Forsidebilde SurfersBeach

Chumphon

Hvis du er en av de som helst ikke vil ha tusener av europeere, McDonalds, gårdagens Dagbladet og "Vi Talar Svenska-skilt" rundt deg når du besøker Thailand , så er Hat Thung Wua Laen og Chumphon et godt valg. Det blir stadig vanskeligere å finne et noenlunde ikke-turistifisert sted å slappe av på i Thailand.

Chumphon ligger på Thailands øst-kyst, midt i landet. Området er populært, og spesielt i høysesongen desember til tidlig sommer må du tenke litt utradisjonelt for å unngå de store turistmassene. Men det finnes steder som de aller fleste bare passerer forbi. Et av disse er Hat Thung Wua Laen.

Hat Thung Wua Laen for turister
Byen Chumphon i seg selv er ikke spesielt interessant, og de fleste turister som har vært her, har hovedsakelig benyttet seg av havna for å komme seg ut til Ko Tao, en liten og stadig mer populær øy nord for de mer kjente Ko Samui og Ko Pha-Ngan. Chumphon har ca 16000 innbyggere og livnærer seg hovedsakelig av jordbruk og fiske, og man treffer ikke ofte engelskspråklige innbyggere.
For å komme til Hat Thung Wua Laen benyttes minibusser, såkalte sâwngthâew, som er en interessant opplevelse i seg selv. I praksis er det en pick up med to-tre trebenker på lasteplanet, hvor folk presser seg inn så godt det går. Bagasjen legger man helst på taket for å få plass til flere folk inni. Man sier fra til sjåføren hvor man skal, og betaler 20-30 bath ved ankomst. 1 bath er i underkant av 20 øre.

Thung Wua Laen Beach er ca 4 km lang, og usedvanlig stille og rolig. Bortsett fra noen få strandbarer som ligger spredt langs den fine hvite stranden, er den uten strandstoler, parasoller, butikker og vannscootere. Området har noen nyoppførte resorthoteller, men fortsatt er det en svært fredelig og stille atmosfære her.

Hvis du har en drøm om å ta dykkersertifikat, er dette et ypperlig sted å få gjort det på, og til en rimelig pris. Det økologiske Chumphon Cabana Resort & Diving Center tilbyr 5-dagers pakker med overnatting, alle måltider, fullt dykkerkurs med sertifikat og alt av utstyr for rundt 2300 kroner.


Se mer av hoteller i Hat Thung Wua Laen og Chumphon, fotografier og kart. Og garantert beste pris på hoteller i Chumphon-regionen i Tahiland!


På den andre enden av skalaen og stranden ligger Bamboo Bar & Guesthouse. Dette stedet blir drevet av en utflyttet engelskmann som egentlig bare hadde dratt til Thailand for noen uker, og bestemte seg for å bli her for godt. Sport på storskjerm, dart og biljard gjør sitt til at man får en engelsk pub følelse selv her midt i Thailand. Stedet tiltrekker seg Thung Wua Laens vestlige innvandrere (alle tre!) og de få tilreisende turistene hvor de samler seg på kveldstid, aller helst for en Champions League-kamp på TV og en øl.