Forsidebilde SurfersBeach

Mumbai Spise

Maten er Indias mest vellykkede eksportartikkel, og de fleste av oss har allerede god kjennskap til indisk mat fra indiske restauranter i Norge. Utvalget i Mumbai er selvfølgelig enda større. Inderne har over hundre forskjellige måter å tilberede kjøtt på og nesten dobbelt så mange måter å tilberede grønnsaker på. Restaurantene i Mumbai har også mye sjømat på menyen i motsetning til store deler av resten av landet.

Apropos kjøtt, så er det ganske begrenset hva slags kjøtt du kan regne med å finne på menyen. Storfekjøtt skal du lete lenge etter, siden kua er hellig i India. Svinekjøtt serveres heller ikke mange steder, så hovedsakelig vil du bli tilbudt kylling eller lam.

I Mumbai kan du prøve flere av rettene fra den nordlige delen av India med chappati ved siden av, du kan prøve sterke karriretter fra den sørlige delen av India med ris eller grønnsaker, retten gujarati thalis med sine utallige vegetarvariasjoner eller delikat ferskvannsfisk fra Bengal.

De fleste bedre hotellene har indiske retter på menyen, men de mindre restaurantene er også vel verdt et besøk siden de kan tilby en mer autentisk, lokal atmosfære enn luksushotellene.

Mumbais egne innbyggere spiser mange av måltidene fra gatebodene som står tett i tett langs de mest trafikkerte handlegatene. Blant de mest populære rettene er pav bhaji, en type velsmakende brødlefse fylt med grønnsaker og krydder. Kinesisk mat er også svært populært.

Bestiller du retten Bombay duck, vil du kanskje bli overrasket når retten blir servert. Den består ikke av and som man skulle tro, men av tørket fisk.

De fleste er vel oppmerksomme på at indisk mat kan være sterkt krydret, så spør kelneren på forhånd hvis du ikke er komfortabel med det. Spesielt karrirettene fra Goa-distriktet er ekstremt sterke; herfra kommer den berømte vindaloo.

Dessertene vil kanskje være i søteste laget for skandinaviske ganer med alle sine kaker gjennomtrukket av sukker og honning, men kulfi-iskrem er unntaket. Den er mer kremaktig enn vestlig is, ofte lagd av kokt vannbøffelmelk. Den fås i flere smaksvarianter som mango, kardemomme eller pistasj.

Kos-guiden!

  • Kos

    Kos er en gresk øy i Gökova-gulfen, ikke lange båtturen fra Tyrkia. Øya er fødestedet til Hippokrates og en rekke severdigheter...

  • Fly til Kos

    Tidligere var det kun charterselskapene som fløy direkte fra Norge til Kos i Hellas. Men nå kan du også komme hit ved å benytte...

  • Bli kjent på Kos

    Kos, eller Κως som det skrives på gresk, er ingen liten ferieøy til å være i Hellas, selv om Kos er betraktelig mindre enn...

  • Turist på Kos

    Når sant skal sies så er ikke Kos den vakreste og mest billedskjønne av de greske øyer. Men fjellformasjoner finnes, og den...

  • Hotell på Kos

    Det er ikke lett å bestemme seg for overnattingssted når du skal feriere på Kos. Vil du ha mat og shopping kombinert med...

  • Leiebil på Kos

    Det kanskje aller beste er å komme seg rundt omkring på Kos med sykkel. Ikke minst fordi Kos er en ganske så flat øy, til...

  • Spise på Kos

    I Hellas skal du ta deg god tid med maten, sosialisere med middagasgjestene og bare kose deg. Drikk og spis det magen behager....

  • Shopping på Kos

    Selvsagt får de shoppinggale av oss noe å bruke pengene våre på, også her på Kos. Kos er ikke like trendy som Milano eller...

  • Attraksjoner på Kos

    Det er mange attraksjoner og severdigheter på Kos. Øya er ikke så liten, og historien til Kos er lang. Så det er ingen grunn til at...

  • Klima på Kos

    Kos er en solrik ferieøya med et typisk Middelhavsklima. Med sine tørre varme somre er det ikke underlig at solhungrige turister flokker...