Forsidebilde SurfersBeach

Det var her de oppfant pizza Margherita!

Pizza kommer fra Napoli og den originale heter Pizza Margherita.  Til Napoli kommer du for å spise pizza, og det blir faktisk ikke det samme å spise dette i Roma, Milano eller Firenze.  For i Napoli er nemlig pizzaene gode over alt! Men vil du være helt sikker på at alt gjøres 100 % som det skal, så let etter skiltet 'Vera Pizza Napoletana'. Har restauranten dette skiltet vet du at pizza lages på den tradisjonelle måten og "ekte" måten, i en autorisert pizzeria.



Den beste pizzeria i Napoli? Pizzeria Brandi

Brandi Napoli Michelle Schantz

Her oppfant de Pizza Margherita: Foto: Michelle Schantz (cc-lisens)

Det er ikke enkelt å kategorisk fastslå hvilken pizzeria som er best i Napoli.  Men restauranten "alle" nevner er Pizzeria Brandi i gaten via Chiaia. Årsaken er helt sikkert like logisk som den er enkel, for det var her Pizza Margherita ble oppfunnet.

Navnet skal pizzaen ha fått etter dronning Margherita som besøkte Napoli i 1889. Hun skal ha fått servert en rett bestående av mozzarellaost, tomater og basilikum, som skulle representere flagget til Italia i hvitt, rødt og grønt. Men obs! dette stedet er turistifisert så det holder. Kanskje ikke så rart med sin fascinerende historie?

 

Kvalitet hos Da Michele og Trianon 

DaMichele Napoli olaszmelo

Rustikke Da Michele i Napoli. Foto: olaszmelo (cc-lisens)

Da Michele i gaten Via Cesare Sersale 1-3 er kjent for kun å servere de klassiske pizzaene Marinara og Margherita, i tillegg til Pizza Ripiena som er en innbakt pizza, jf. Calzone. I nær sagt alle reiseguider blir denne pizzeriaen omtalt som Napolis beste, eller i alle fall blant de beste.

Populære Trianon a Forcella

Men når det gjelder popularitet så er Trianon a Forcella i Via P. Colletta 46, mer populær blant napolitanere flest, og spesielt blant den yngre generasjonen. Regn med å måtte vente for å få bord. Under ventetiden får du bare tenke på at du kommer til å få svært så gode pizzaer til hyggelige priser. På disse pizzeriane har "ingenting" blitt forandret de siste 50-årene.  Både Da Michele og Trianon holder stengt søndager. Og Da Michele er dessuten stengt så å si hele august.
 

Andre populære pizzeriaer i Napoli

Di Matteo, Via dei Tribunali 94. Perfekt beligenhet i gamlebyen, stort utvalg og herlige pizzaer.
Cantanapoli, Via Chiatamone 36. Her er det show og moro. Ofte live musikk, og maten er ikke ille heller.
Il Cerasiello, Via Monteoliveto, 33/35. Store porsjoner, små priser og mye lokalbefolkning!
 

Komme seg til Napoli

Du kan fly til Napoli, men det er ofte enklere og mye rimeligere å fly til Roma . Fra Roma er det enkelt å ta en dagstur, eller naturligvis et lengre opphold, i Napoli. Det går regelmessig tog mellom byene, og de går fort!  Du kan også leie en bil og kjøre ned på gode motorveier. Avstanden mellom Roma og Napoli er ca 230 kilometer og kjøretid er ca 2,5 timer.