Attraksjoner i Dublin
Dublin byr på en rekke flotte attraksjoner, ikke minst i form av flotte katedraler, praktbygg og gamle skoler. Byen har dessuten noen interessante museer og dessuten kan du benytte muligheten til å drikke øl samtidig som du opplever den aller største turistmagneten i Dublin!
Christ Church Cathedral
Dette skal være Irlands eldste bygning, og røttene til denne protestantiske katedralen går helt tilbake til 1038. Katedralen ligger sør for elven i den opprinnelige vikingbosetningen, og like ved Dublin slott, som gjorde dette området til sentrum i Dublin på middelalderen. Les mer her!
Åpent daglig fra kl. 0945 til 1700, inngang ca. 40 kroner.
Dublin Castle
Dublin Castle har fra tidlig på 1200-tallet hatt en viktig rolle i Dublins historie, selv om det i dag er bare ett tårn igjen av den opprinnelige konstruksjonen. Slottet er ikke bare en turistattraksjon, deler av det brukes fortsatt til statsmessige forhold og stenges av og til for besøkende.
Åpent fra kl. 1000 til 1645 på hverdager, fra kl. 1400 i helgene. Inngang ca. 40 kroner.
Trinity College
Irlands eldste og mest prestisjetunge college ble grunnlagt i 1592. Trinity College [se bildet først i artikkelen] er mest kjent for å huse den verdensberømte Book of Kells. Dette er en av verdens eldste bevarte bøker, skrevet rundt år 800 med evangeliene fra Det nye testamente, vakkert og intrikat dekorert. Utenfor vil du sikkert få tilbud fra en av studentene om en guidet omvisning. Åpent daglig fra kl. 0930 til 1700 mandag til lørdag, kl. 1200 til 1630 på søndager. Inngang rundt 65 kroner, gratis for barn under 12 år.
Guinness Storehouse
Irlands fremste turistattraksjon er The Guinness Storehouse ved siden av Guinness-bryggeriet. Her produseres halvparten av alt øl som konsumeres i Irland, først og fremst irenes høyt elskede mørke øl. Rundturen innom de forskjellige stadiene av bryggingsprosessen er mest for spesielt interesserte.
De fleste vil ha større glede av gamle reklamekampanjer i museet, suvenirbutikken og ikke minst en gratis pint Guinness i Gravity Bar på toppen av bygningen, der du har en 360-graders panoramautsikt over resten av byen. Åpent daglig fra kl. 0930 til 1700 (til kl. 1900 i juli og august). Inngang ca. 120 kroner.
Dublin Writers Museum
Dublin er også kjent for sine bemerkelsesverdig mange internasjonalt berømte forfattere, og disse hedres i et eget museum på Parnell Square nord for Liffey. Oscar Wilde, James Joyce, Bram Stoker, Samuel Beckett, Jonathan Swift og George Bernhard Shaw er bare noen av dem du kan stifte nærmere bekjentskap med.
Åpent daglig fra kl. 1000 til 1700, søndager fra kl. 1100. Inngangsbillett ca. 60 kroner. Klikk her for hjemmesiden til Dublin Writers Museum.
St Patrick's Cathedral
Selv om biskopen har sitt sete i Christ Church-katedralen, er St Patrick's større og regnes som Irlands nasjonalkatedral. Den er fra rundt 1191 og er oppkalt etter Irlands skytshelgen St Patrick, som visstnok skal ha døpt folk i Liffey ved dette stedet.
Åpent fra kl. 0900 til 1700 på hverdager, til kl. 1800 i helger. Inngang rundt ca 50 kroner.
Se nærmere informasjon om åpningstider på hjemmesiden.
National Museum
Dette museet åpnet i 1864, og har nå over 2500 malerier, blant annet av mestere som Picasso, Goya, Rembrandt, Tizian, Caravaggio og Tintoretto. Utstillingen med gjenstander fra det gamle Egypt er også svært omfattende og populær. Åpent tirsdag til lørdag fra kl. 1000 til 1700, søndager fra kl. 1400. Gratis adgang.
For mer informasjon.
St Stephens Green
St Stephens Green er en stor, vakker offentlig park i indre Dublin, i den sydlige enden av Grafton Street. Denne idylliske parken på ni hektar har en innsjø med et kunstig fossefall, statuer og fontener, og ble anlagt i georgiansk stil under engelsk styre på 1600-tallet. I dag er den et populært sted å sette seg ned med matpakken i lunsjpausen eller dra på piknik med familien.
|
Bli aktiv deltaker! Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk. |