Forsidebilde SurfersBeach

Turist i Haag

haag ridderzaal

Selv om Den Haag har eksistert siden 1200-tallet og vært Nederlands administrative sentrum i århundrer, fikk den ikke bystatus før i 1805. Tror du at Den Haag er en grå og kjedelig regjeringsby for diplomater og forretningsfolk, tror du feil.

Dette er kanskje den mest populære badebyen i hele Benelux-området, og årlig strømmer millioner av turister til badestrendene ved Nordsjøen i bydelene Scheveningen og Kijkduin.

Photo: «Denhaag ridderzaal» av F.Eveleens - Eget verk. Lisensiert under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons.Den Haags indre by er mer oversiktelig enn de fleste andre nederlandske byer, med lange brede gater, store torg. Den Haag har ingen ordentlige skyskrapere og færre kanaler enn f.eks. Amsterdam.

Som turist vil du sannsynligvis ankomme med tog til sentralstasjonen, og sentrum med sine gågater og shoppingområdet ligger noen minutters gange vest for denne. Det finnes mange steder som leier ut sykler, noe som gjør det enda enklere å komme seg rundt i byen.

Du finner flere musèer og attraksjoner i Den Haag, og blant de mest besøkte er miniatyrbyen Madurodam, 1400-talls fengselet de Gevangenpoort med sine fangehull og torturkamre, Europas første IMAX-kino ( Omniversum) og galleriet Mauritshuis med malerier av flere av Nederlands fremste kunstnere, blant dem Rembrandt.

Den Haags mange internasjonale selskaper og ambassader har ført til en oppblomstring i restauranttilbudet, og du kan finne spisesteder fra alle mulige verdensdeler i sentrum av byen. Nattelivet er derimot ikke all verden, mye på grunn av at Den Haag ikke har et universitet og dermed ingen etterspørsel fra tørste og lystige studenter. De fleste barer og klubber ligger i indre by, rundt torgene Het Plein og Grote Markt.

Byens fotballag er ADO Den Haag, som spiller sine hjemmekamper på 11000-seteren Zuiderpark Stadium. Den norske fotballegenden Harald ”Dutte” Berg spilte noen sesonger her på 70-tallet. Til tross for at Den Haag er en av landets største byer, har Den Haags fotballag aldri klart å utfordre de tre største nederlandske klubbene AFC Ajax, PSV Eindhoven og Feyenoord.

For mer informasjon om Den Haag, besøk byens offisielle hjemmeside.
Du klikker her for bykart.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Den Haag-guiden

 • Haag

  Det kan virke som om ”alle” har vært i Amsterdam, men «ingen» har besøkt andre byer i Nederland. Og det er synd, for her...

 • Fly til Haag

  Du tenker kanskje at det er vanskelig å komme seg til Haag fra Norge, med mellomlandinger og fremmede flyplasser? Det går tog direkte...

 • Klima i Haag

  Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål. Nederste kolonne viser...

 • Turist i Haag

  Selv om Den Haag har eksistert siden 1200-tallet og vært Nederlands administrative sentrum i århundrer, fikk den ikke bystatus...