Forsidebilde SurfersBeach

Chiang Mai

chiangmai songkran

Stadig flere Thailandbesøkende har fått øynene opp for at landet har mer å by på en bare flotte strender. Og Chiang Mai, som er Thailands nest største by og hovedstad i Chiang Mai-provinsen, mottar stadig flere turister som ønsker å oppleve den mer kulturelle siden av Thailand.

Photo: "Songkran 002aa" by Takeaway - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons. Per 2010 har Chiang Mai offisielt rundt 250 000 innbyggere, men inkluderer man de omliggende områdene er nok antallet dobbelt så stort. Chiang Mai ble grunnlagt på slutten av 1200-tallet, og var hovedstad i kongedømmet Lanna, et av mange småriker i det som skulle bli Thailand. På denne tiden ble også bymurene og vollgraven som fortsatt omgir Gamlebyen bygget. Bymuren ble bygget som beskyttelse mot fienden i vest som var Burma, dagens Myanmar.

Chiang Mai for turister

Chiang Mai har blitt en moderne by, med brede avenyer, internasjonale fastfoodrestauranter og kjedehoteller, men er likevel langt rimeligere enn de mer besøkte stedene i Thailand, som Phuket eller Bangkok. Det er fortsatt mulig å få et rom på 4 og 5-stjerners luksushotell ned til
200 - 300 kroner rommet, og en god og mettende middag på en restaurant for noen tiere.

Shoppingen er også rimeligere enn Bangkok, da mange av varene er direkteimportert fra Myanmar, Laos og Kina. I områdene rundt finner du også flere fabrikker med egne utsalg. Typiske varer er keramikk, møbler, trevarer eller gull og smykker. Nattmarkedet øst for Gamlebyen er også et must. Her finner du frukt, dyr, gullvarer, bøker, DVDer, souvernirer, solbriller, sko og mye annet.

Chiang Mai er et godt utgangspunkt for dagsturer til andre deler av Nord-Thailand. En av de mest populære rundturene er til ”Det Gyldne Triangel”. Grenseområdet mellom Thailand, Laos og Myanmar, hvor den mektige Mekong-elven flyter forbi, kalles for Det gyldne triangel. Hit kan du kjøre på 3-4 timer, ta et elvecruise på Mekong, shoppe på et marked i Laos og være tilbake i Chiang Mai til kvelds. Hvis du ikke velger å stoppe i nabobyen Chiang Rai underveis i stedet.

Andre populære ekskursjoner inkluderer elefantsafari, orkidéfarmer eller landsbyturer til Thailands fjellstammer, minoritetsgrupper som fortsatt lever primitivt og forholdsvis isolert. Besøk for eksempel Karen-folket, med sine karakteristiske lange halser, gradvis forlenget av ringer rundt nakke og hals.

Chiang Mai har dessuten over 300 templer, det viktigste og helligste er Wat Phrathat Doi Suthep fra 1383. Dette ligger på et fjell noen kilometer nordøst for Chiang Mai, hvor du også har en strålende utsikt ned mot byen.

For mer informasjon om Chiang Mai, Klikk her!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Chiang Mai-guiden

  • Chiang Mai

    Stadig flere Thailandbesøkende har fått øynene opp for at landet har mer å by på en bare flotte strender. Og Chiang Mai, som er...

  • Fly til Chiang Mai

    For å besøke Chiang Mai må du regne med minimum reisekostnader fra 6500 kroner og oppover. To mellomlandinger er nødvendige; en...

  • Klima i Chiang Mai

    Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål. Nederste kolonne viser...

GoogleAds


Vil du finne billigste flybilletter? Da skal du sjekke ut denne flysøkemotoren hos Kelkoo! Husk at du støtter Reiseplaneten.no ved å bruke våre partnere. Dette er kjente, rimelige og trygge reisetilbydere.