I Kairo finner du både billige lokale kafeer og kjøkkenvogner som serverer egyptisk mat på gater og markeder, asiatiske restauranter og moderne, eksklusive forretningsrestauranter med det ypperste franske cuisine. Men for deg som turist i Kairo er det naturligvis den nordafrikanske maten som er mest interessant.
Mye av maten er allerede godt kjent i Europa gjennom titusener av utsalgssteder som selger kebab. I tillegg til kebab er det vanlig med lammekjøtt på spidd, kjøttboller og falafel. Sjømat er mer uvanlig, og siden det er et godt stykke til havet, er antagelig fisken på menykartet hentet ut av den sterkt forurensede Nilen.
Egypt er et muslimsk land, så ikke ta det som en selvfølge at restauranten du velger har alkoholservering. Vin og importert øl får du hovedsakelig på de vestlige turisthotellene, men prøv gjerne det egyptiske Stella-ølet, et lyst og velsmakende pilsnerøl. Velger du vann til maten, så sørg for å få en flaske, da vannet fra kranen definitivt ikke bør drikkes.
Blant de bedre og mer kjente og populære spisestedene i Kairo kan vi foreslå to restauranter i hver sin ende av prisskalaen. Paprika Restaurant i 1129 Corniche el-Nile lever opp til navnet sitt med en rekke paprikabaserte retter i tillegg til tradisjonell egyptisk mat, og er svært populær blant Kairos medie-elite. Bordbestilling anbefales.
Den rimeligere Felfela ligger i 15 Sharia Hoda Shaarawi, og er en lang hall med en rekke egyptiske retter. Her kan du også få servert øl til maten, med fugler i bur og akvarier med skilpadder og fisk omkring deg.