha dårlig samvittighet dersom selger huffer seg når du tilbyr en alt for lav pris. Vit at selgeren ikke kvitter seg med produktet hvis vedkommende ikke tjener på det. Vit også at det er nok av spisesteder og serveringssteder i og rundt nattmarkedet.

Chiang Mai Night Bazaar holder vanligvis åpent fra 1800 til 2230 alle dager i uken. Den beste opplevelsen får du antagelig om du kommer etter klokken 1900.

Lørdagsmarkedet Wualai

En hyggelig opplevelse er shopping på Lørdagsmarkedet i Wualai, Chiang Mai. Adressen er Wua Lai Road og åpningstidene gjelder logisk nok kun lørdager og går fra kl. 1600 til 2300.

Wualai i Gamlebyen i Chiang Mai har et koselig lørdagsmarkedet. Riktig nok myldrer det av folk her, men ikke nødvendigvis på langt nær like mye som på de største markedene. Lørdagsmarkedet byr på lokale produkter, ofte av høy kvalitet. Men selvsagt får du også rimelige t-skjorter og alt av suvenirer og nipsegjenstander.

Et stort pluss med Lørdagsmarkedet i Wualai er de gode matbodene. Grillet fisk, frittert ris og tradisjonelle thai-retter av høy kvalitet til en billig penge finner du over alt. Mange foretrekker å spise her når de besøker Chiang Mai. Fra erfarne turister i Chiang Mai hører vi at dette er deres favorittmarked.

Lørdagsmarkedet befinner seg nær sørsiden av bymurene, ved Wualai Road og Thipanet Road.



Warorat-Markedet i Chiang Mai

En turistopplevelse for oss fra Europa er et besøk i Warorat-markedet i Kad Luang. Dette er et matmarked som tilbyr en utrolig mengde mat. Vi snakker frukt, grønnsaker, snacks, dyreskrotter, ferdige retter og snacks laget av alt mulig du både kan og ikke kan tenke deg.

Prisene er billig og det er lov å kjøpe noe for å smake. Kvaliteten på produktene er som regel gode. Warorat-markedet i Chiang Mai er åpent uken gjennom fra 1000 til 2200 og befinner seg mellom gatene Chiang Moi Road og Kunag Men Road.

** Photo: 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Chiang Mai-guiden

 • Chiang Mai

  Stadig flere Thailandbesøkende har fått øynene opp for at landet har mer å by på enn bare flotte strender. Og Chiang Mai, som er...

 • Fly til Chiang Mai

  For å besøke Chiang Mai må du regne med minimum reisekostnader fra 6500 kroner og oppover. To mellomlandinger er nødvendige; en...

 • Klima i Chiang Mai

  Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål. Nederste kolonne viser...

 • Turist i Chiang Mai

  Chiang Mai er templer, jungel og eksotiske lukter og inntrykk. Men glem ikke at Chiang Mai nå har blitt en moderne by, som har...

 • Hotell i Chiang Mai

  Chiang Mai er ingen liten by, og er i tillegg svært populær blant turister. Det betyr selvsagt at det finnes utallige...

 • Shopping i Chiang Mai

  Det er lett å bruke penger i Chiang Mai, selv om prisene er meget rimelige. For det finnes jo så uendelig mye å shoppe i de...

 • Attraksjoner i Chiang Mai

  Chiang Mai og nærområdet har mange attraksjoner å by på. Ikke minst naturopplevelser som kan nytes til fots, med buss eller bil,...