Forsidebilde SurfersBeach

Spise i Kristiansand

fiskebasaren

Det er flere restauranter og spisesteder å velge mellom i Kristiansand. Ikke få av spisestedene i Kristiansand ligger i Markens gate.

Om sommeren er det få byer det er like godt å sette seg ned i og ta et glass vin og spise reker. Sjømat generelt serveres antagelig på flere restauranter i Kristiansand enn de fleste andre byer i Norge. Men det finnes nok av kjøttrestauranter også.

Noen utvalgte restauranter i Kristiansand er:

Fiskebasaren Enok Nilsen

Dette er en utendørsrestaurant som du finner på Fiskebrygga i Kristiansand. Det fine her er at det er sol fra morgen til kveld. Fiskebasaren og Restaurant Enok Nilsen byr på alat fra enkle retter som hamburgere og fiskesuppe til herlige skalldyrsretter.

Enok Nilsen byr også på underholdning i høysesong, f.eks. levende musikk og allsang.

Les mer og få kart til Fiskebasaren Restaurant Enok Nilsen her!


Bakgården Restaurant & Bar, Tollbodgt 5.

På jakt etter en øl eller en god whiskey? Eller en godt blandet Cocktail? Eller rett og slett en enorm hamburger eller mer sofistikerte retter? Da er Bakgården i Kristiansand stedet. Her er det høyt under taket og hyggelige folk.

Adressen er Tollbodgata 5 og Bakgården er åpent til sent. NB! Stengt søndager. Les omtale og få kart til Bakgården her!


Slakter Sørensen

kristiand 086

Slakter Sørensen ligger i Markens gate 8b helt sentralt i Kristiansand. Restauranten er åpen alle dager i uken og leverer jevn kvalitet året rundt.

Av navnet skjønner du at menyen består av kjøttretter og en saftig biff hos Sørensen smaker alltid godt. Les omtaler og få kart til Slakter Sørensen her!


Sjøhuset Restaurant

Nede ved bryggene mot Odderøya finner du Sjøhuset Restaurant. Med sine hyggelige uteplasser er Sjøhuset et meget hyggelig sted på varme sommerkvelder.

Sjøhuset Restaurant har klassisk sjømat på menyen, i tillegg til vanlige kjøttretter og salater. Utenom sommersesongen må du regne med at Sjøhuset Restaurant er stengt på søndager. Ellers i uken er åpningstidene fra 1500 til 2200.

Adressen til Sjøhuset Restaurant er Østre Strandgate. Klikk her for å lese omtaler og få kart til Sjøhuset Restaurant.


Restaurant Luihn

Restaurant Luihn har lange aner i Kristiansand. Restauranten var lenge ansett som en av de aller beste, men fikk en knekk i kvaliteten tidlig på 2010-tallet. Heldigvis har kvaliteten tatt seg opp igjen med nye eiere og nyoppussede lokaler (2019).

Restaurant Luihn har topp beliggenhet og passer for alle, enten du har med barn eller er del av en større gruppe. Interiøret er koselig og du får god mat som gir valuta for pengene.

Adressen er Rådhusgata 15, rett ved Wergelandsparken. Stengt søndager, men ellers åpen fra 1800 til 2300. Klikk her for å lese omtaler og få kart til restauranten.


Restaurant Mother India

Alle byer av en viss størrelse har selvsagt sin andel av indiske restauranter. Kristiansand er ikke noe unntak. Den beste av de indiske restaurantene i Kristiansand heter Restaurant Mother India og ligger i Markens gate 6.

Mother India holder åpent alle dager i uken og åpningstidene er vanligvis fra 1500 til 2300. Adressen til Mother India er Markens gate 6, som er en tverrgate til Dronningens gate nesten nede ved Kristiansand Kino. Klikk her for å lese omtaler og få kart til Mother India.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

------> NEXT PAGE

Kristiansand-Guiden

 • Kristiansand

  Reiseguide Kristiansand Kristiansand er ikke en stor by i internasjonal målestokk, men for oss nordmenn så kan den være stor...

 • Kristiansand Fly

  Fly til Kristiansand Flyplassen i Kristiansand heter Kristiansand Lufthavn Kjevik og den har både internasjonal og nasjonal...

 • Attraksjoner i Kristiansand

  Christianholms festning Christiansholm festning fra rundt 1672, og ble beordret bygget av Fredrik III. Rotunden har 5 meter...

 • Turist i Kristiansand

  Kristiansand ligger på sørspissen av den norske kystlinjen, og har Norges behageligste klima. Byen ble grunnlagt av, og oppkalt...

 • Kristiansand Shopping

  I Kristiansand finner du alle de butikkene du trenger. Her er også ulike markeder, fra mat- og fiskemarkeder på Fiskebrygga til...

 • Spise i Kristiansand

  Det er flere restauranter og spisesteder å velge mellom i Kristiansand. Ikke få av spisestedene i Kristiansand ligger i Markens...

 • Hotell i Kristiansand

  Det er bra utvalg av hoteller i Kristiansand.  Campingplasser også for den saks skyld, Roligheden er et firestjerners sted ca 2...