Forsidebilde SurfersBeach

Krabi

krabi wat tham sua

Krabi er både en by og en provins. Krabi by har ca rundt 20.000 innbyggere, og liggger i Krabiprovinsen i det sørvestlige Thailand ved Andamankysten.

Photo by kallerna - Own work, CC BY-SA 3.0Provinsen er en av Thailands mest populære turistområder, men selve Krabi by er først og fremst et gjennomfartssted underveis til strendene eller øyene utenfor enn et turistmål i seg selv. I høysesongen november til mars er de fleste hoteller i Krabi både fullbooket og har et høyt prisnivå til i Thailand å være.

I regnsesongen kan du imidlertid velge og vrake i hoteller. Under regnsesongen kommer det vanligvis en kraftig regnskur på ettermiddagen, men du får likevel nok av sol og godt vær, så det er ingen grunn til å avskrive Krabi som reisemål, selv i disse månedene.

Krabi for turister

De færreste turister vil ha interesse av å oppholde seg i selve Krabi by mer enn en dag eller to. Krabi har for øvrig ikke trykk på stavelsen Kra-, men på -bi. Krabi er en trivelig og avslappet liten by med 20000 innbyggere, som lever godt av de tusenvis av turistene som passerer byen underveis til strendene rundt eller noen av de hundrevis av øyene ved Andamankysten. Mange av disse øyene er kalksteinsklipper med grotter, strender og vegetasjon, og disse var tidligere et yndet tilfluktssted for asiatiske pirater.

Det nærmeste feriestedet ligger 20 kilometer unna og heter Ao Nang. Selv om Ao Nang har blitt en charterdestinasjon for turister fra Europa og Australia, og 80% av de du møter på gaten ikke er thailendere, er Ao Nang fortsatt en trivelig og avslappende liten by. Sammenlignet med andre feriebyer, er det lite mas fra selgere og taxisjåfører, og den åpenlyse prostitusjonen Thailand sliter med på feriesteder som Phuket og Hua Hin, er nesten fraværende her.

Det er flere luksushoteller i Ao Nang, og nok av reisebyråer som kan hjelpe deg videre til andre reisemål. Den 400 meter lange hovedgaten løper langs vannkanten med trapper ned til stranden. Restauranter og butikker finner du på oversiden av hovedgaten og parallellgaten. Det er stort sett bare den vestlige og østlige delen av stranden som brukes til sol og bad, resten domineres av longboats som frakter turister til idylliske øyer som Ko Poda og Ko Hua Khwan, også kalt Chicken Island.

 

Få raskt oversikt over de fleste hoteller i Krabi og nærområdet her, med bilder, informasjon og garantert beste pris ved at du automatisk leter gjennom prisene til alle de store hotellsøkemotorene!


Mellom Krabi og Ao Nang ligger halvøya Rai Leh, som kun kan nås med båt. Fjellklatrere fra hele verden strømmer hit for å gi seg i kast med de bratte kalksteinsklippene som avskjærer Rai Leh fra resten av provinsen. Her er også en fredelig bilfri liten landsby, en vakker hvit sandstrand, noen rimelige utleiebungalower og et dyrt 5-stjerners resorthotell som hovedsakelig henvender seg til par på bryllupsreise. En av hele Krabiprovinsens flotteste strender er Hat Tham Phra Nang, eller Phra Nang Beach, oppkalt etter en mytisk prinsesse av havet, hvis sjel visstnok skal bo i liten grotte på nordsiden av stranden. Her har lokale fiskere lagd et lite tempel med hundrevis av falloser, for at hun skal sørge for gode fiskeforhold for dem.

Både Krabi by, Ao Nang og Rai Leh slapp forholdsvis heldig unna tsunamien som rammet vestsiden av Thailandskysten i desember 2004.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Krabi-guiden!