Forsidebilde SurfersBeach

Chumphon Turist

Byen Chumphon i seg selv er ikke spesielt interessant, og de fleste turister som har vært her, har hovedsakelig benyttet seg av havna for å komme seg ut til Koh Tao, en liten og stadig mer populær øy nord for de mer kjente Koh Samui og Koh Pha-Ngan.

Chumphon har ca 16000 innbyggere og livnærer seg hovedsakelig av jordbruk og fiske, og man treffer ikke ofte engelskspråklige innbyggere.Det er ca.40 øyer i Chumphon som er spredt langs kysten. De fleste av dem er små øyer, med rene og fine strender.

For å komme til Hat Thung Wua Laen benyttes minibusser, såkalte sâwngthâew, som er en interessant opplevelse i seg selv. I praksis er det en pick up med to-tre trebenker på lasteplanet, hvor folk presser seg inn så godt det går. Bagasjen legger man helst på taket for å få plass til flere folk inni. Man sier fra til sjåføren hvor man skal, og betaler 20-30 bath ved ankomst. 1 bath er i underkant av 20 øre.

Thung Wua Laen Beach er ca 4 km lang, og usedvanlig stille og rolig. Bortsett fra noen få strandbarer som ligger spredt langs den fine hvite stranden, er den uten strandstoler, parasoller, butikker og vannscootere. Området har noen nyoppførte resorthoteller, men fortsatt er det en svært fredelig og stille atmosfære her.

Hvis du har en drøm om å ta dykkersertifikat, er dette et ypperlig sted å få gjort det på, og til en rimelig pris. Det økologiske Chumphon Cabana Resort & Diving Center tilbyr 5-dagers pakker med overnatting, alle måltider, fullt dykkerkurs med sertifikat og alt av utstyr for rundt 2300 kroner.Festivaler i Chumphon

Fruktfestivalen
Fruktfestivalen Lang Suan Frukt arrangeres i august, og byr på alt av (selvfølgelig) frukt. Ta del i fruktutstillinger, fruktkonkurranser, fruktmarkeder og den store konkurransen om å bli selveste "fruktdronningen".

Festival of Prince Chumphon Celebration
Festival of Prince Chumphon Celebration foregår fra 19 til 25 desember hvert år for å feire prinsen av Chumphon, grunnleggeren av den Thailandske marinen. Og festivalen inkluderer utstillinger som viser deler av livet til prins Chumphon og det hele akkompagneres av diverse lokale opptredener.

Chumphon Sea World Festival
Chumphon Sea World Festivalen blir holdt fra midten av mars til april hvert år på Hat Sai Ri. Festivalen har en misjon i å informere om naturvern i Chumphon. Hvorfor ikke delta i en fiskekonkurranse, fotokonkurranse (av lokale turistattraksjoner), eller bare gå rundt for å se nærmere på turistattraksjoner og diverse utstillinger. Ryktene sier også at det arrangeres en mini-maraton.

Shopping i Hat Thung Wua Laen og Chumphon

Chumphon har selvsagt et sentralt marked hvor lokalbefolkningen kan kjøpe alt fra dagligvarer til husholdningsapparater og besøkende kan kjøpe klær og andre nødvendige forsyninger.  Det er alltid eksotisk å oppleve et slikt marked. Anbefales alle!

Det ofte lokalt produsert håndverk tilgjengelig på sentrale markeder, og du finner også ett og annet nattmarkedet, og der kan du kjøpe håndverk fra små landsbyer i hele provinsen.

Spise i Hat Thung Wua Laen og Chumphon

Frukt er naturligvis av ypperste kvalitet i regionen. Chumphon er nok aller mest kjent for frukt, og dessuten kaffe. Langs veien mellom Chumphon, og Paknam - Lang Suan, vil du finne en rekke ulike fruktboder. Den mest populære frukten er en finger-formet banan. Andre populære frukter er ananas, durian, mangostan og vannmelon. 

Fersk Kaffe: Tilgjengelig på bensinstasjoner langs Phetkasem Road.

Sjømat: En av de mest kjente lokale produkter er Østers, malle og fiskesaus.